Scudo Sports

Su çantası mı Matara mı?

emrahozkan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.757
Bisiklet
Cube
camelbak vs gibi su çantalarını tavsiye eder misiniz?

(link)

matara + sele altı çanta mı yoksa tek böyle bir çanta mı daha kullanışlı olur.

Aslında bunu istememdeki bir sebep 3 bisikletim var hepsine de biniyorum, her birine suluk sele altı malzeme yapmaktansa bunu alır çıkarım mantıklı geldi. Sırtımı terleteceğinden de endişeliyim.

50 liralık modeller de var ne diyorsunuz?

Scudo
Alu.matara tavsiye ederim.

Binmeyi düşündüğünüz saat başına 1 litre su koymalısınız çantanıza . 3 saat için 3 litre. Bunun sadece 600ml si suluk içinde olabilir, ancak yazın benim kullanım alanımda su haşlanıyor (Antalya çevresi). Üstelik ağza alınan kısmı tozlanıyor.
Sırt çantasına yumuşak termos çantaya yerleştirerek 4 adet suluk koyuyorum. 3-4 saatlik parkurda bana ancak yetiyor.Ve çantada biçimsiz yerleşmiş- dengeyi bozmuş- ağırlık oluyor, üstelik çok yer kaplıyor.
Agresif kullanımda su için durmak ve sırt çantasından su alıp içmek de zaman kaybettiriyor.Sıklıkla durmuyor ve susuz devam ediyorsunuz.

Bu durum beni de arayışa itti ve araştırmalar sonunda Camelbak Octane 18x de karar kıldım. Suluk için kullanılan malzemenin koku ve yosun yapmaması önemli.3 litre suluk hacmi var ve ağırlık sırta dengeli dağılıyor.Bir yere kadar Soğuk tutuyor. Yaşadığınız yerde belki gereksiz olacak ve 1 litre su size yetecektir. :)

Bu bilgiler ışığında size uygun seçimi yapabilirsiniz.

matara daha pratik gibi geliyor bana.. ısınan suyu değiştirmesi de kolay oluyor

Bende suyu soğuk tutan matara var. 750'lik olanı yeterli oluyor. Şehirler arası yola çıkmıyorsanız sırt çantası anlamsız (bende aynısı var, Çanakkale şehitliklerini dolaşmak için almıştım çok gereksiz oldu). Son olarak İstanbul-İzmir yapmadan önce 150 km'lik Darlık-Teke-Ovacık köylerinde turlamıştım; 5-6 saat. Dik rampalarda gereksiz yere 3-4 litre su taşımak işkence olur. Çünkü yolunuz üzerinde su alabileceğiniz yerler mutlaka oluyor. Köy yollarında da çeşmeler var.

matara daha temiz olur diye düşünüyorum sürekli kullanımda bu yüzden matara derim

Yol üzerinde hiç çeşme yoksa, aşağıdaki gibi bir çözüm daha ugyun olur. Yani çantanın üstüne ve içine mataralar koyulabilir.

http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v2/587883489_1/Cycling-Bike-Bicycle-font-b-Frame-b-font-Rack-Pack-Multifunctional-Bag-Black-H8613B-Freeshipping-Dropshipping.jpg

Sele borusuna takılan bagajlar da var. Sıcak ya da soğuk; sırt çantası eziyet olur belli bir kilometreden sonra. Zaten çantaya güvenerek başka bir çözüm taşımadığınız için o su gözünüzde büyür, yol boyunca çekilmez bir hal alır. Sırtta taşımaktansa, bisiklette taşımak daha mantıklı. 3-4 litre suyu sırtta taşımak stabilite açısından da sıkıntı olabilir. Çok iyi sabitlemek lazım.

Merhaba, 49 liraya aşağıdaki ürünü aldım, 750ml alu. mataradan vazgeçmeyeceğim, bunu hem sırt çantası ufak tefek eşyalar, hem de fazla su bulunmayan rotalar için kullanacağımdan fazla ücret ödemek istemedim yeterli geleceğini düşünüyorum.

1Lt su torbasından memnun kalmazsam söker sadece sırt çantası olarak kullanabilirim. Ürünün kayış kısımları elek gibi olduğundan terletmiyor, oldukça ufak bir çanta..

.75 lt lik kapalıklı alüminyum matara tavsiye ederim. bana 1 tane yetiyor.

yetmeyeceği mesafeye giderken zaten sırt çantası ile gidiyorum ve çanta içine yarım litrelik bi pet su daha alıp atıyorum, mataraya ek olarak.

çölde sürmüyoruz nasılsa, elbet su bulacak biryere denk geliyoruz. su bulabilecekken hammallık yapmak bana gereksiz geliyor.

@emrahozkan

Güzel bir çantaya benziyor,güle güle kullanın.Nereden aldınız?

@Ömer Ş.

decathlondan aldım teşekkürler...

0.75 L alu mataramı da ek olarak kullanmaya devam edicem, bu çantadaki torba 1L kapasiteli. toplam 1.75 litre yeter bana fazlasıyla..

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri