Scudo Sports

tayt giymek istemeyenler

@hakan_the_rider

Hakan abi tayt konusunu kesin olarak özetledin ve son noktayı koydun.Tayt ne kadar çevreki kişilerce kötü karşılansa da ÇOK GEREKLİ ve bence bisikletçinin olmazsa olmazları arasında.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Scudo
taytı denemeden elbette ona karsı bi karşı görüş oluyor . bende ilk giymeden banada tuhaf geliodu. yani taytın esas amacı selenin ustune oturunca pedin yumusatıcı etkisi . ve birde bacak kaslarını sardıgı için takılma , sürtme olmuyor. aerodinamik bir sürüş oluyor. şuda var insan bisikletiyle bir bütün oluyor ;) haa sana lafmı attılar in asagı agzının payını ver ;) Yada üstüne sür bisikleti :)

Belki sürüş tarzlarında fark edebilir.
şöyle bi gözlerimi kapatıyorumda streetbike. freeride veya downhill tarzlarında bisiklet üzerinde canavar gibi birini düşününce tayt giymiş hali pek hoş olmuyor veya tam tersi yol, xc vb sürüş tarzlarında taytsız da pek yakışmıyor gibi. her halde bol paça pantolon salaş kıfetlerlede bu tarzların hakkını veremeyiz diye düşünüyorum .
Ama yinede zevk bizim nasıl istersek öyle bineriz . bence önemli olan kendinize yakıştırdığınızı yapın . amaç bisklete binerken mutlu olmaksa yakışmadığını düşündüğünüz şey zaten sizi mutlu etmez. amaç bununla birlikte başarmak hedef belirlemekse tarzın içinde bilimsel deneylerle ve deneyimlerle sabit olunanları dikkate almaktır. kendimiz için bisiklet sürmeliyiz.
kimse kızmasın ,hiç uygun kıyafetle bisiklet süren birini hiç bisiklet sürmeyen birine şahsen ben tercih ederim. Benim Hollandada fakülte rektörleri evlerinden işlerine takım elbiselerle bisiklet sürerek gidiyorlar.
Birşeyi garip kılan toplumsal ön yargılar, hadi canım hiç öyleşey olurmulardır . Deneriz bakarız kişiliğimize oluyorsa amaçlarımıza hizmet ediyorsa oluyordur.

• Beğen
Tepkiler: nebileyimulan
Tayt, eğer bu spor için gerekliyse tabi ki giyilmelidir. Ancak ben "başlangıç aşamasında" fiziksel nedenlerden ötürü taytı üstüne başka birşey giymeden giymek istemem. Bunun nedeni de şu, bütün gün bilgisayar başında oturup bisküit, kahve içmekten göbek benden bi kaç cm. önden gidiyor, bacaklarda deformasyon var. Tabi ki forma girdikten sonra bu sporun nasıl yapılması gerekiyorsa, o şekilde yapacağım ;) Ancak o süreye kadar beni yollarda pantalonla, şortla görürseniz yadırgamayın :)

Bisiklet sporu için bacaktaki tüylerin alınması gerekiyor. Jiletle alırsanız haftada bir, ağdayla alınırsa ayda bir. Yine bisiklet sporu için toplumun koyduğu tabular dahilinde nahoş olan taytın da giyilmesi gerekiyor. Onur ve gurur meselesi ise sizler için bunlar ya bu sporu yapmayın ya da bilemiycem: Sizi bir psikiyatrist+psikolog paklar:) Sevgiyle ve muhabbetle kalın.

@Hasan Hakan Koç

söylediklerinize aynen katılıyorum hakan bey

peki tayt türü şeyleri giyemeyen ler için ortası nedir bunun ben velespite bir acis marka tayt gördüm kalın yazıyordu yani tayt kalınmış acaba bu tayt değilde taytın ortasımı yani bende tayt giyemiyorum ne tür bir şey bulabilirim ne sıkı olucak nede dar ne ve nerde tavsiye edersiniz

Benim bu konum oldukça spekülasyon yaratmış
benim tayt giymek istememmin nedeni inançlarım gereği yasaklanmış olmasıdır zaten inanmasamda egzamam var giyemem ben alternatif olarak sormuştum bu kadar tepki alacağımı tahmin etmemeiştim benim kötü bir niyetim yoktu taytgiyenler orasını burasını göstermek istiyor demedim lütfen anlayışla karşılayın

nedeni inançların gereği tayt giymek yasaklanmış olmasıdır demişsiniz. Neye inanıyorsunuz? Hangi dine mensupsunuz? Merak ettim.

Not: Mesajımda art niyet yoktur, kişisel bir merak vardır. Muhabbetle...

Konfor ve sağlık için tayt giyilmesi gerekir.Bunun başka bir alternatifi yoktur.

@fırtına07

Merhaba .. Galiba klavyenizdeki noktalama işaretleri bozuk.. Anlamakta zorluk çekiliyordur.. Ben herşeyi düzelttim:

Peki tayt türü şeyleri giyemeyenler için ortası nedir bunun? Ben Velespit'te bir Asics marka tayt gördüm; "kalın" yazıyordu. Yani tayt kalınmış. Acaba bu tayt değil de, taytın ortası mı? (?) Yani ben de tayt giyemiyorum.. Ne tür bir şey bulabilirim? Ne sıkı olacak, ne de dar..Ve nerede bulabilirim?
Neyse..

Cevap:
Asics marka "kalın" denen tayt, sadece kışlık tayt anlamındadır..Yoksa onun kalınlığı "ped" yerine geçer demek değildir..

Arkadaşlar daracık taytla görünmek istemeyen, ama giymek de isteyenler için çözüm çok kolay: İçinize pedli taytı giyin, üstüne de bol bir şort giyin hepsi bu..(Hatta öyle yapılmış hazır tayt-şortlar bile var..)

Evet içe pedli bir tayt , dısa herangi bir esofman ( ince ) yada yazın sort vs.
Ben kendimden örnek vereyim okula bisikletimle gidiyorum derslere giricem e haliyle sadece tayt olmaz :D içe uzun tayt dısada bi kot sort işlem tamamdır .. Taytı giyin sadece tayt yada tayt + sort benzeri emin olun farkı anlayacaksınız .. Poponuz rahata kavusacak ..

@gürsel

Gürsel abi, o yazıyı yazan forumumuzun baharatlı gülü tour.de.france.
Adam, bisiklet kullanmayı öğrenmiş ama Türkçe'yi öğrenememiş.

Benim egzamam var ne yapmam gerekiyor bu konuda vücuda yapışık şeyler giyemiyorum. tayttan başka alternatifimiz yokmu

Merhaba arkadaşlar konuyu hortlatmak gibi olmasın ama ben de yazın sahilde turlarken tayt giymek istemem hatta linkini vereceğim ürün tayt işlevi görüyorsa hiç tayt giymem diyebilirim tecrübeli arkadaşlar bu şort nasıldır önerir misiniz taytın yerini tutar mı , saygılar .

(link)

Konu gerçekten hortlamışken: Kırmızı veya sarı krampon giyen bir sürü halı sahacı gördüm. Hiç yakıştıramadım. :) ayıptır yahu :)

• Beğen
Tepkiler: tt2000
@mustafa şan

Merhaba.Bu şortun içinde ayrıca pedli tayt var.İçeriden şorta tutturuluyor.Yani dışarıdan tayt görünmüyor, sadece şort görünüyor.

Geri