tayt giymek istemeyenler

nebileyimulan

Daimi Üye
Tepki
49
şahsen ben tayt giymek istemiyorum ve onun yerine pantalon falan giyiyorum ama paçalarıma takılıyor onun için pantalonu kıvırdığımız yerin içine paket lastiği koyuyorum bir yöntem daha eşofmanımızın paça kısmına donlastiğni geçirip dikmek tabe kim uğraşcak lan bunla diosanız annenize başvurunuz yapmassada aksi takdirde eşofamnım kirlenir derseniz hemen dikerler şimdi profesyonel arkadaşlar bana karşı çıkıcak ama ben taytla gezemem hem böyle yapış yupuş her tarafın belli oluyo nekadar aeorodinamikten kazansakta rahasız olurum tayt giymekten

Scudo

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Tepki
206
Kimse seni tayt giymeye zorlamıyor, nerden böyle bir izlenime kapıldın acaba? isteyen istediğini giyer bisiklet üzerinde.

Tayt ve formanın amacı bellidir, taytlar genelde pedli olur, bu sele üzerinde rahat bir pozisyonda olmanızı sağlar ve seleye temas eden bölgedeki kan dolaşımına yardımcı olur, formanın amacı bisiklet sürerken oluşan terlemeyi dışarı atmaktır, böylece ter üzerinizde kalmaz ve hastalanmanızı engeller, bu özellik taytlarda da var tabe.

Uğur Taşdemir

Forum Bağımlısı
Tepki
597
@wardrobe

Tayt giyen,kask takan profesyonel olmaz. (Mesela ben, profesyonel değilim.)
Bu donanım bisiklet sporunu sağlıklı devam ettirmek için gereklidir ama kösele ayakkabı ile bisiklet sürenler tayt giyenlerden daha fazla. :)

beverly

Forum Demirbaşı
Tepki
284
Bisiklet
Scott
fox ta sortlar var. ayni tayt gibi ag kisminda sunger var. bayaa kullanisli, cepleri var, her yerinden hava almasini saglayan fileli bolgeleri var ve normal sort gibi duruyor. yazin sehir ici gezileri icin super bi urun. eger ugrasirim diyorsan bisikletle ilgili amerikan sitelerinden satin alabilirsin. tr ye gelmesi biraz problemli oluyo ama...

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Tepki
4.806
Her Sporun gereksinimi gibi, Bisiklet Sporununda gereksinimleri var. Uygularsın veya uygulamazsın o sana kalmış bişey tabiki.:) Bende Tayt giyinemiyorum. Ama giymek isterim.:D Kendini nasıl rahat hissedersen öyle yaparsın. Ayrıca paçalar için paça bantları vardır bisikletçilerde.. Bakabilirsin..

Sevgiler...

nuriaktürk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.394
@wardrobe

bende bu sene başladım tayt giyinmeye ve giydikden sonra bir daha bisiklete binerken taytsız kullanmadım.ben sana derimki taytı bir giy dene ve ondan sonra bak bakalım burakabilecekmisin.birde sen taytı çevrenden dolayımı giyinmek istemiyorsun?

mutu88

Daimi Üye
Tepki
181
Tayt beni görünüş olarak rahatsız ediyor dersen bence eşofmanın içine giy
Hiç denemedim ama taytlar pedli olduğundan sele üstünde epey rahat etmiş olursun:D

Uğur Taşdemir

Forum Bağımlısı
Tepki
597
Taytın kalitesi, pedin kalite ve rahatlığını belirler. Cannondale,Nalini vs.. marka taytlar biraz pahalıcadır ama yüksek kalitesiyle sağlıklıdır ve uzun ömürlüdür.

Fatih Buzgan

Forum Bağımlısı
Tepki
3.085
Profesyonel olun ya da olmayın bu hiç önemli değil,
Bisiklet kullanan herkes tayt giymeli.
İçine ya da tek başına, ne olursa olsun giymeli.
Nerede oturursa otursun, kim ne derse desin.

Futbolcunun kramponu ile şortu nasıl olmazsa olmaz ise, bisikletçinin de taytı, kaskı ve eldiveni olmazsa olmazlarıdır.(hatta delikli üst forması)

Türkiye bisikleti ve bisikletçiliği tanımıyor, elbet ilk defa tayt giydiğinizde çevrenizde, arkadaşlarınız arasında, tanıdıklarınız içinde ve geçtiğiniz muhitlerde garip hatta alaycı bakışlarla tepki alabilirsiniz.

Onların bu kültüre sahip olmaması sizin sağlığınızı ve bisikletten alacağınız keyfi etkilememeli.
Ya onları görmezden, duymazdan geleceksiniz, ya da eğitilebilir olanlara bunun mecburiyet olduğunu anlatacaksınız.

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Tepki
5.441
Yurdumuzda tayt giymekten utanan bisikletli arkadaşlar genellikle pantolon, şort veya eşortman altına giyiyorlar ama tabii aynı etkiyi yapmıyor, benim kişisel görüşüme göre taytan başka bişeyle bisiklet giymek çok rahatsız her tarafa sürtünüyor takılıyor, cildin sürten yerleri tahriş oluyor vs.
Çekinen arkadaşlara tavsiyem olayı kafada bitirmeleridir, normal insanlar değişikliği sevmezler, kendilerinden farklı şeyleri eleştirir bazen de taciz ederler, onlar gibi olmanızı isterler, bu yüzden onlara aldırmayınız derim...

• Beğen
Tepkiler: Battalcan

Fatih Özgenlik

Forum Bağımlısı
Tepki
393
arkadaşın yorumu zaten " o ne öyle yapış yupuş her yerin belli oluyor" şeklinde. bisiklete binerken tayt giyenlerin bir yerlerimi belli edeyim diye bir derdi yok zaten. burda rahalık daha da önemlisi sağlık söz konusu. davranışlarımızı, çevremizdeki bilinçsiz ve kültürsüz insanların tepkilerine veya alaycı bakışlarına göre belirlememektir doğru olan.

Murat CER

Forum Bağımlısı
Tepki
1.132
taytımı giyiyorum...sabahın erken saati olduğu için hava serin..üzerine de eşofman giydim..yaklaşık 15km düz asfalt 25-30km ortalama hızla yol alıp mola veriyoruz..artık hava da ısındı vücut d...eşofmanı çıkarıp sırtçantama koyuyorum ve taytla yoluma devam ediyorum...ilk pedaldan itibaren nasıl bir ferahlık...sanki pedallar kendiliğinden dönüyor..

bunu yaşarsan sen de tayttan vazgeçemezsin benim gibi..

• Beğen
Tepkiler: burgazz

simoniuğur

Daimi Üye
Tepki
185
isteyen istediği şeyi giyebilir nasıl futbol oynarken forma sort giymek mecburu olmadığı gibi biiklete binerken de tayt forma giymek mecburu değil dir ama tayt giymeidsen eğer belli bir km den sonra rahatsız olmaya başlarsın o yüzden ben taytan vaz geçmem eğer çevdreden gelen tepkilerden rahatsız oluyorsan eğer bisiklet sürmeyi seviyorsan bunlara alışacak ve kulak asamamalısın

burgazz

Forum Bağımlısı
Tepki
324
bisiklet tayt jersey ayrılmaz uclu+spdler(cogaltılabilir).Benım ayrılmazlarım bunlar.Tayt problem yaratıyorsa içine giyersin disina bir ince sort(muhtemelen deniz sortu)attınmı super.ancak bisiklet taytsiz olmaz(tayt=tat);)

nebileyimulan

Daimi Üye
Tepki
49
@ytse_jam

hayır zaten onların böyle bir derdsi olmadığını biliyorum ama görünüş kötü içne giymek iyi fikir bence

cazz

Daimi Üye
Tepki
112
aynı fikirdeyim Hakan ile. 16 yaşından beri tayt giyiyorum başka bir şey ile bisklete binenleri anlayamıyorum

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Tepki
457
Tayt şart! Geçen eşoftmanla sürüyordum aynakola takılır gibi oldu eşioftman. Böyle şeyleri yüksek hızlarda ya da araçların arasından geçerken yaşarsanız yere kapaklanırsınız. O yüzden siz de iyi bir tayt sahibi olun.

Yiğit

Üye
Tepki
14
Öncelikle şuna deyinmek isterim ki halkımızda "SPOR AHLAKI" malesef mevcut değil. bu sadece giydiğiniz taytta oram gözüktü mü şüphesinden ibaret değil, tenis maçı izlerken hangi sporcu frikik verecek die dört gözle beklenmesi, ya da yüzücüler start almadan önce yüzme performanslarını incelemek yerine sporcuların vucutlarını seksüel bir bakış açısıyla izleyen zihniyetler ve daha neler neler..

Ve Malesef bu ahlaksızlık sporun gelişmesinde DEV bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Yüzücü olmak için can atan bir çok kız yarışlarda "Mayo" giyildiği için aile baskısına maruz kalarak sporu bırakan...

ÖZETLE TAYTI İLK DEFA EROTİK FİLMLERDE GÖREN ZİHNİYETE YAZIKLAR OLSUN

Tepki
6
bisiklet konusunda acemiyim ama tayt kulanıyorum görünüşü rahatsız etiği için üzerine şort pantolon giydim oluyo ama tayt kulanmaya başlamadan önce sanırımda biraz selenin önünede oturdumdam dolayı kasıklarım da hep ağrı oluyordu ve sağlık için şart olduna inanıyorum

Tepki
6
ufak bir ayrıntı daha aynı zaman doktor olan bir ark sordum ağrının sebebini -uzun süre visiklete binmenin kısırlığa yol açtını söyledi ve tayt giymemi o önerdi o bölgeyi topladığı ve pet ile korumaya aldını unutmamalı