Scudo Sports

Tavan üstü bisiklet taşıyıcı için bir kaç soru..

Scudo
@oguz169 O kısımda sıkıntı yok. SUV segmentinde problemimiz. Uzun boylularda zaten problem değil. :):):) Buraya 1.80 üzeri suv kullanan 4-5 kişi daha lazım yada 175 altı suv kullananlar yazacak neyse arkadaşın konusunu dağıtmadan bende araçta kimse olmazsa bagajda taşımayı tercih ediyorum. Üstte taşırken sanki bisikleti biryere çarpacağım hissi var içimde.

• Beğen
Tepkiler: oguz169
şehir dışına sadece fondolara gitmem , ya da gideceğim yerde de antremansız kalmamam için iki hatta üç farklı araç üstü taşıyıcı kullanmaktayım. ilk tavsiyem kesinlikle seasucker. sorunsuz eziyetsiz. araç üzerine ekstra aparat koyulmasına gerek kalmıyor. biraz gereksiz pahalı. ikinci tavsiyem thule proride 598. kullanımı kolay ve pratik. bir alt modellerinde sıkıştırma sorunu ve düşme tehlikesi bulunmakta. ama kesinlikle araç üstü taşıma en kullanışlısı bana göre. bu arada boy 1,70 :) AfterlightImage (1).jpg DSC_5998.JPG

Merhaba, Acaba 480 / 500 lt. büyüklüğünde bir port bagaj alsam, ön tekeri söküp 1 veya 2 bisikleti içinde taşıyabilir miyim? Deneyen oldu mu hiç?

Bir bisiklet belki ama iki bisiklet çok zor gibi gözüküyor. Sele ayarlarını falan bozmanız gerekebilir. 200515 dosyayı görüntüleBu şekilde 470 km gittim ve 470 km geldim süngerle destek ve 2 adet ekstra kayışla taş gibi oldu.

Seasucker kesinlikle tavsiye ederim.

Her türlü araçta kullanılması çok iyi. 2 tane 2'li yi tek araçra bile kullanabilirsiniz.

Fiyat pahalı gelir ise çinli muadiller de değerlendirilebilir.

200516

200517

200518

Katusha takım arabası gibi olmuş maaşallah ama gerçekten çok pahalı ürünler. Yarıştan yarışa koşanlar için ideal ama benim gibi yazdan yaza memlekete taşıyanlar için pahalı ürünler.

Merhabalar

Konuyu hortlatiyorum biraz:) Suv aracta tavan bari uzerine ara atkiya takilan bisiklet taşıyıcı arayışım var. Kullanıp memnun olan arkadaşlar marka model bilgisi verebilirler mi? Malum hem bisikleti hem de yolda arkamızdan gelenlerin canini riske atmak istemem.
Öneriler icin simdiden tesekkurler.

Merhabalar

Konuyu hortlatiyorum biraz:) Suv aracta tavan bari uzerine ara atkiya takilan bisiklet taşıyıcı arayışım var. Kullanıp memnun olan arkadaşlar marka model bilgisi verebilirler mi? Malum hem bisikleti hem de yolda arkamızdan gelenlerin canini riske atmak istemem.
Öneriler icin simdiden tesekkurler.

Merhaba, eger karbon kadro kullanıyorsanız thule proride serisini öneririm. Ama alüminyum vs ise thule freeride 532 öneririm.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
arkadaşlar bende #seasucker markasının 2li taşıyıcısı var. kısa mesafe şehir içi eyvallah da uzun yolda hızlı gidememek ve rüzgarlı havalardaki araca paraşüt etkisi can sıkıcı oluyor. baktım beni çok engelliyor, bisikleti parçalayarak bagaja atıyorum (bmw 3.20). ayrıca aracı garajdan çıkardıktan sonra bisikleti takmak zulüm. insan takıp yürümek istiyor. o yüzden bir de #thule outway hanging 3 aldım. 320 ile uyumlu olmayabilir. ancak 3008 aracımda kullanmayı düşünüyorum.

seasuckerın güvenliğine gelince, yolda kontrol etsem de hiç gevşeme görmedim.

Merhaba, eger karbon kadro kullanıyorsanız thule proride serisini öneririm. Ama alüminyum vs ise thule freeride 532 öneririm.
Cok tesekkurler. Freeride 532 siparisini verdim.

Karbon kadroda Freeride 532 tavsiye etmeme sebebiniz nedir? @erenncakici

3 bisikleti tavanda taşıyorum freeride 532 ile bir sorun olmadı şimdiye kadar, güvenle kullanabilirsiniz. Kendi testlerinde 120 km ye kadar izin vermişler; ben o hıza hiç çıkmadım daha kontrollüyüm; ama çevremden daha hızlı gidenleri de duydum (şahsen tavsiye etmem, hem kendi güvenliğimiz, hem başkalarının güvenliği hem de bisikletlerimizin güvenliği için).
Karbon için kendi kılavuzunda tavsiye etmemişler; ama ben karbon bisiklet için de kullanıyorum SUV araçta. Yabancı forumlarda kullananlar var, mandalı çok sıkmayın diyorlar, çünkü karbon kadronun alt borusunu taşıyıcıya bağlıyorsunuz. O bölge tasarım açısından dikey kuvvetler için tasarlanmış, çevresel bir sıkma kuvveti için karbon dizilmemiş, sımsıkı sıkıştırmayın kadroya zarar vermemek için, şeklinde bir açıklaması var. Alüminyum kadroyu sıktığım ölçüde sıkmıyorum, bir tık gevşek oluyor bir problem olmadı şu ana kadar. Zaten siparişi vermişsiniz, güle güle kullanın.

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Karbon kadroda Freeride 532 tavsiye etmeme sebebiniz nedir? @erenncakici

Kadroyu tutma şekli biraz sıkıntılı, kendi supersix evo kadromu sıktıgımda kadronun esnedigini görüyorum. Bu konuda thule markasının da dedigi gibi proride modeli baglantıdan dolayı vs karbon kadro açısından daha iyi.

Hemde 2 modelide kullanmış biri olarak bana proride daha güvenli geliyor, ülke piyasamızda karbon kadro min 10k olduğu için biraz daha özen göstermek gerekiyor şahsen.

@intikam91
3 bisikleti tavanda taşıyorum freeride 532 ile bir sorun olmadı şimdiye kadar, güvenle kullanabilirsiniz. Kendi testlerinde 120 km ye kadar izin vermişler; ben o hıza hiç çıkmadım daha kontrollüyüm; ama çevremden daha hızlı gidenleri de duydum (şahsen tavsiye etmem, hem kendi güvenliğimiz, hem başkalarının güvenliği hem de bisikletlerimizin güvenliği için).
Karbon için kendi kılavuzunda tavsiye etmemişler; ama ben karbon bisiklet için de kullanıyorum SUV araçta. Yabancı forumlarda kullananlar var, mandalı çok sıkmayın diyorlar, çünkü karbon kadronun alt borusunu taşıyıcıya bağlıyorsunuz. O bölge tasarım açısından dikey kuvvetler için tasarlanmış, çevresel bir sıkma kuvveti için karbon dizilmemiş, sımsıkı sıkıştırmayın kadroya zarar vermemek için, şeklinde bir açıklaması var. Alüminyum kadroyu sıktığım ölçüde sıkmıyorum, bir tık gevşek oluyor bir problem olmadı şu ana kadar. Zaten siparişi vermişsiniz, güle güle kullanın.

Misal bende freeride 532 kullanıyorum, şehir içinde 70 80 olsada şehirler arası 140 150ye kadar çıktık, 100den sonra önce taşıyıcı üzerinde bisikleti daha sonra arabayı savurmaya başlıyor. Hop diyip kırılacak bir malzeme degil ama yinede tavanda bisiklet varken basmamak daha iyi.

Selamlar arkadaşlar. Şu 3 ürünü alsam, sağlıklı bir tavan taşıma sistemine sahip olur muyum?? merak içindeyim.. özellikle belirteyim karbon bisiklet için..

(link)

(link)

(link)

bu üçünü alıp sağlıklı bir şekilde kullanabilir miyim acaba?

Aslinda thule'nin arka bagajda taşıma olanağı veren taşıyıcısı vardı bende. Kemer ucundaki klipsleri bagaj kapagı ile tavan arasindaki bosluga sokup sabitleme yapılan modelden. Önceki aracımda klipsler bu aralığa rahatlıkla girerken, şimdiki aracimda maalesef bu söz konusu olmuyor. Müsait olunca resim koyarım. Esasen bunun çözümü var mı onu da merak ediyorum.

selamlar, aracınız granland sanırım. Ara atkı olarak turtle markasının ürününü kullanıyorum bir sorun çıkmadı 3 yıldır. Taşıyıcı olarak da Thule freeride 532 kullanıyorum kadronun alt borusundan sabitleniyor. Linklerini paylaştığınız ekipmanlar karbon kadrolar için daha güvenilir olacaktır. Ben karbon kadromu araç içerisinde, alüminyum kadroları tavanda taşıyorum.
f8f42fc9-ad3a-4c6b-a0d0-9f16d9309c2c.JPG

selamlar, aracınız granland sanırım. Ara atkı olarak turtle markasının ürününü kullanıyorum bir sorun çıkmadı 3 yıldır. Taşıyıcı olarak da Thule freeride 532 kullanıyorum kadronun alt borusundan sabitleniyor. Linklerini paylaştığınız ekipmanlar karbon kadrolar için daha güvenilir olacaktır. Ben karbon kadromu araç içerisinde, alüminyum kadroları tavanda taşıyorum.
316498 dosyayı görüntüle

Selamlar çok tesekkur ederim cevap için. Evet grandland kullanıyorum. Anladığım kadarı ile bu 3 ürünü alıp karbon kadro ile rahatlıkla kullanabiliyorum.

Selamlar çok tesekkur ederim cevap için. Evet grandland kullanıyorum. Anladığım kadarı ile bu 3 ürünü alıp karbon kadro ile rahatlıkla kullanabiliyorum.
Evet kullanabilirsiniz 👍🏼

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
prorideın son versiyonu kadro bağlantı yerinde esneyen boşluklu yapıya sahip ben onu kullanıyorum
IMG_4243.jpg
Bu da bir seçenek
IMG_2701.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Geri