Scudo Sports

Tadım bar içinde ne var?

@Serkan Mıstınoğlu
Keşke marka verseydin iyi olurmuş.
İş yerinde ortak dolaba sürekli birileri süt alıp koyduğu için sıklıkla açılmış, dokunulmamış sütler oluyor. Sek tam yağlı sütün açılıp tüketilmediğinde süt kesiği olduğunu net şekilde biliyorum mesela. Bu sebeple tüm market sütleri şeklinde yaklaşmamalı bence olaya.
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
Herşeyin içinde palm yağı var malesef en iyisi fındık
 
En temizi(ki hava ve toprak hatta su bile ne derece temiz tartışmalı ya) küçük bir bahçe yapıp kendi kendine yeter ürün yetiştirmek
 
  • Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Onun içinde ne var bunun içinde ne var diye fazla düşünmeyin: "Satın aldığınız her şeyde zararlı bir şey var." Marketteki sebze-meyve reyonlarından tutun da kişisel bakım reyonlarına, bakliyattan, ete, sakızdan reçele... Bu zamanda artık daha önemli olan soru şu: "En az zararlısını nasıl seçebilirim?"

Markete gittiğimde çoğu zaman alacağım şeyleri Kliktag uygulaması ile kontrol ediyorum, daha hızlı oluyor. Size de tavsiye ederim. Barkodu taratıyorsunuz, şeceresini döküyor :)))

(link) iOS ve Android uygulası var.

carousel_1.png


 
Süt konusunda kafaların karışmasına, uzun bilimsel deneyleri incelemeye, kulaktan dolma bilgilere hiç gerek yok...
Tükettiğiniz sütten yoğurt yapmayı deneyin !
İçtiğiniz sütten yoğurt yapamıyorsanız, o içtiğiniz SÜT DEĞİLDİR...
 
Ben yanlış algılamışım. Evet, içilen sütten mayalamayla yoğurt yapmayı denemek sütün güvenliği hakkında bilgi verebilir.

Bu aralar vize işlemleriyle beynim akmış vaziyette.
 
@Watts Per Kilo #Froome Açıkçası konuya çok karışmak haddime değil ancak fikir yürüttüğüm kadarıyla motor benzini değilde o benzin motoru yakıyorsa o benzin benzin değildir,benzeri yürütmeyi yoğurt sütten yapılır eğer bir sütten yoğurt yapılmıyorsa bu sıvı artık süt değildir şeklinde bir çıkarım yapmış,arkadaş.Bu yoğurt yapımında maya ortam sıcaklığı sütün cinsi ve ineğin yedikleri dahi mayanın tutup yoğurt olmasına etkisi vardır.Ancak benzin örneğinde olduğu gibi motordan kaynaklı bir arıza yoksa benzin sıkıntılı olduğu gibi diğer etmenler ve koşullar aynı farklı iki sütten biri mayayı tutup diğeri tutmuyorsa sütün kalitesi ve niteliğinden şüphe etmek kanısındayım.Saygılarımla,..
 
— okuduğunu anlamama hatası — :D
 
:bsmagryr:@Watts Per Kilo #Froome Doğru
 
@Watts Per Kilo #Froome
Yanlış. Sütü yoğurt yapan şey sütün içerisindeki bakteriler değil. Süte çevreden bakteri bulaşırsa(kötü sağım, hijyenik olmayan kaplar vs.) bu sütün ekşimesine, bozulmasına neden olur, yoğurt yapmaz.
Sütü yoğurt yapan, yoğurt mayasının içindeki belli 1-2 tür bakterilerdir.
Evde sütü kaynattığınızda tüm bakteriler ölür(faydalı, zararlı). Daha sonra belli bir sıcaklığıa kadar soğutulur. Yoğurt maya olarak katılır. Bu yoğurttaki faydalı bakteriler sütü yoğurda çevirir.
Yoğurt olmaması demek sütte anti-bakteriyel birşeylerin olduğunu gösterir.(Kimi sokak sütçüleri antibiyotik katabiliyor, bozulmasın diye). Hepsi olmayabilir ama paket sütlerden yoğurt olabiliyor.
 
Bu arada; spor/antreman ve meyvelerle alakalı da mı bir konu açsak acaba
 
  • Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
belki yeri bu konu degil ama

(link)

atistirmaliklarina bir goz atin derim.
İTU'nun urunleri.İcinde propolis ve agirligi bal olan urunleri var.


F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
@Watts Per Kilo #Froome Peki Ege Bey kaynatılıp içilen evde annelerimizin hazırladığı sütçüden alınan süt mü ? Yoksa pastörize süt mü?
kesinlikle marketten alınan süt derim
Süt fabrikalarına her süt öyle elini kolunu sallayarak giremez.Platform testleri adında birçok işleme tutularak sütün uygun olup olmadığı kontrol edilir.
Homojenizasyondan korkmaya gerek yok homojenizasyon yağ globüllerini küçük parçalara ayrılarak yoğurt ve diğer ürünlerde yağın homojen dağılımını sağlar,kaymak tutmayı önler,yağ sindirimini iyileştirir ve görsellik-lezzetini arttırır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet Fidancı
Sütün zararları saymakla bitmez

Çoğunuzun süte bayıldığını biliyorum, ben de bir zamanlar çok içerdim. Bilimsel çalışmalar faydalı diye bildiğimiz sütün o kadar da faydalı olmadığını gösteriyor. Birkaçını sayayım:
1-Sütte kalsiyum olduğu doğrudur ancak yazıldığı gibi kemiklere iyi gelmez aksine kemik kırıklarını artırır. Günde bir bardaktan az süt içenlerle güne üç bardaktan fazla süt içenler kıyaslandığında çok süt içenlerde kalça kırığının % 60 daha fazla olduğu görülmüştür. Yalnız kalça kırığı artmaz, kadınlarda kalp krizinden ölme riskini % 15, kanserden ölme riskini de % 7 artırır. Günde üç bardaktan fazla süt içenlerin bir bardaktan az içenlere göre kanserden ölme riski % 93 daha fazladır (1).
2. Süt ve süt ürünleri, kalsiyum içermelerine rağmen ileri derecede asidiktirler vücudumuzda enflamasyona (mikropsuz iltihap) neden olarak eklemlerde şişme, kızarıklık, romatizmal ağrılara neden olurlar (2).
3.Çocukluk döneminde süt içen çocuklarda gelecekte alerji riski artar (3,6).
4.Çok süt içen erkeklerde prostat kanseri, kadınlarda yumurtalık kanseri riski artar (4).
5. Fazla süt içmek gençlerde akneye neden olur (5).
6. Süt kolesterolünüzü yükselterek kalp damar hastalığı riskinizi artırır. Kalp krizi, felç geçirenlerin, şeker ve tansiyon hastalarının süt ve süt ürünlerinden uzak durması gerekir.
kaynak:
(1) Karl Michaëlsson, Milk intake and risk of mortality and fractures in women and men: cohort studies.BMJ 2014;349:g6015 doi: 10.1136/bmj.g6015 (Published 27 October 2014)
(2) Skoldstam L, Larsson L, Lindstrom FD. Effects of fasting and lactovegetarian diet on rheumatoid arthritis. Scand J Rheumatol. 1979;8:249-255.
(3). Frequency of cow’s milk allergy in childhood. Ann Allergy Asthma Immunol. 2002;89(6 Suppl 1):33–37.
(4). Lanou AJ. Should dairy be recommended as part of a healthy vegetarian diet? Counterpoint. The American journal of clinical nutrition 2009;89:1638S-42S.
(5) Spencer EH, Ferdowsian HR, Barnard ND. Diet and acne: a review of the evidence. Int J Dermatol 2009;48:339-47.
 
Sütün zararları saymakla bitmez

Çoğunuzun süte bayıldığını biliyorum, ben de bir zamanlar çok içerdim. Bilimsel çalışmalar faydalı diye bildiğimiz sütün o kadar da faydalı olmadığını gösteriyor. Birkaçını sayayım:
1-Sütte kalsiyum olduğu doğrudur ancak yazıldığı gibi kemiklere iyi gelmez aksine kemik kırıklarını artırır. Günde bir bardaktan az süt içenlerle güne üç bardaktan fazla süt içenler kıyaslandığında çok süt içenlerde kalça kırığının % 60 daha fazla olduğu görülmüştür. Yalnız kalça kırığı artmaz, kadınlarda kalp krizinden ölme riskini % 15, kanserden ölme riskini de % 7 artırır. Günde üç bardaktan fazla süt içenlerin bir bardaktan az içenlere göre kanserden ölme riski % 93 daha fazladır (1).
2. Süt ve süt ürünleri, kalsiyum içermelerine rağmen ileri derecede asidiktirler vücudumuzda enflamasyona (mikropsuz iltihap) neden olarak eklemlerde şişme, kızarıklık, romatizmal ağrılara neden olurlar (2).
3.Çocukluk döneminde süt içen çocuklarda gelecekte alerji riski artar (3,6).
4.Çok süt içen erkeklerde prostat kanseri, kadınlarda yumurtalık kanseri riski artar (4).
5. Fazla süt içmek gençlerde akneye neden olur (5).
6. Süt kolesterolünüzü yükselterek kalp damar hastalığı riskinizi artırır. Kalp krizi, felç geçirenlerin, şeker ve tansiyon hastalarının süt ve süt ürünlerinden uzak durması gerekir.
kaynak:
(1) Karl Michaëlsson, Milk intake and risk of mortality and fractures in women and men: cohort studies.BMJ 2014;349:g6015 doi: 10.1136/bmj.g6015 (Published 27 October 2014)
(2) Skoldstam L, Larsson L, Lindstrom FD. Effects of fasting and lactovegetarian diet on rheumatoid arthritis. Scand J Rheumatol. 1979;8:249-255.
(3). Frequency of cow’s milk allergy in childhood. Ann Allergy Asthma Immunol. 2002;89(6 Suppl 1):33–37.
(4). Lanou AJ. Should dairy be recommended as part of a healthy vegetarian diet? Counterpoint. The American journal of clinical nutrition 2009;89:1638S-42S.
(5) Spencer EH, Ferdowsian HR, Barnard ND. Diet and acne: a review of the evidence. Int J Dermatol 2009;48:339-47.
Buna bırde antıtezı lazım. Yumurtayada böyle demişlerdı bı aralar sonra tersını dedıler. Baskaca Örnekleried var.
 
kesinlikle marketten alınan süt derim
Süt fabrikalarına her süt öyle elini kolunu sallayarak giremez.Platform testleri adında birçok işleme tutularak sütün uygun olup olmadığı kontrol edilir.
Homojenizasyondan korkmaya gerek yok homojenizasyon yağ globüllerini küçük parçalara ayrılarak yoğurt ve diğer ürünlerde yağın homojen dağılımını sağlar,kaymak tutmayı önler,yağ sindirimini iyileştirir ve görsellik-lezzetini arttırır.
Hocam "Süt fabrikalarına her süt öyle elini kolunu sallayarak giremez" demişsiniz ama çok yanılmışsınız. Şimdi İstanbul-Yenibosna Koçtaş'ın olduğu yeri bazı arkadaşlar hatırlar 30 sene kadar önce orası SEK süttü ve oraya Çatalca ve benzeri yerdeki hayvan besleyenlerden sütü alır Yenibosna'ya tankerlerle götürürlerdi. Yakından çok iyi tanıdığım biri her sevkiyatta 50-60 kg. sütü çalar ayrı satar eksik sütün yerine de artezyenden çektiği suyu koyardı ve o fabrika kapanana kadarda yıllarca bunu yaptı. O gün bu gündür özellikle SEK markasına bir soğuğum ve markette fiyat etiketine bile bakmadan diğer ürünlere yönelirim.
 
@osmancan71 onuda kaynakları ile siz paylaşın güzel olur.
türkçeye 'kansere karşı doğru beslenme rehberi' olarak çevrilen 'the china study' adlı kitabıyla a.b.d'nin sağlık sistemi ve beslenme alışkanlıklarının ne kadar felaket halde olduğunu belgeleyen bilim insanı.

bilimsel bulgularından en önemli olanı inek sütündeki proteinin %87'sini oluşturan 'kazein'in kanser sürecinin tüm aşamalarını ilerletiyor olduğudur. campbell, bu bilimsel bulgusunu yayımladıktan sonra a.b.d'nin ömde gelen mandıra ve et üreticileri tarafından dava edilmiş ve bulgularının tartışmasız olarak gerçeği yansıttığı gerekçesiyle beraat etmiştir. T. Colin Campbell bu konuda saygın ve otorite sayılan ender insanlardandır.
 
@osmancan71 onuda kaynakları ile siz paylaşın güzel olur.
türkçeye 'kansere karşı doğru beslenme rehberi' olarak çevrilen 'the china study' adlı kitabıyla a.b.d'nin sağlık sistemi ve beslenme alışkanlıklarının ne kadar felaket halde olduğunu belgeleyen bilim insanı.

bilimsel bulgularından en önemli olanı inek sütündeki proteinin %87'sini oluşturan 'kazein'in kanser sürecinin tüm aşamalarını ilerletiyor olduğudur. campbell, bu bilimsel bulgusunu yayımladıktan sonra a.b.d'nin ömde gelen mandıra ve et üreticileri tarafından dava edilmiş ve bulgularının tartışmasız olarak gerçeği yansıttığı gerekçesiyle beraat etmiştir. T. Colin Campbell bu konuda saygın ve otorite sayılan ender insanlardandır.
Sız gerekenı yaptınız :) boylesı daha guvenılır oldu
 
Geri