Scudo Sports

Suluk neden sağ elle kullanılmamalıymış

Tepki
41
Dün akşam, dar bir yolda rampa başında su içtim. Suluk sağ elimde, kafese yerleştırirken bir yandan da yavaş yavaş yokuş aşağı ilerlemeye başladım. O anda az ilerideki bir arabanın geri geri bana doğru hızlıca gelmeye başladığını gördüm. Yavaşlamak için fren yapmam gerekiyordu. Tabii sağ elimde suluk sol elim gidonda. Suluğu koymaya çalışırken sıktığım fren hangisi :eek: Ne kadar yavaş sıkmaya çalıştıysam da yokuş aşağı giderken tek elle o an bunu ayarlamak gerçekten çok zormuş. Sonunda fren bir anda ön tekeri kilitledi ve ben gidonun üzerinden havalandım. O ara aklımdan geçti "demek ki neymiş, suluk sağ elle kullanılmamalıymııış"

Sonrasında asfaltla buluşmam ve bir süre sürüklenmem bayağı kötü oldu. Asfaltta sürüklenirken arkamdan başka bir aracın geldiğini ve benim düştüğümü farkedince durduğunu gördüm. Sonunda ayağa kalktım, bisikletimi kaldırdım, far ve km sayacı gidondan fırlamış, bulup yerleştirdim. Arkada bekleyen araçtaki amca, kalktığımı görünce yanıma yaklaşıp geçmiş olsun dedi, teşekkür ettim, iyi olduğumu görünce yoluna devam etti. Geri manevra yapan araç ise manevrasını tamamlayıp yanımdan geçip gitti. Ardından baktım, adam düştüğümü bile farketmemişti.

Sonuç; sol dirsek mosmor, dirsek olmuz ve kürek kemiği bölgesi çizik dolu. Pansumandan sonra şimdi iyiyim :)
Demek ki neymiş, suluğu sol elle kullanmayı alışkanlık haline getirmek gerekiyormuş. Bir de dirseklik edinmek iyi olur sanırım:D

Scudo
GECMIS OLSUN:d

• Beğen
Tepkiler: DOĞU AZİZ
Bir tek suluk kullanırken değil, herhangi bir durumdan dolayı bir elimizi bırakmamız gerektiğinde sol elimizi bırakmalıyız.

• Beğen
çok geçmiş olsun. sol ellede tutsanız fren yapmanız durumunda gidona sadece sağ elinizle hakim olmaya çalıştığınız için gidonun kontrolünü çok kolay kaybedebilirsiniz, işin doğrusu sanırım fren yapmanızı gerektirebilecek herhangi bir konumda iki elinde gidonda olması gerekir diye düşünüyorum.

su torbası olan cantalardan alacaksın en güzeli. göylece sulugu tak cıkar ugrasmayacaksın. Yada ön fren koluyla arka fren kolunun yerlerini değiştireceksin :) yada her havalandıgın zaman uçuşun boşa gitmesin diye paraşüt takıp birden asfelt paraşütüne geçeceksin :)

geçmiş olsun öncelikle, tabi ki onemli alişmak lazim sol elle kulanmaya bir de aslinda ucmak havalanmak havada kalmak iyide birde düşünce problem olmasa keşke :D

• Beğen
öncelikle geçmiş olsun..
ben 40 yılı geçgin ikiteker kullanıcısı olarak. son zamanlarda bisiklet firen yerlerinin arka frenin sağa alınmasına bir türlü alışamadım ve yadırgıyorum. özellikle motosiklet kullanıcısı olarak. çocukluğumda kullandığım ingiliz malı humber marka çubuk telli freni olan bisikletin dahi arka freni solda idi. neden sonradan değiştiriliyor bunu anlıyamıyorum. ben kullandığım bisikletlerde arka freni mutlaka sola alıyorum.

ben ankarada decathlon dan almıştım çantayı. kampanya vardı sanıyorum 30TL ye. içindede 1 lt su torbası vardı. güzel bir ağızlığı ve hortumu var. sürekli kullanmaktayım. çokta iş görüyor. suluktaki suyu arada bir taytın icine döküyorum yada yüzüme :p

• Beğen
Geçmiş olsun, aynı şeyi ben taytımı çekerken yaptım takla attım sıyrık bile almadan kalktım :), tabi bu iyi bir ders oldu, yine işimi sağ elle görüyorum ancak sol elimi daha dengeli ve tedbirli kullanıyorum :). Artık sorun yok herkesin başına gelebilicek bir olay :) .

• Beğen
at elinden gitsin o onda :) düşmekten iyidir :) ben gerçi telefonla yakalanınca biraz kötü ama laşıtım bisiklette sol eli kullanmaya :)

• Beğen
yukuş aşşağı inerken arka fren yetersiz kalmaz mı

sol eli alıştırmak yerine.

daha güvenli bir yolda su içilmeli
ya da
dengeli fren yapmayı öğrenmeli
uğur abinin dediği gibi tehlike anında atmalıydınız suluğu..

• Beğen
Tepkiler: Bisikletgazetesi
ilk önce hidrolik fren mi kullanıyorsunuz diye düşündüm sonra eski açtığınız konudan bisikletinize baktım ki v fren kullanıyormuşsunuz gördüğüm kadarı ile ya çok dik bir yokuş olsa gerek yada suluğu yerine yerleştirirken yük oldukça öne doğru gitmiş ondan olsa gerek büyük geçmiş olsun bence konu başlığı yokuş aşağı su içilmemeli olması lazımdı

@SALİH TUNÇKIRAN
Kutlarım Salih bey.Konuya dahil olup yanlış anlaşılarak polemiğe sebep olmak istemediğimden bazı uyarıları yapmayı "es" geçmiştim.Hemen belirteyim: Ben de kullandığım bisikletlerin tamamında arka freni sol tarafa alırım zira ne yaparsam yapayım,genel alışkanlık gereği(Kıyafet değiştirmek,gözlük takıp çıkarmak,kaskı düzeltmek,arka heybeden bir şeyler çıkartmak vs) sağ elimi kullanıyorum ve zaman zaman bu tür uğraşılar 40-50 sn lere ulaşabiliyor.Doğal olarak bu süreler zarfında yapılabilecek ani frenlerde konuyu açan arkadaşın yaşadığı talihsizliği de yaşamamış oluyorum.Son olarak şunu da belirteyim:Gençler kollarınızı mutlaka güçlendirin.3-5 kg lık Dumbell'ler işinize yarayabilir.

Geri