Scudo Sports

Takım elbise ve bisiklet

Birtan Kolburan

Daimi Üye
Tepki
229
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar merhaba.Bakırköyde oturmaktayım işim de Yeşilköyde yani 6 km lik bir mesafe.Bir katlanır bisiklet alıp güzel havalarda işe bisiklet ile gitmeyi düşünüyorum ancak işim gereği takım elbise giyiyorum.Ayakkabı olarak bisikleti kullanırken cantama takım elbise altına giydiğim ayakkabıları koyarım takım elbise altına siyah spor ayakkabı giyerim diye düşündüm.Ancak yolda ceketli takım elbiseli kask katlanır bisiklete binen kask takmış bir adam olarak kendimi düsünemiyorum bir türlü :) sizler takım elbise ile bisiklet kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz

Scudo
şahsen bende işim gereği takım elbise giyiyorum ama takım elbise ile bisiklet sürmeyi pek uygun bulmadım :) iş yerine geldiğinde terleme vs. olduğu zaman gün içerisinde rahatsızlık olabilir bence :) ama denemeden bilemeyiz tabi ki :) ben bi ara niyetlendim sonra vazgeçtim :) bindiğindeki düşüncelerini paylaşırsan sevinirim :)

terleme sorunu pek olmaz diye sanıyorum cunku yol dumduz ve kısa hıc yokus yok ama ceketle kumas pantolonla fılan bide kafada kask o ıs nasıl olacak :) @Tufan Gül

GCN'e göre yapılmayacakların 7. sırasında. Diğerleri ile karşılaştırılınca hiç de fena değil bence.

@Birtan Kolburan

ya ben kendi açımdan söyledim :) Antalya da yaşayınca :D sıkıntı oluyor ter çok oluyor durduk yerde terliyor hatta insan :D Kask işi de beni bozar işe giderken saçı yapıyoruz :D şeklimiz bozulmasın yani :) hele bi de baf takmazsam kafam sanki 3 parçaya bölünmüş gibi oluyor kastan benim :D

Videodaki gibi karikatürize edip yol bisikleti gidonuna şemsiye takıp Froome taklidi yapınca komik olabilir ama şunlar gayet güzel gözüküyor bence:

http://www.cyclestyle.com.au/wp-content/uploads/John-Slattery-MadMen-Sydney-Cycle-Chic.png

https://bestofbrussels.files.wordpress.com/2013/02/belgium-cycle-chic.jpg

Duz ve yokussuz bır yol ,Takım elbıse ve bisiklet ,herhalde bu yol en en guzel Sıngle Speedlerle gıdılır ;)
Sonucta dropbar candır :cool:

f7597f0f7f72dc606dad8e4958b0d399.jpg men-tweed-4.jpg

Scott sub 30 bisikletimle günde 20 km haftanın 5 günü yaptığım aktivite.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@Birtan Kolburan

Birtan bey. Ben her yere bisikletimle gidiyorum. Zaten ulaşımım için bu bisikleti aldım. Aşağıda ki profil fotoğrafım da, özellikle klasik bir kıyafetle çekildim ki, hayatımın her alanında olduğu ifadesi yerini bulsun. Rölantide, gaza gelmeden basmadan giderseniz ala. Çünkü ben düz yolu gördüm mü basmadan edemiyorum. Yoksa sucuk gibi olma ihtimali var.
Bize her yer Hollanda. :)

profil.JPG

Musa Bey normalde cyclocoss tarzı bısıkletım var ama onu hıc bu ısın ıcıne katmiyim diyorum :D o yuden bır katlanıp bısıklet alacagım hemde katlayıp ofıse kadar goturebılırım ;) Katlanır bısıkletlede cok hız yapamam zaten o yuzden yavas yavas gıderım artık :)

• Beğen
Tepkiler: MUSA Ç.
bisikleti yazın kullanıyorum ve yaz kılık kıyafet yönetmeliğinde kravat yok , keten pantolon ve gömlek yeterli bu iki parça giysiyi sırt çantama koyup taşıyorum, işe gelince spor salonu olduğu için soyunma odalarının birisinde değiştiriyorum. Terlemeye gelince yol güzergahım sürekli iniş olduğundan sıkıntı olmuyor.

@Birtan Kolburan, güzel bir işe niyet etmişsiniz. Allah hayırlı etsin. :)

Ben de sizin gibi işe takım elbiseyle gittiğimden bisikletle işe gidişlerimde takım elbise ile sürmüş oluyorum. Emin olun kıyafetinizi koruyacak tedbirler aldıktan sonra formadan ve eşofmandan farkı yok. :) Tedbirler nedir; paça bandı, üst ve alt yağmurluk, çok terlemek halinde yedek olacak iç kıyafetler. :)

Artık sizi "İşe Bisikletle Gidenler" konusuna alabiliriz. :)

takım elbise giymiyorum hatta takım elbise giymemek için memur olmuyorum :D çalıştığım işyerinde iş görüşmesinde ilk sözüm takım elbise giymem ona göre olmuştu :D neyse konuya gelecek olursak Tahir hocamında dediği gibi kıyafetlerinizi koruduktan sonra takım elbiseymiş formaymış hiç farkı yok zira kot pantolonla birkaçgünlük tura katıldığımı bile bilirim çok kasmayın nasıl rahat ediyorsanız öyle giyinin ve çıkın katlanır bisiklet olayı şehir içi trafikte oldukça mantıklı geliyor bana benim gözümde Btwin Tilt9 larda satışa sunulunca almayı planlıyorum
Saygılar

@Birtan Kolburan bey, ben de takımla işe gidenlerdenim, tam da sizin de söylediğiniz gibi katlanır bisikletle. @Tahir Keskin bey gibi yoğun yapamasam bisikletle gittiğim günleri artırmaya çalışıyorum. onun en yağmurlu günlerde bile nasıl takımla gittiğini ' işe bisikletle gidenler' başlığında görebilirsiniz:) Paça tutucu kesinlikle gerekiyor ve bir çantada rolon deodorant mümkünse küçük bir havlu bulundurmak şart. Ben içime bir tişort giyip ofiste çıkartıyorum şimdilik sorun yaşamadım ama yazın sıkıntı olabilir elbette.
Bence hiç düşünmeyin, araba/otobüs kullanmadan stressiz ve temiz hava alarak işe başlamanın ne güzel bir şey olduğunu yaşamayan bilemez.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
@fatihbugra
Mükemmel:)

Geri