Somut veriler olmadan carsayımla yola çıkarak ne zaman nerede olacağını bilemediğimiz birini bulmak zordur.
- Bu çocuğun aynı yere tekrar gelmesi ihtimali üzerine kurulmuş bir beklenti: daha önce yaşanmış rastlantısal bir olayın tekrar etmesini beklemek.
-bazen güzeldi, tekrar olsa keşke deyip hatırasını canlı tutmak yeterli olur. Finali güzel bir film izlemek gibi. Peki aynı filmi tekrar izleyince aynı tadı da tekrar alacak mıyız? Her izleme sonrasında haz azalacak. Ve belki 10 kere izleyip doyuma ulaştıktan sonra her yeni izleme sonrasında birer birer kusur keşfedeceğiz. Unutulmaz, mükemmel gibi atıflarda bulunduğunuz film, metrodaki bisikletli çocuk, çocukluğumuzun geçtiği bir mekan önemini kaybedecek.
Hiç bir beklenti içinde olmadan o anlar güzeldi deyip, o zamanlar güzel olarak hatırlamak inan bana o anları tekrar yaşamaya çalışmaktan daha güzel. Çünkü olmaz. Olmuyor. Ben de denedim. Eski yaşanılan şey her neyse, bir bakış, bir konuşma, bir öpüşme, bir ses tonu, bir mekan, bir insan, bir kuş her ne olursa olsun o eskide yaşanılan şeyi tekrar yaşamaya çalışmak hiç bir şekilde sntonyssı ve aynı hazzı vermiyor. Vermeyecek.
-hiç bir beklenti içine düşme ve ayarına. Irmak olarak devam et. O güzeldi, güzel kalsın. Bir gün tekrar karşına çıkarsa belki de senin eskide yaşadığın imkanlar şimdi imkansızlığa dönüştü ve istesen de eskisi gibi veya eskisinden güzel olamayacak. O, o zamandı. Yaşandı bitti.