Scudo Sports

Suluk ve suluk kafesi tavsiyesi

İlgisini çeken olursa hörgüç tipi sulukları öneririm. Decathlon'da, bisiklet ve outdoor dükkanlarında bir sürü markanın bu tarz ürünü var.

Avantajları: Hem yanınızda daha çok su götürebiliyorsunuz, hem de pedal çevirirken, gözünüz yoldayken su içebiliyorsunuz. Malzemesi sayesinde ne kadar su koyarsanız o kadar yer kaplıyor, sırtınızda rahatsız eden köşeli bir şey olmuyor

Dezavantajları: Su vücut sıcaklığınızla bir süre sonra ısınabiliyor, suluk ağzını ısırarak emmeniz gerek su içebilmek için, bu da alışana kadar rahatsız edebiliyor.

Scudo
@cavenaut Hocam yol bisikleti kullananlar için bu tip bir ürün bir süre sonra eziyete dönüşür, özellikle de antrenman odaklı binenlere. Ama keyfi binen turcular için güzel, bu ürün sayesinde kadroda bulunan matara kafesleri çıkartılıp daha fazla çanta yerleştirilebilir.
Bu arada Elite Loli matarayı ben çok sevdim, en büyük artısı içmek çok kolay, şeffaf olduğu için hem çabuk ısınmıyor hem de su noktalarına yaklaşırken ne kadar suyum var görebiliyorum. Sıkıp bıraktıktan sonra saliseler içinde eski formuna dönüyor. Fiyatı da makul, tavsiye ederim.

@ArVoGu Bende elite custom race plus aldım. Suluk için de raceone igloo aldım ama kafese girmedi. Büyük geldi. Sizinki elite fly mı elite ice fly mı? Bende onlardan birini tercih edeyim bari.

@ArVoGu Bende elite custom race plus aldım. Suluk için de raceone igloo aldım ama kafese girmedi. Büyük geldi. Sizinki elite fly mı elite ice fly mı? Bende onlardan birini tercih edeyim bari.
Ben düz elite fly kullanıyorum. Soğuk özelliği falan yok aradığınız bu özellikse. Bu arada ben 2li kullandığım için 550ml kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
kadro altındaki matara yeri için ne tür matara kafesi tavsiye edersiniz? Yoldan gelen titreşimlerden vs. dolayı mataranın düşmesini önlemek için tersten çalışan matara kafesi bakıyorum ama bulamadım.

Elite custom race pluslar diğer kafeslere göre daha sıkı ve dar normaldir.Elite'in ve Decathlon'un sulukları uyum sağlıyor.

Elite custom race pluslar diğer kafeslere göre daha sıkı ve dar normaldir.Elite'in ve Decathlon'un sulukları uyum sağlıyor.

aynen. Hatta elite fly olmadı. Ama Elite ice fly tam oturdu ve süper oldu. Çok memnunum.2B9115A3-B0EF-4FDE-B92B-CF537F12E335.jpeg

@Yldrm07 Bendeki IceFly'ın kapağı daha bir hafta olmadan kopacak hale geldi maalesef. Tek bir ters hareket yetti.

20200723_194531.jpg

arkadaşlar hazır konusu açılmışken termal olmak şartıyla kaliteli suluk tavsiye edermisiniz.bisikletim bisan rc 9800 karbon olanından.bilmiyorum farkedermi bisikletin karbon olması.

merhabe ben quechua 700ml termos aldım normal metal kafes hem olmadı hemde çizip zarar verebilir diye zefal marka plastik kafes aldım.termostan fazlasıyla memnunum hem sıcak ve soğuk performansı başarılı.

@Aybek Cihan evet ben de kullanırken sıkıntı olabileceğini gördüm. O yüzden dikkatli kullanıyorum. Ama koparsa mecbur kapaksız kullanacağım. Kötü olur ama yapacak birşey yok. Suluk ve kafesi çok uyumlu oldu ben çok seviyorum.

Suluk kafesi olarak pro markasını öneririm. Karbon ve 36gr. Suluk olarak elite iceberg 650ml kullanıyorum yaklaşık 1 senedir. İki ürünü de öneririm.

Zefalin Wiiz modeli ile Spring modeli arasında kalmıştım Wiiz aldım bu iki matara kafesi hakkında bilgisi olan kullanan var mı dostlarım.

Canyon dan suluk ve kafes alayım dedim ikisi 17$ kargo 99$ çıkınca kaçacak delik aradım..

(link) matara kafesi ve (link) suluk kullanıyorum, ikisini de tavsiye ederim. Ama MTB'nin sele borusu kısa olduğu için yandan çıkarmalı kafes almayı düşünüyorum. (link) mantıklı bir seçenek gibi gözüküyor. Kullananlara sormak istedim, tavsiye eder misiniz?

Son düzenleme:
Zefal wiiz'i istediğiniz şekilde monte edebiliyorsunuz . İstediğiniz yöne ayarlayarak suluğun çıkış yönünüde ayarlayabiliyorsunuz. Çok kullanışlı bir suluk kafesi. Yalnız 3 - 4 ay önce son kalan siyah wiizleri internetten ben satın aldım ilerde bulamam diye. Halen stoklarda varsa tavsiye edebileceğim 10 numara kafeslerdir. N11 gibi platformlardan alacaksanız özellikle istediğiniz rengi belirtin. Siyah o zaman yoktu ve ellerinde kalan beyaz renktekileri gönderiyorlardı istisnasız tüm satıcılar.

Çiçek sepetinden sipariş ettim (wiiz siyah) inşallah dediğiniz gibi olmaz siyah sipariş ettim.

• Beğen
Tepkiler: brave17
IMG_20200809_105608.jpg

Decathlondaki lastik sıkmalı suluk aparatindan ve kafesten aldım. Normal yolda gayet stabil durmasına rağmen bozuk yerlere girince titresimden kaynaklı alttaki mataranin üstüne inip sağa yada sola dışa dönme eğilimi vardı. Epoksi yapıştırıcı ile yerine sabitleyerek çözdüm o işi. Dikey olanı dondurup iki mataryla cikiyorum. Rahatt rahat su içmek ayrı bir güzelmiş.

• Beğen
Tepkiler: brave17
Çiçek sepetinden sipariş ettim (wiiz siyah) inşallah dediğiniz gibi olmaz siyah sipariş ettim.

Özellikle sorun rengini eğer firmaya soru sor seçeneği varsa. Ben biraz stokçu yapıda biriyim. Piyasada bildiğiniz tüm bisikletçilerden alış veriş ettim. En düzgün dediğiniz bisikletçi bile beyaz yollayıp yanlışlık olmuş ayaklarına yattı.
Decathlondaki lastik sıkmalı suluk aparatindan ve kafesten aldım. Normal yolda gayet stabil durmasına rağmen bozuk yerlere girince titresimden kaynaklı alttaki mataranin üstüne inip sağa yada sola dışa dönme eğilimi vardı. Epoksi yapıştırıcı ile yerine sabitleyerek çözdüm o işi. Dikey olanı dondurup iki mataryla cikiyorum. Rahatt rahat su içmek ayrı bir güzelmiş.

Sanırım bunu kullanmışsınız.

(link)

Ben bunu öneririm. Yine decathlonun ürünü olmasına rağmen çok başarılı. Bunu da kullanıyorum sıkıntısız bir şekilde.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Clal
Sanırım bunu kullanmışsınız.

(link)

Ben bunu öneririm. Yine decathlonun ürünü olmasına rağmen çok başarılı. Bunu da kullanıyorum sıkıntısız bir şekilde.

(link)

Evet dediğiniz ürünü kullandım. Decathlona bisikletle gittim. Kadro yapısından kaynaklı matara kafesi çok altta kalıyor. Dikey koyduğum ilave matara alttakinin üstüne biniyor. Yatay olan 2-3 cm daha öne konumlansa yeterli yer olacakmış aslında.

Dediğiniz diğeri bana da daha sağlam gözüktü ancak kafes 3 cm kadar daha öne uzanıyor onu takınca. Bu sefer de yatay mataradan dolayı dikey matara sığmıyor boşluğa. ince olan tutacak boruya daha sıfır konumda olduğundan onu tercih etmek zorunda kaldım.

Aslında bu tarz bir bisiklette neden standart çift bağlantı yapmamışlar ona da şaşırıyorum uzun yol gitmek için gayet başarılı hem sürratli hem konforlu bir bisiklet.

Geri