Scudo Sports

Suluk neden sağ elle kullanılmamalıymış

Scudo
Sorun sağ sol el değil. Fren yaparken iki elin de gidonda olsun

O kadar çok örnek var ki buna benzer.
Aynı kazayı 3 ay önce ben de yaptım. En yakın arkadaşım 2 hafta önce bu şekilde kolunu kırdı. Şimdi alçıda hayatına kaldığı yerden devam etmeye çalışıyor. Bisikletini de kolunu kırdığı gün sattık.
Siz siz olun hiçbir elinizi gidondan asla bırakmayın. Ne olur ne olmaz diye solak değilseniz eğer fren tellerinin yerlerini değiştirin.....

Bu arada büyük geçmiş olsun kardeşim. Verilmiş sadakan varmış.

• Beğen
Tepkiler: DOĞU AZİZ
su içmeyi,telefonla konuşmayı,çantalardan bir şey almayı hareket halinde değilken de dururken neden yapmayız ?.canı acıyan sadece biz olmayız.kazayı yaptığımız diğer kişi,araç,anne-baba,çocuklar-eşimiz sevdiklerimiz.:)

• Beğen
@Serdal Doğan

Ben de yıllar önce bir kez gidon üstü uçmuştum ve uçarken aklımdan geçen tek kelime "ha ...tir" idi. :)

bende bu hatayı tel kullanırken çok yapıyom bisikletle sol elle kullanmaya alışmam lazım :)

Kimileri sağ elle suluğu çıkartmaya alışıktır kimileri sol. Bu tip kaza anı durumlarında matarayı tekrar kafese koymak yerine yere atıp biran önce frene konsantre olmak daha iyi olur diye düşünüyorum :) Eğer böylede durmak imkansız ise kadere razı gelmek gerekir :D

@Koray Karaman

koray arkadaşımıza katılıyorım. bu herşeyde geçerlidir. risk anında ilk gözden çıkarılacak şeylerden vazgeçilmelidir.

bu olayda ise suluk oluyor. :) çok geçmiş olsun. hepimize kazasız pedallamalar dilerim.

• Beğen
hem sağ hem sol elimi kullanıyorum...

güç gerektiren şeylerde sağ el kullanmak daha rahat geliyo... daha rahat hakim olabiliyorum... tenis oynarken, bilek güreşi yaparken, gidonu tek elle tutucaksam... sağ el...

güç gerektirmeyen, ince hareketler... yazmak, çatal-kaşık kullanmak vs vs... sol eli tercih ediyorum... biisklette de eğer su içiceksem sol elim gidiyo suluğa :D

hahaa... içim rahat rahat "bisiklet için yaratılmışım" geyiği yapabilirim artık :p

(geçmiş olsun... umarım bu son olur :) gerçi bazen düşmek de eğlenceli olabiliyo... hani öylesinden de mahrum kalmamak lazım :D :D )

• Beğen
Geçmiş olsun. Hem sağ hem de sol eli kullanmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Su çantaları var sırt için :) onlar da kullanılabilirler :)

• Beğen
Kardeşim matarayı atman daha doğru bir çözüm olurdu. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun, Kötü bir deneyim olmuş. İyi tarafından bakarsak paylaşımınızla bizlerinde aklına böyle bir olasılığı yer ettiniz ;)

Teşekkürler, Kazasız sürüşler...

Geri