Scudo Sports

sürüşte asprin kullanmak ??

@triaEğer verdiğim linke dayanarak yazdıysanız;

"So the argument became that two cups of coffee might put someone over the limit who's a little gymnast whereas a big weightlifter or rower might have six cups of coffee and not be over the limit yet still get some benefit,"

ufak tefek bir jimnastikci için 2 bardak iken, dev bir halterci için 6 bardak limiti aşmayabilir... Gibi bir çeviri daha doğru olacak.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
Scudo
arkadaşlar bu konuyu açmamın sebebi asprin hakkında çok az şey bilmemdir sadece bir ağacın kabuğundan elde edildiğini biliyordum diğer sebebi ise özellikle tura çıkanlar asprin almalarından bahsediyordu eminim çoğu evde vardır asprin masum diye düşünülen bir ilaç.:Skull-175
daha önce bisiklet kullanırken hiç aspirn almamıştım sizin yorumlarınız sayesinde hiçte almayacam eminim bu konu asprin hakkında benim gibi kararsız kalanlar için bir kaynak olur .Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: tuncdemir
@Tolga Can SabahEvet asprinin nispeten masum olduğunu söyleyebiliriz. Yaşıtlarım arasında doktor tavsiyesi ile (kalp sorunu olanlar bilir) sürekli kullananlar mevcut. Ayrıntıyı atlamadan altını çizeyim; doktor tavsiyesi ile.

Burda yazıp çizen tıp doktoru lisanslı arkadaşlarımız ve abilerimiz var. Genellikle sağlık ile yada ilaçlarla ilgili konularda bir doktora danışmaları gerektiğini tavsiye ederler. Bu olması gereken davranış. Çünkü doktor da olsalar karşıdakini muayene etmeden, tahlil sonuçlarını görmeden -genellikle- tavsiye vermezler. Tabiki spesifik durumlar dışında. Hal böyle iken benim gibi bir mühendisin bu konularda tavsiye vermemesi gerekir.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Can Sabah
@tria

Kafein vucutta depolanmıyor. Fakat kısa sure icerisinde vucut kafein'in uyarucı etkilerine alışıyor ve kafein etkisi duşuyor.

@gurol

Evet, limit 12 mikrogram/ml idi. Arastırma raporlarından anladığım kadarı ile bu seviyenin ustu kaslara zararlı etki yapıyormuş. Fakat maksimum performans artısı kişiye göre 4-6 mikrogram/ml arasında gerceklesiyormuş. Bu limitin cok altında. Belki bu sebebden dolayı doping listesinden cıkartılmıştı.

@BoZCaN

kafeinin vucutta depolanmadığını bildiğim için sizin yazınıza istinaden yazdım alıntıda yazdığınız gibi 6 hafta almak gerekir demiştiniz fakat kafein ömürlü birşey o yüzden 6 hafta ne anlama geliyor onu anlayamadım
saygılarımla

@tria

Kafeinden tam performans alabilmek için yarışdan önce 6 hafta kadar kafein almamak gerekir yazmıştım. Yanlış anlaşılma olmasın.

Saygılar.

Kazalarda; yaralanma riskinin yüksek olduğu bisiklet sporunda;.
Performans arttırmak amacını bıraktım, gerçek amacı olan ağrı kesici niyetine
bile Aspirin'in kullanılmasını sakıncalı buluyorum.

Aspirin kandaki protrombin konsantrasyonunu azaltır, kanama süresini uzatır.
Aspirinin hematokrit değerini azaltıp, kanın viskozitesini azalttığı bilinmektedir.
Bunu; kanın yoğunluğunu azaltıp, daha akışkan hale getirir diye sadeleştirebiliriz.
Bu durumda kaza geçirilmesi durumunda; yaralanma sonucunda sonucu
kan kaybı hem daha hızlı olacaktır, hem de pıhtılaşma süresinin uzaması
sonucunda kanama daha uzun sürecektir. Alınan darbe sonucu iç
organlarda kanama riski de artacaktır.

İlla bir ağrıkesici kullanılacaksa, bu etkileri içermeyen türevler kullanılmalı,
(parasetamol vb.).

Farmakolojide hep söylenen bir söz; her ilaç bir zehirdir.
İlaçlar etkisini; işleyen bir sistemi bloke ederek gösterir;
'Fayda-Zarar' ikilemi her ilaçta vardır, ilacın kullanana sağlayacağı
gerekli faydanın zararın üzerinde olacağına karar vermek
her zaman hekimin işidir. Bunu unutmayalım.

@BoZCaN
anlaşıldı sorun yok bazen yanlış anlaşılma oluyor kusura bakma

Geri