Scudo Sports

Sürmek veya sürmemek?

En mantıklısı güneş doğarken çıkmak bence

Scudo
Denizlidede gündüzleri 38 42 derece arası. Bende aksamlari 8.30 dan sonra çıkıyorum yaklasik 30 35km yol yapip donuyorum. Aksamlari surmek hem serin hemde bana daha eğlenceli geliyor :)

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
@Çağdaş78
Gidince kafamıza kurşun yemeyip de dönebilirsek eğer Ukrayna vize istemiyor :D

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Dün Antalya'daydım. Öyle bir sıcak vardı ki, odamın kapısını açtığım anda sanki yeni çalışmış fırının kapağını açar gibi bir sıcak geldi. Hava sıcaklığı 45, hissedilen 50 idi. Sadece sıcak değil, rüzgarın olması daha fena su kaybına neden oluyor. Ben bir de denize 1–2 km uzaklıktayım, nemi de düşünürsek bisiklet sürmek değil, klimasız oturmak bile eziyet. Burda dün belediye çalışanlarından kronik bazı hastalıkları olanlara izin verildi. Gündüz denize giremeyeceğimizi anlayıp akşam dokuzda çıktık, araba 38 gösteriyordu. Gece saat 4'e kadar plajdaydık ve deniz gündüz olduğu kadar sıcaktı. Kıyıda çıplak bir şekilde terliyorduk.
Antalya'da bu aralar gündüz bisiklet sürmek imkansız üstü bir durum. Giderken yüzünüze vuran rüzgar serinletmiyor, fön makinesi etkisi yaratıyor.

Sabah erken saatlerde çıkabilirsiniz. Ben pazar günleri çıkarim erkenden. 6 gibi kalkarim hazirlanir çıkarim. Hem yoğunluk olmuyor herkes uykuda pazar uyuyor. Hemde erken saatlerde çok sıcak olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
@dodurgalı_06
O hissi biliyorum ya. Mersinden trenle Adanaya gittiğimde trenden inince yaşamıştım o hissi. İzlandaya gidenler uçaktan indiğinde oksijen fazlalığından bayılıyorlarmış ya, Adanaya inice de bayılası geliyor insanın :komik: Ama oksijen azlığından. Araştırmalarıma göre oksijen ısınırsa yükseliyürmuş yani azalıyor diyebiliriz buna herhalde. Kimyagerleri sahneye davet ediyorum :D Ben Adanada olsam güneşe mitralyoz ile ateş ederim. Dabanca falan hikaye :D

Dış lastikte delik oldugu icin dun geceden lastigi biraz indirdim bugün icin cok sicak olursa lastik dahada sisip patlamasin diye az once ekmek almaya gideyim dedim pompayi aldim lastige bi baktim sismis zaten sıcaktan:D bu nasil bir sicaktir disarida calisanlara allah kolaylik versin

Bu gün sabah 6 da binmeye niyetlendim, balkon kapısını açar açmaz ekmek fırınının kapağı açılmış gibi bir sıcakla karşılaştım. Hava da nem adına hiç bir emare yok, kupkuru ama sabahın 6 sın da 40 dereceye yakın bir sıcaklık. Ağustos ayında dahi sabahları bu derece kuru ve ısırıcı sıcaklık görmedim. Üstüne bir de kuru tozlu bir rüzgar çıktı, Allah korusun yangın için çok tehlikeli bir hava dedik yarım saat sonra yangın helikopteri denizden su almaya başladı. Bisikleti bırakın yürümek için bile dışarı çıkılacak gibi değil. Plajlar şu an bomboş, turistler bile odalarından çıkamıyor. Allah bu sıcakta dışarıda çalışanlara yardım etsin çok zor.

• Beğen
Tepkiler: Kızılçam
An itibari ile antalya, araclar bir de civa kullanmıyrlar olcmek için o yuzden hep eksik olcerler, bu gunesin altındaki sıcaklık + NEM + yakan ruzgar. Yapmayın cok zorlanırsınız antalyada gündüz saatleri sürmeyin arkadaslar

WhatsApp Image 2017-06-30 at 14.02.31.jpeg

Biz biraz önce eşimle birlikte Çeşme Çiftlikköy'den Alaçatı'ya bisikletle geldik. Hava burada da 40 derece ama bisikletin üzerinde oluşan rüzgardan dolayı kesinlikle sıcak hissedilmiyor. İkimiz de durunca terlemeye başladık. Allah bu sıcakta "oturanlara" kolaylık versin diyeyim :)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
2-3 saat once (13.30-14.00 civari) motorla Karsiyaka'dan Bornova'ya (10-12 km) gitme gafletinde bulundum. Vizor kapali daha az isiniyordu yuzum. Fileli mont olmasina ragmen terden les gibi oldum. Sonuc; bisiklete/motora erkenden kalkip binmek gerekiyor. :hhhhhh:

Manisa'da asfalt 70 derece. Bırakın bisikleti biraz yürüdünüz mü ayaklarınızın altı yanıyor, varın siz tezahür edin durumu. Geceyarısına yakın ya da sabah gün doğumu ile sürüş en mantıklısı. Yoksa o sıcakta spor yapayım derken daha kötü duruma düşmeyelim.

Bayramın 3 günü sabah 8:00-12:00 arasında Diyarbakır'da bisiklete bindim 10 km de bir dinlenmek zorunda kaldım ve gün boyunca 6 lt su içtim. Hergün 60km yol yaptım. Sıcaklık 11:00 den sonra 40-43 derece kadardı. Zor oldu diyebilirim ama imkansız değil. Ancak Diyarbakır 'da nem yok bu çok önemli bir avantaj. Pazar günü sabah 5'te kalkıp 5 saat bisiklet sürmeyi düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Yüksek nem ve sıcaklık özellikle astım hastaları için son derece tehlikeli. Bu nedenle yüksek nem altında Astımlı arkadaşların kesinlikle binmemesinde fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
şu anda odamın sıcaklığı:booo:P_20170701_224707_1_p.jpg

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@tuna07 İnanılmaz. Bizler Ankara da 40 lar civarına isyan ediyoruz. Evlerin içi 28 gibi... Kaldı ki nem yok. Sizlere kolaylıklar diliyoruz.

@küpçü Eksi, yanlış anlamıyorum değil mi? Ağrı dağının zirveye yakın yerleri veya Erzurum civarımı diyeceğim ama o kadar düşmez sanırım. Nereden?

• Beğen
Tepkiler: Tuars07
Geri