Scudo Sports

Suluk önerisi (plastik olmayan)

Çok can alıci bir baslik. Biraz okudum aynı mantiklan aslinda evimize damacana su almamaiz bakkaldan pet şişe almamamiz gerekir. Bakalım gorucez belki 15 20 sene plastikler yüzünden belkide cogumuz sindirim sistemi kanseri olucaz . Gelecekte bize diceklerki yanlış yapmışız . Cam şişelerde ıcmeniz gerekirdi dicekler. Benzer bir olayda 1900 ile 1950 yillari arasinda insanlari uyutup gelişmiş ülkelerde yillarca kurşunlu benzin satmalari ile oluşmuştu. Firmalar yillarca bati ulkelerinden kursunlu benzinin dogaya çevreye zararlı olduğunu saklamışlar. Bilmiorum hayırlısı artik.

Scudo
@Aerocycle
Çok doğru bir tespit yapmışsınız.
Kendimden örnek vereyim..
Biraz sağlık konusuna takıntılı biriyim.
Eve aldığım damacana direk 11 litrelik cam damacana. İçindeki aktarım pipeti de cam..
Kullandığım araç her zaman disel olur. (mazottan ötürü)
Evde plastik hiç yok mutfak da her şey taper malzeme.
Doğal süt alıp kaynatırım, orjinal kefir mayası ile kefir yaparım. Yoğurt yine doğal süt ile vs..
Bunları neden yazıyorum , bizler böyle küçük detaylara dikkat etmedikçe bir çok hastalık kanser vs. ortaya çıkıyor.
Bakın bir suluk seçimi nelere kadir!
Lütfen dostlar pahalı demeyin şu sulukları ya orjinal çelik alın ya da taper plastik olmayan bir ürün ile kullanın. Hele ki sıcak sıvı koyacaksanız kesinlikle çelik olsun. Olur da plastik suluk ile sıcak sıvı (çay,kahve vs.) tüketirseniz Allah korusun ! ... Yapmayın..

Vesselâm..

@hakanemrez Evet dışı siyah içi sarı fakat o sarı bölge boya değil de metalin kendinden sarı sanırım. Suda herhangi bi parçaya pisliğe rastlamadım.

Forumda Penguen 1070 Çift Katlı Çelik Termos önerisi vardı. Baya da memnunlardı. Ben de bu aralar aynı arayış içindeyim, kullanan varsa yorumlara açığım.

@Sado39 tecrübe eden sizsiniz içini onun bişey kaplıyorlar diye duymuştum.
@darkdream penguen ürünlerini bende duydum fakat ucuz termoslar içi paslanıyor.
Zira ben aldım bir çelik termos ve başıma geleceği biliyor gibi önce su koydum içine beklettim 24 saat.. Ve sonuç kabus !! Paslanma noktaları oluştu..
Aldığım kişiye deyince hemen kem küm etti geri gönderdim ödemeyi geri yatırdı..
Fakat o ürünü alan bir sürü kişi var acaba bu şekilde kontrol ediyorlar mı !

Yarım litre termos için 80-100 TL vermek koyuyor adama, yoksa çok kaliteli ürünler var. Termos biraz şans işi. Hiç Penguen denemedim ama alıp memnun kalan da çok. Benim öyle 18 saat soğuk tutsun gibi bir derim de yok, 3 saat ılımasın, kokmasın ve paslanmasın yeter.

@darkdream Üstadım o paraları nerelere vermiyoruz ki ?
Ve bu sağlık direk. Hani elektronik bir parça olur deriz ki; aman boşver al ucuzunu geç..
Ama direk su olayı ve direk performans anında bize direkt enjekte edilen bir durum.
Lütfen acımayın.. Her şeyin başı SAĞLIK...

Plastik almamanızı tavsiye ederim hangisi olursa olsun koku yapıyor.

@Mehmet Altuğ Uçlarında kullanılan materyaller plastik olup olmadığını sorar mısınız ? Ağızlık kısmı vs.

@hakanemrez Tabii, sormaktan ziyade alıp kendim bakacağım zaten :) 4 saate kadar içindeki sıvının sıcaklığını muhafaza ediyormuş üreticinin söylediğine göre. Fiyatı da uygun gibi geldi bana.

@Mehmet Altuğ Bende merak ediyorum. umarım dilediğin gibi çıkar :)
ama benim gözüm 1. Stanley olmak üzere 2. olarak da Laken marka da .
Linke bakmak istersen ..
Hatta senin alacağınla aynı para istersen bunu da alabilirsin. Zira Laken firması BPA FREE moduyla sertifikalı .
(link)

Ve ben de galiba bu ürünü alacağım.
(link)

Bu da kendi bilgileri.

Laken Firması tarafından Bestard firmasına özel üretilen, BESTARD logolu LAKEN şişe

• Laken Mataraları saf alüminyumdan preslenerek yapılmaktadır.
  • İç kısmı BPA içermeyen özel bir kaplama ile kaplanmıştır.
  • Dış kısmında ise kolay çizilmesini önleyecek BPA içermeyen polyester bir cila ile kaplıdır.
  • Kapağında bulunan Karabina sayesinde istediğiniz yere asabilirsiniz

@hakanemrez Aslında haklısınız. Ne bileyim 2 arada bir derede kalıyorum. Geçen gün farkettim, bisikletin üstünden ışıktı, zildi topladığım dünya şey var. Hepsinde bir çalınacak korkusu. Valla 150 TL'e gidip Stanley termos alıp, düşürürsem, çaldırırsam filan evlat acısı gibi koyar heralde. Ama sağlık konusunda katılıyorum, 1 hafta midem ağrıdı, hiçbirşeyden keyif almadım.

Bu arada linkini verdiğiniz 37 TL'lik Laken'i beğendim, işe yarar bir şeyse denemek gerek.

@darkdream Üstad dediğiniz gibi. O kadar çok ürün almışız ki.
Ben yukarıda bazı linkler yolladım. Şu ana kadar Stanley markasından sonra gelen 2. seçilebilir bir marka Laken bana göre.
Bir de Termos alırsanız illa bisiklet değil her yerde kullanabilirsiniz.

Laken termos fiyatı Stanley'e göre daha alınabilir. Ama gözüm hala Stanley markasında o da ayrı :)
24 saat soğuk su tutması ! Ne demek ya hu :).

@hakanemrez Ben SIGG kullanıyorum,çok memnunum. :harika::harika:
Su içtikten sonra mideyi rahatsız etmiyor plastik suluklar gibi...
termos özellikli olanlar da mevcut:) (Ayrıca sağlık sertifikalı :cool:)
(link)

@Emre Yönlüer evet duymuştum bu markayı. hemen araştırmaya başlayım :)

Hatırladım şimdi bu markayı. Yotube da bir arkadaş sıralamış anlatıyordu. İyi marka dediğiniz gibi

Bu marka nasıl geliyor Türkiye kargo olarak ?

@hakanemrez

24 saat çok acayip bir veri hakikatten. Stanley müthiştir, ben tamir edavatta genelde tercih ederim, Black and Decker ile birlikte 2si de torna, hassas ürünlerde müthişler.

Laken değerlendirme de alınabilir. Sigg Türkiye'de nerede satılıyor? Fiyatları nedir acaba?

@darkdream Üstadım Sigg marka Türkiye olarak şurada bulabildim.
(link)

Fakat daha demin keşfettiğim Stanley ve biz bisikletçiler için olan bir model buldum. Sanırım Laken markayı es geçip bunu alabilirim..
Göz atmak isterseniz buyrun.. Ömür boyu garanti veriyor ! Bence evladiyelik siz ne dersiniz ?
(link)

• Beğen
Tepkiler: darkdream
Selam.

Stanley termos onerilerine katiliyorum.

Ben su linktekini kullaniyorum. Uzun turda da kullandim ve cok memnun kaldim: (link)

Gercekten hem cok sik bir termos hem de asla ve asla su sizdirmiyor. Bu termosun sicagi sicak, sogugu soguk tutma suresi yaklasik 6 saat kadar. One hand ya da mug termoslarda maalesef boyle bir dezavantaj var cunku yudum yudum su ictikce ayni zamanda surekli olarak termosun icine hava girisi oluyor. Bu da sogumayi hizlandirir. Buna ragmen cok rahat bir sekilde 6 saat goturuyor.

Bisiklet surerken bisiklet suluguna koyuyorum, gunluk kullanimda da hic sizdirma korkusu yasamadan cantama atiyorum. Bir kez bile sizmisligi yok.

Suluk kafeslerine sigmama gibi bir durum soz konusu degil. Decathlon'dan aldigim BTwin marka plastik siyah suluk kafesine gayet rahat sigiyor. Sigmaz diye dusunup Topeak'in genisligi ayarlanabilir suluk kafeslerinden de siparis etmistim ama hic gerek kalmadi.

Sunu da belirtmeden gecmeyeyim..

Stanley'in her zaman icin belli bir karizmasi vardir :) Tank gibi alet masallah. Saglamligini hissettiriyor. Uzerinden araba gecse bir sey olmaz ki galiba youtube'da bu tarz deneysel videolar vardi.

Ve son bir not: Ben termosu Turkiye'den almadim cunku burada cok pahali. 120 lira civari bir satis fiyati var sanirim. Amazon'dan siparis verdim daha ucuza geldi. Kargo parasi kac liraydi hatirlamiyorum ama 8-10 dolar bi sey olmasi lazim. Zaten kendisi de 20 dolar. Yani ben Amazon'dan kargo fiyati dahil siparis versem Turkiye fiyatindan daha ucuz oluyor. Yanlis anlasilmasin ucun besin hesabini yapmiyorum ama keriz de degilim. Ayrica Turkiye'deki saticilara guvenmiyorum. Amazon'da bir sorun yasasam muhatap bulabiliyorum ama Hepsiburada'dan alip sorun yasasam kimse dogru duzgun ilgilenmiyor ve magdur oluyoruz. O sebeple Amazon'dan siparis vermenizi hem butceniz hem de akil sagliginiz acisindan tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Hiko
Termos alma fikrinde ciddi markalara yöneldiğinizde, üstteki arkadaşın da belirttiği gibi yurtdışı fiyatları kargo ücretiyle birlikte daha ucuza geliyor. Bilindik ünlü markaları tercih ediyor olsanız bile hala aluminyum değil de paslanmaz çelik olanlardan yana tercih yapmanızı tavsiye ederim. Zira plastik kadar aluminyumunda hayatımızın her alanına bu kadar girişi can sıkıcı ve sağlıklı değil bence.

Geri