Scudo Sports

Suyun önemi - Su içmezseniz ne olur?

Öncelikle geçmiş olmuş olsun. Bende 5 temmuz 1996' da Kerpe' de karanlıkta gerili bir otopark zincirine bisikletle çarptım ve akabindeki günlerde çeşitli doktorlarda yapılan muayeneler sonucunda kafa travması geçirdiğim anlaşıldı. Kafamın bana göre sol arka tepe kısmında kafatasımda çökme oluşmuştu. Sonraki günlerde İstanbul Amerikan Hastanesinde kırık parçalar kısa bir operasyonla alındı. Ameliyattan sonra hastanede konakladığım beş günde size yaptıkları gibi ya serum alacaksın ya da her gün şu kadar su içeceksin dediler. Ben içmeyi tercih ettim. Su içmeyi çok seven biriyim ama zorla su içirtilmek pek hoşuma gitmiyordu. Neyse öyle geçti. Kafamda ameliyat yarasına ince bir hortumla bağlı ve içi zamanla kirli kan dolan bir ameliyat eldiveninin rahatsız edici varlığını çekmekte oldukça can sıkıcıydı. Yıllar geçti ama kafamki çukur hâlâ tam olarak kapanmadı. Zamanında o çukur yüzünden okuduğum okullarda amma alay konusu olmuştum.. Kaza bana 7 bisikletsiz yıla mal oldu. Su iyidir; içmeyi çok severim. Son zamanlarda yatmadan önce biraz içiyorum ve çok hoşuma gidiyor. Çantamda her zaman su bulundururum. Fakat yanıma mataraları almayı unuttuğum ya da ihmal ettiğim turlarda su içmek için çantamı açmam gerektiğinde duraklamak beni hayli sıkıyor. Selamlar.

Scudo
Çok geçmiş olsun. anlaşılan durumu birebir yaşayan biri var ve beni enderinden anlayan kişi. şu andaki trafik korkumun, yeniden o günlere dönmekle eşdeğer olduğunu bilmek bile ürkütüyor doğrusu.

yaşadığın olay cidden üzücü:( çok geçmiş olsun. ayrıca o kafadaki çukur olayını anlayabiirim çünkü benimki öyle kalacak:( bakınca kimse anlamasa da ben eksikliğini her föne gidişimde rahatlıkla hissediyorum. o bölgeme tarak, el vb dokununca, kafatası olmadığı için sinirilerime şu fışkırıyormuşcasına uyarılma ve acı hissediyorum. inşalah alışırım.

su olayından buraya geldik ama, hastanede gördüğüm şey her ameliyat sonrası dolaşım sisteminin yeniden düzene girip girmediğinin kontrolü. yemek, içmek ve boşaltmak konusunda sağlığımızı gayet önemsemeliyiz.:9

sağlıklı günler...

Arkadaşlar, bizim sitedeki bazı yazıları ara ara tekrar yazıyorum çünkü bu tür konuların cevabı hep var.

Geri