Scudo Sports

Tadım bar içinde ne var?

@Watts Per Kilo #Froome

Doğrudur, hepimizin bildiği gibi inekler çayırda çimende üşütüp hasta olabilirler çünkü buna alışık değillerdir. İneklerin ait oldukları yerler devasa süt üretim tesisleridir ve bu tesislerin içi oldukça sıcaktır, asla hasta olmazlar :harika: Ayrıca endüstriyel süt üreticilerinin sütlerin raf ömürlerinin daha uzun olması gibi bir dertleri zaten yoktur, neden antibiyotiğe başvursunlardır, bu zaten mantık dışıdır :snzdglsn:

Hiçbir yorumumda dış güçler yazmadım :) Ama söyleyecek sözünüz olmadığı için artık bu tip benzetmelere giderek cevap vermeye çalışıyorsunuz. Tepki gösterdiğim şey en başından beri "süt endüstrisi"dir. Unutmayın ki siz de bu tartışmanın henüz başında "Biz mi? Ha biz günde 150 ton süt işliyoruz" diyerek konuya süper bir giriş yapıp, sonra da "Canım ben eskiden çalışıyordum o firmada, bıraktım artık, kimin ne hali varsa görsün hehe" dediniz o_O Giderek artıyor çelişkili ifadeleriniz.

• Beğen
Tepkiler: Berke Şahan
Scudo
@Serkan Mıstınoğlu Yakında mastera gittiğim bölgeden fotoğraflar paylaşırım. Güzel bir TREK mağazası da var hem. Biraz fiyat karşılaştırması falan yaparız. Çelişki yok. Tonlarca süt işlenen bir fabrikada görev aldım. Paranoya yaptığınız işlemler çok basit şeyler.

Sütün raf ömrünü uzatmak için sürekli ekstra bir şeyler katmak, bir planlama mühendisi tutup üretim planlaması yapmaktan pahalıya gelir bu arada.

@Watts Per Kilo #Froome
Bu büyük firmalar da çiftçiden toplayarak alıyorlar. Bu çiftçilerin de hayvanı hastalanıyor. Bu bağlamda çiftçiden aldığımız süt de aynı, marketten aldığımız da. İkisi de antibiyotikli. Kafamda deli sorular.

Bir de rüşvetle test geçen firmadan aldığım sütün neyine güveneceğim.

Ben köylümden aldığım süte bakarım. Gözümün önünde sağıp veriyor sonuçta.

@Pisiklet şefi

geçen markette çeşit çeşit bu barlardan gördüm...
1'er tane aldım ve deneyip karşılaştırayım dedim... (benim aldığım market fiyatlarını da yazdım)
şöyle de bir tablo çıktı karşıma...
1 paketteki değerlere göre karşılaştırdım... (paket gramajları birbirinden farklı)
okuduğum şeylere göre, performans sürüşleri öncesi yenecek gıdalarda yüksek kalori ve karbonhidrat isteniyor... (listede en üst değerler yeşil, en düşük değerler kırmızı ile işaretlendi)
yağ, protein, lif ve ilave şeker ise olmaması gerekenler... (en uygun olan yeşil, en uygun olmayanlar kırmızı ile işaretlendi)

yeniler eklendikçe listeyi güncellemeyi planlıyorum...
umarım işinize yarar...

Besin.JPG

@Watts Per Kilo #Froome

Bugün Anadolu ve Çukurova' nın köylerinde hâlâ grass-fed inek ve keçi sütü bulabilirsiniz. Anneannemden beri her hafta süt getiren kadın; her defasında "istediğin gibi gel bak, için rahat etsin" der ki benim bu konuda takıntım vardır. Peynir, kefir ve yoğurt olmadan günüm geçmez. Bunları tenzih ederek konuşmak lazım. Yine de bu süt endüstrisinin pazarlamaları yüzünden hâlâ az yağlı - laktozsuz süt içenler var.

Bu sütler sağlıklıysa yoğurt-kefir mayalasınlar, tutarsa.

@Noldor Işte olay budur emeğinize sağlık. Konu bardan nerelere geldi. Icen içsin, içmeyen içmesin arkadaşlar bu tartışmayı bizlerden birisi bu kadar uzatsaydı konudan çoktan uzaklaştırılmıştı diye dusunuyorum. Hatta bunu yazdığım için bu ben bile olabilirim :):)

@trainspotting35 Ben de polemiğe konu olan şeyleri silmeye karar verdim. Gerçekten saptı olay.

@Watts Per Kilo #Froome

Sütü kaynatsak da pastörize etsek de içindeki enzimleri öldürüyoruz. Süt sağılır sağılmaz rahatlıkla içebilen, onun dışında süt içemeyen insanlar tanıyorum. Ben de hiç süt içemediğimden mutlaka yoğurt ya da kefir mayalar öyle tüketirim. O zaman kesinlikle şişkinlik yapmaz. Bunun dışında süt tam bir alerjen. Fabrikalarda pastörize işlem gördükten sonra kaybedilen laktaz enzimini sonradan ekliyor ve marifet gibi üstüne yazıyorlar. Laktozsuz sütün sıkıntısı bu.

Az yağlı sütün sıkıntısı ise doğanın bize verdiği gibi olmaması. Bir defa süt yağı kalp için esansiyel olan omega 3den ve d-vitamininden zengindir.
Üstüne üstlük süt yağı, sütün sindirimini kolaylaştıracak enzimler de içerir. Bununla beraber yağ ile beraber protein alımı, kas gelişimi için ortam hazırlar.

*Doğrudur okuduğum kaynakları kaybettim ve şuan kaynak paylaşamıyorum.

@Berke Şahan Hocam laktaz enzimi sütte değil insanın içinde bulunuyor. Fabrikayla ilgisi yok yani. Kimi insanda var kimi insanda yok. Evrimsel süreç dolayısıyla. 20lik diş gibi.

Az yağlı süt tamamen tercih meselesi hocam. Eğer besin makrolarınızı ölçüyorsanız, süt içmek ve yağ kalorisinden tasarruf etmek istiyorsak içebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Watts Per Kilo #Froome

Eyvallah üstadım. Sanırım hepimiz kendi doğrumuzu bulmuşuz, nasıl iyi hissediyorsak öyle yapalım. Rahatsızlık vermemek adına mesajları temizleyelim. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Watts Per Kilo
bence de olay sapti da nerelere geldi , neyse , isteyen istedigini yesin icsin madem , bu kadar bilimsel detayin icinde halen oydu buyduya gerek var mi? Kisinin diplomasi var , bu islerin icinden geliyor ve anlatiyor , ben bir tuketici olarak ondan ne kadar daha fazla bilebilerim ki ? bu suna benziyor , doktor sana diyor ki ; gozun bozuk ; sen internetten arastiriyorsun ki , hayir sadece yakini goremiyorum !

Insanların birarada yaşamasının sebepleri var. Ama sayı belli bir rakamın üzerine çıkınca ; gıda, ulaşım, nakliye ,enerji , çöp hatta kanalizasyon sorunları artıyor ve karmaşıklaşıyor. Düşünün şehirlere tonlarca gida ve diğer ürünler giriyor. Bunlar ev ev dağıtılıyor- taşınıyor - sonra yine bu evlerden çöp yada kanalizasyon olarak uzaklaştırılıyor. Sayı az olduğunda bunları varlığı yada yokluğu pek bir etkileşim yapmıyor. Ama milyonlarla ifade edildiğinde sonuç basit bir matematikten uzaklaşıyor.
( 2+2=4 iken 2.000.000+2.000.000 = 4.500.000 + ¥+$+@+? gibi farklı ve hatta bazen öngörülemez sadece tecrübe edilebilinir sonuçlar cikiyor; ekosisteme etkiler gibi)
En iyi çözüm yerleşim yerlerinin belli bir sayının üzerine çıkmaması.

@Noldor bu arada size tesekkur etmeyi unutmusum , affedin , cok guzel bir calisma ellerinize saglik .

@a.valverde Aynı olay eşimle benim başıma geldi. Internetten bakıp menenjit korkusuyla doktora gittik. Doktora anlattık durumu internette söyle böyle diye. Doktor bey mesleklerimizi sordu daha sonra ben sizin meskenlerinizi internetten bulduğum bilgilerle yapmaya kalksam hoşunuza gidermi dedi söyleyecek şey bulamadık elbette. Çocuk soz konusu olunca yapacak birşey yok telaş kaplıyor bünyeyi.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@Ahmet TOPAL

:eek:ops:

Fizik ve Fizik Uygulama da sıfır aslında. Sınıf hocamdı Fizik hocam, ve gurur yaptı; "Ben hayatımda hiçbir öğrenciye sıfır vermedim sana da vermem" dedi :D Sıfır aslında onlar da :harika: Cahide hocamın kulaklarını çınlatmış olayım :)

Ben sadece şahsi görüşümü bildireyim.

Bi ton reklamı yapılan, albenili ambajlara giren ve bütün bu sürecin fiyatına yansıtıldığı, içinde hidrojenize yağların bulunduğu ürünlerin sağlık sorunu teşkil etmediğine inanmak, bu forumda son zamanlarda bahsi geçen dünya'nın düz olduğuna inanmakla aynı şey bence :p.

Bu tür ürünleri tüketmiyorum.
Bana yeni olan bir ürünü alırken mutlaka içindekilere bakıyorum. Ne kadar canım çekse de, içinde o bazı malum bileşenler varsa rafa geri fırlatıyorum resmen.
İşe çoğunlukla evden yiyecek götürüyorum ( Evde yapacağım en basit sandviç bile dışarda yiyeceklerimden daha sağlıklıdır düşüncesiyle ).
İş yerinde her zaman kuruyemiş bulunduruyorum.
İstanbul gibi bir şehirde, elbette dışarda yemek zorunda kaldığım oluyor. ( Gerçekten açlıktan bir şey yapamayacak duruma kadar zorluyorum kendimi, dışarda yemektense. Hem aç kalmak da gerekli hormonların salgılanması ve hücre yenilenmsei için iyidir gibi şeylerle kendimi motive etmeye çalışıyorum eve kadar ) Oldu ki dışardan yiyeceksem, lavaş arası et döner ya da sadece kaşarlı pide gibi birşeyler yiyorum.
Zeytin yağı ve tereyağından başka bir yağ ( nadiren kızartma yaparsam ayçiçek yağı ) tüketmiyorum.
Sadece sabahalrı, sade,şekersiz, filtre kahvenin yanında çok sevdiğim için tatlı tüketiyorum :eek:. Ama evde organik yumurta, tereyağı, esmer şeker gibi ürünlerle, kendi yaptığım kek. Meşhurdur :D .

Bence en önemlisi, akşam yemeğiyle günün ilk öğünü arası 12 saati geçecek kuralına uyuyorum.

Ha bunlar işe yarıyor mu ? Yaşım 44'ü geçti. 1.74 boyuma göre 68 kiloyum. Bence işe yarıyor gibi görünüyor :D

@Muskulpesent.

@trainspotting35 bahsetmişsiniz mesajlarda , bilen bilmeyen işkembeden sallıyor yazdım diye yeniden ban yedim. belki şimdi bunu yazdım diye de ban yiyebilirim. bakın uzaklaştırma falan değil direk banlıyor arkadaş. ilk hesabımı da kendisi ile fikir ayrılığına düştük yazıştık okuyorsun ama anlamıyorsun dedim diye de uzaklaştırma vermişti. sonra akabinde de yediğim ilk ban geldi.

en son ban yeme nedenim de buymuş.

7- Topluluklar veya etnik köken hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılmamalıdır. Tehdit edici, hakaret ve küfür içeren, nefret dolu, siyasi ya da çok miktarda istenmeyen mesajlar gönderilmemelidir. Din, dil, ırk ayrımına yönelik yazılar gönderilmemeli, materyaller kullanılmamalı, insanları küçümser şekilde alaycı ve dalga geçici davranışlardan bu mecrada uzak durulmalıdır.

eğer banlanmayacak olursam yorumu size bırakıyorum.

Geri