Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Din başka siyaset başka sözüne inanarak söylediğine güvenmek istiyorum ama bunun teknik olarak imkansız olduğunun farkında olmaman imkansız. bak Mehmet ne dedi mirastan yarım pay almasını eleştirdi kadınların diyanet ise bunun İslam'ın kul hakkı olduğunu söylüyor.

Medeni hukuktan yana mısın İslam hukuku mu?

Sorun şu ki ben, senin iyi niyetli olduğuna inanmıyorum.Sadece bu konuda neler yazmışım beni biliyor olman lazım ama sen kendine zıtlaştırma,ötekileştirme ile beni tehlikeli sulara çekmeye çalışıyorsun.(Hadi diyelim kötü niyet yok; iş yine saçma yerlere kayar)Yine sorun değil; ben yine kendimi anlatırım kalemim de güçlüdür hani.Ama ne yaparsam yapayım bu tarz sorular sorduğuna göre , ben senden korkarım :ssrtcbya:

Scudo
Sorun şu ki ben, senin iyi niyetli olduğuna inanmıyorum.Sadece bu konuda neler yazmışım beni biliyor olman lazım ama sen kendine zıtlaştırma,ötekileştirme ile beni tehlikeli sulara çekmeye çalışıyorsun.Yine sorun değil; ben yine kendimi anlatırım kalemim de güçlüdür hani.Ama ne yaparsam yapayım bu tarz sorular sorduğuna göre , ben senden korkarım :ssrtcbya:
istiyorsunuz ki diyanet miras eşit bölünürse bu adil değildir İslam buna izin vermez diye cuma hutbesi okunduğunda biz tepki koyunca siz itiraz edin ama biz cevap vermeyelim.

İslamcı olduğunuzu kabul edip İslâmî yaşam tarzını istemiyormuş gibi yapıp bir yandan da ılımlı gibi davranıyorsunuz.

bu neyi savunduğunu neci olduğunu belli etmeme üslubu karmaşayı yaratan ama ben de tanıyorum bu davranış şeklini. demokrasi bizim için amaç değil araçtır diyenlerin tutumu.

istiyorsunuz ki diyanet miras eşit bölünürse bu adil değildir İslam buna izin vermez diye cuma hutbesi okunduğunda biz tepki koyunca siz itiraz edin ama biz cevap vermeyelim.

İslamcı olduğunuzu kabul edip İslâmî yaşam tarzını istemiyormuş gibi yapıp bir yandan da ılımlı gibi davranıyorsunuz.

bu neyi savunduğunu neci olduğunu belli etmeme üslubu karmaşayı yaratan ama ben de tanıyorum bu davranış şeklini. demokrasi bizim için amaç değil araçtır diyenlerin tutumu.
Demogaji yapmanın lüzumu yok.Sana bir şey ispatlamaya hiç ihtiyacım yok.Yine de yazayım- belki algılarsın- ben ''diyanetin hutbesi ile ilgili yazmadım,istediğin kadar eleştir banane.''

Benim yazma sebebim daha da önce alıntıladığım şu iki mesaj
Birincisi Mehmet Altuğ'un ''Nefret falan yok yahu :) Olsa olsa zavallı müslüman yığınlarına karşı bir acıma duygusundan bahsedebiliriz. Yoksa böyle primitif topluluklardan nefret edecek kadar önemsemiyorum onları mesajı
İkincisi de senin şu mesajın
Awacs sen bana da çok nefret dolusun demiştin hadi ben kabul ediyorum da Mehmet'in yazdıklarının neresinde nefret var? herkes İslam güzellemesi yaparken birileri de gerçekleri saptırmadan söyleyince hemen "nefret dolusun, saldırıyorsun" deniyor. resmen linç ediliyoruz.

bırakın da memlekette birileri de İslam'ı eleştirisin. ayrıca konuyu AKP veya diyanete getirmeyin siyasal İslam'da değil sorun peygamberi de 4 halifeyi de ateistler öldürmedi hepsi Müslümanlardı.
Bu iki mesajı alıntılayarak ben burada ''nefret'' üzerine yazdım. Yani buradan ne çıkarılamaz diye bir paragraf sorusu sorulsa senin benim hakkında kendince çarpıtmaların ,iftiraların çıkar.O mesajımın neresinde hutbe vardı Ben kendimi biliyorum çok şükür
Daha okuduğunu anlayamıyorsun ki benim ne olduğumu anlayacaksın.

Demogaji yapmanın lüzumu yok.Sana bir şey ispatlamaya hiç ihtiyacım yok.Yine de yazayım- belki algılarsın- ben ''diyanetin hutbesi ile ilgili yazmadım,istediğin kadar eleştir banane.''

Benim yazma sebebim daha da önce alıntıladığım şu iki mesaj
Birincisi Mehmet Altuğ'un ''Nefret falan yok yahu :) Olsa olsa zavallı müslüman yığınlarına karşı bir acıma duygusundan bahsedebiliriz. Yoksa böyle primitif topluluklardan nefret edecek kadar önemsemiyorum onları mesajı
İkincisi de senin şu mesajın

Bu iki mesajı alıntılayarak ben burada ''nefret'' üzerine yazdım. Yani buradan ne çıkarılamaz diye bir paragraf sorusu sorulsa senin benim hakkında kendince çarpıtmaların ,iftiraların çıkar.Ben kendimi biliyorum çok şükür

Daha okuduğunu anlayamıyorsun ki benim ne olduğumu anlayacaksın.
MaşAllah

Din başka siyaset başka sözüne inanarak söylediğine güvenmek istiyorum ama bunun teknik olarak imkansız olduğunun farkında olmaman imkansız. bak Mehmet ne dedi mirastan yarım pay almasını eleştirdi kadınların diyanet ise bunun İslam'ın kul hakkı olduğunu söylüyor.

Medeni hukuktan yana mısın İslam hukuku mu?
Olan
Medeni olan hiç birşey islamla çelişmez

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Olan
vatandaşı tanıyorum birçok tartışma programında izledim İslam'ı ılımlı ve günümüze uydurma çabalarını biliyorum. Bu tip insanlardan selefilerden daha çok tiksiniyorum çünkü hakikati saptırıyorlar.

bunların ağa babası Edip Yüksel babası tarafından mürted yani kanı helal ilan edildi ABD'ye topukladı hâlâ oradan İslam güzellemesi yapıyor.

İslam'dan önce İslam'dan sonra

Dosyalar

• IMG_20211005_202146.jpg
    IMG_20211005_202146.jpg
    91,3 KB · Okunma: 24
  • IMG_20211005_202143.jpg
    IMG_20211005_202143.jpg
    56,3 KB · Okunma: 22
Son düzenleme:
vatandaşı tanıyorum birçok tartışma programında izledim İslam'ı ılımlı ve günümüze uydurma çabalarını biliyorum. Bu tip insanlardan selefilerden daha çok tiksiniyorum çünkü hakikati saptırıyorlar.

bunların ağa babası Edip Yüksel babası tarafından mürted yani kanı helal ilan edildi ABD'ye topukladı hâlâ oradan İslam güzellemesi yapıyor.

İslam'dan önce İslam'dan sonra
Anladım gerçek İslam seni rahatsız ediyor. Ama bu soytarılar din tüççarları ve yobaz, ruhbancılar seni daha iyi hissetiriyor.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Anladım gerçek İslam seni rahatsız ediyor. Ama bu soytarılar din tüççarları ve yobaz, ruhbancılar seni daha iyi hissetiriyor.
Sadece İslam olsa.Sokaktaki kedi de ,denizdeki köpek de.Bir insanın ruhunda bencillik olmaya görsün- tüm dünya onun ya- menfaatine uymayan iyi kötü ne varsa her şeyin karşısında paşam.İyi güzel bi şey yapayım derdi yok ki adamın.Onun için kedisine saldıran sokak kedisi ileri sokağa atılsın, denize köpek girmiş kendi çok medeni ya yallah barınağa barınakta gebersin.Oturduğu yerden sataşıcı önermeler kursun.
Ama bu soytarılar din tüççarları ve yobaz, ruhbancılar seni daha iyi hissetiriyor.
Benim gözümde bunlardan hiçbir farkı yok.Ha din tüccarlığı yapan yobaz, ha din düşmanlığı yapan yobaz.Tam bu ikisi; birbirlerinden güç alıyor

Forumun yeni üyelere karşı baskıcı ve karşı olduğunu söyleyenleri anlamıyorum... Kuralları öğrenmeden ve anlamadan kafalarına göre iş yapamayınca kızıp söylenen sözlermiş gibi geliyor. neredeyse 2 yıl önce daha aynakol ile arka aktarıcıyı karışrırıyor iken "bisiklet tavsiyeleri" başlığını kullanmıştım ve o zaman bir sürü kişi bana yardımcı olmuştu, başlık açma ihtiyacı hissetmemiştim. Ne zamandır @Spartiat beyi görmüyor gözlerim, onun yokluğunda bisiklet tavsiyeleri başlığı adeta yetim kaldı.

1 - "Erkek 4 kadınla evlenebilir ("alabilir" derler hatta. erkek alan, kadın alınandır. İşteş bir cinsiyet algısı yoktur. "İşteş" in anlamına göz atmannızı tavsiye ederim)" diyen ama kadına aynı hakkı vermeyen bir ideolojide cinsiyet eşitliğinden bahsedilemez. (Cinsiyet eşitliği barındırmadığına dair başka örnekler de verilebilir).
2 - Cinsiyet eşitliği barındırmayan bir olguda medenilikten bahsedilemez.

Sonuç: İslam isimli inanış türünde medenilikten bahsedilemez.

İçinde merhamet olmayan acıma, kibirin göstergesidir.Demiyorum Mehmet Altuğ kibirli birisi ama Müslümanlar özelinde kibirli olduğu da bir gerçek.Kibirin de çok kötü iki sonucu var: Nefret ve hınç.Tamamen iyi niyetli olarak yazıyorum hiç yakıştıramıyorum O'na.Çünkü hiç gereği yok
Kibir, kontrolsüz gücün bir sonucudur. İçinde yaşadığımız zamanlarda, bu ülkede ben ve benim gibi düşünenler toplumun belki de en savunmasız, güçsüz kesimiyiz. Gücü elinde bulunduranlar, ellerindeki her türlü mekanizma ile (mahkemeler, mahalle baskısı) üzerimize geliyor ve bizleri susturmaya çalışıyorlar. Bir karikatür yayınladılar diye Leman dergisi çalışanlarına neler yapıldığını, hem topluluk hem de devlet eliyle terör estirildiğini, sokak ortasında "Peygamber için can vermeyi de can almayı da biliriz" diyerek aleni tehditler savuranların sırtlarının sıvazlandığını hepimiz gördük. Bizler her gün bu ve benzeri tehditlerle karşı karşıya olmamıza rağmen, doğru bildiklerimizden taviz vermeden yaşamaya çalışıyoruz. Demem odur ki, kibir arayacaksak başka yerlere bakmak lazım.

Şu hususu da ayrıca belirmek isterim. İster beğenelim, ister beğenmeyelim, yerine yenisi getirilene kadar yürürlükteki anayasanın ve yasaların hükümleri her Türk vatandaşı için bağlayıcıdır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 6. maddesi şöyledir:

"Devlet memurları, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına ve kanunlarına sadakatla bağlı kalmak ve milletin hizmetinde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını sadakatla uygulamak zorundadırlar."

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı çalışan din görevlileri de devlet memurudur ve anayasadan, yasalardan müstesna değildir. Hiçbir devlet memuru "Ama İslam'ın hükümleri böyle emrediyor" diyerek, anayasaya açıkça aykırı hareket edemez. Laik devletin yasalarıyla inandığın dinin hükümlerinin çeliştiğini düşünüyorsan, bunu savunmakta özgürsün ancak bunu devlet memuru kimliği altında yapamazsın; verirsin istifanı ve dininin emrettiği gibi konuşur, yaşarsın.

1 - "Erkek 4 kadınla evlenebilir ("alabilir" derler hatta. erkek alan, kadın alınandır. İşteş bir cinsiyet algısı yoktur. "İşteş" in anlamına göz atmannızı tavsiye ederim)" diyen ama kadına aynı hakkı vermeyen bir ideolojide cinsiyet eşitliğinden bahsedilemez. (Cinsiyet eşitliği barındırmadığına dair başka örnekler de verilebilir).
Bu maddenin Kuran'ı Kerim'de geçtiğini iddia eden kişilere "ben siyasetiyle ilgilenmiyorum" diyorum. Zira Kuran'ı Kerim'de yazanların çoğu dönemin siyaseti ve hakları gibi şeylerle alakalı yazılardır.
Kuran'ı Kerim'de anlatılan İslam dinini çözümleyip sadeleştirilmiş Bir kitap çıkarılsa Kuran'ı Kerim'in çeğreği kalınlığı ancak olur sanırım.
Ben Türkçesini okuyordum bir ara. Kendimce "bu ne la, dönüp dolaşıp anlatılan şeyleri yazıyor" dedim.
Diyorum, benim yerim cehennem. Bakın dün cumaya gitmeyip bisiklet sürdüm. Yatacak yerim yok. 😁
Gerçi o cumaya gidenlerin gerçek yüzlerini bildiğimden, Tanrı'nın önünde çoğuyla saf tutmayı istemememii Tanrı anlayışla karşılar umarım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Beğen
Tepkiler: MakRo ve Atasoy
Kibir, kontrolsüz gücün bir sonucudur. İçinde yaşadığımız zamanlarda, bu ülkede ben ve benim gibi düşünenler toplumun belki de en savunmasız, güçsüz kesimiyiz. Gücü elinde bulunduranlar, ellerindeki her türlü mekanizma ile (mahkemeler, mahalle baskısı) üzerimize geliyor ve bizleri susturmaya çalışıyorlar. Bir karikatür yayınladılar diye Leman dergisi çalışanlarına neler yapıldığını, hem topluluk hem de devlet eliyle terör estirildiğini, sokak ortasında "Peygamber için can vermeyi de can almayı da biliriz" diyerek aleni tehditler savuranların sırtlarının sıvazlandığını hepimiz gördük. Bizler her gün bu ve benzeri tehditlerle karşı karşıya olmamıza rağmen, doğru bildiklerimizden taviz vermeden yaşamaya çalışıyoruz. Demem odur ki, kibir arayacaksak başka yerlere bakmak lazım.

Şu hususu da ayrıca belirmek isterim. İster beğenelim, ister beğenmeyelim, yerine yenisi getirilene kadar yürürlükteki anayasanın ve yasaların hükümleri her Türk vatandaşı için bağlayıcıdır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 6. maddesi şöyledir:

"Devlet memurları, Türkiye Cumhuriyeti anayasasına ve kanunlarına sadakatla bağlı kalmak ve milletin hizmetinde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarını sadakatla uygulamak zorundadırlar."

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı çalışan din görevlileri de devlet memurudur ve anayasadan, yasalardan müstesna değildir. Hiçbir devlet memuru "Ama İslam'ın hükümleri böyle emrediyor" diyerek, anayasaya açıkça aykırı hareket edemez. Laik devletin yasalarıyla inandığın dinin hükümlerinin çeliştiğini düşünüyorsan, bunu savunmakta özgürsün ancak bunu devlet memuru kimliği altında yapamazsın; verirsin istifanı ve dininin emrettiği gibi konuşur, yaşarsın.
''Tamamen iyi niyetli yazıyorum hiç yakıştıramıyorum O'na.Çünkü hiç gereği yok'' demiştim.İşte buradaki ''Hiç gereği yok'' dememin sebebi de yukarıdaki mesajındı.Kendini çok düzgün ,mantık örgüsü içinde çok güzel ifade ediyorsun.Şu yazdıklarında da en ufak karşı çıkılası bir şey yok.Hem akıllı hem de adil insansın.Onun için diyorum, din kitap Allah Kuran diye diye dini sömürenler ,haksızlık hukuksuzluk yapan,kul hakkı yemekten utanmayan kendi gibi olmayanı ezen merhametsiz bu haramiler yüzünden benim gibi düşünen insanları da üzmeyin.Senin hakkını ben, benim hakkımı sen savunmalısın.Bu da kötüye karşı birlikte olmaktan geçer.İkimiz de hepimiz de biliyoruz bunları; sadece kırmayalım dökmeyelim birbirimizi
Dikkat ettiysen ilk mesajına hiçbir şey yazmadım,ki daha sert bile eleştirileri hak ediyorlar;sadece Müslümanlara acıma cümlene istinaden yazmıştım.

Gene forum kurallarını hatırlatmak zorunda olmak hoşuma gitmiyor. Israr edenler olursa yaptırım uygulandığında serzenişte bulunmasın....

Bir haftadır Moğolistan'dayım.

İzlenimlerim;

1. Yol çok önemli birşeymiş. İnsan olmayınca değerini anlıyor.
2. Anadoluya göç etmekle çok yerinde bir karar vermiş atalarımız :)
3. Bu kadar hayvan varken ve ana besin kaynakları iken, doğru düzgün et pişirememelerine hayret ettim.
4. İstanbul'un trafiği Ulan Batur'unkinin yanında birşey değilmiş.
5. Başkent çevresindeki betonlaşma hızı bizimle yarışır. Düzensizlik bizden beter.
6. 3 litre 4x4 ler bizdekinin yarı fiyatından uygun. Henüz ötvyi keşfetmemişler.
7. Trafik sağdan akmasına rağmen, araçların çoğu Japonya'dan geldiğinden direksiyonlar da sağda. Ülke dümdüz olunca bir şekilde kurtarıyorlar, viraj eğim vs olsa sollama yaparken yarısı telef olurdu. Büyük şehirleri bağlayan ana yolları gidiş geliş dar bir yol :)
8. Sadece 4 bisikletli gördüm, onlar da yürek yemişler belli ki.
9. Baba kız seyahat eden sadece 2 Türk turistle karşılaştım. Kore, Çin , Japonya dan çok fazla turist var.

Merak ettiğim bir yerdi, farklı bir deneyim oldu.

20250813_110408.jpg
20250813_103125.jpg
20250813_104025.jpg20250813_103033.jpg
20250813_150431.jpg

20250814_110737.jpg

20250813_114413.jpg

20250815_123427.jpg

20250814_133414.jpg

20250814_101956.jpg

20250815_121334.jpg

20250814_131531.jpg

Bir haftadır Moğolistan'dayım.

İzlenimlerim;

1. Yol çok önemli birşeymiş. İnsan olmayınca değerini anlıyor.
2. Anadoluya göç etmekle çok yerinde bir karar vermiş atalarımız :)
3. Bu kadar hayvan varken ve ana besin kaynakları iken, doğru düzgün et pişirememelerine hayret ettim.
4. İstanbul'un trafiği Ulan Batur'unkinin yanında birşey değilmiş.
5. Başkent çevresindeki betonlaşma hızı bizimle yarışır. Düzensizlik bizden beter.
6. 3 litre 4x4 ler bizdekinin yarı fiyatından uygun. Henüz ötvyi keşfetmemişler.
7. Trafik sağdan akmasına rağmen, araçların çoğu Japonya'dan geldiğinden direksiyonlar da sağda. Ülke dümdüz olunca bir şekilde kurtarıyorlar, viraj eğim vs olsa sollama yaparken yarısı telef olurdu. Büyük şehirleri bağlayan ana yolları gidiş geliş dar bir yol :)
8. Sadece 4 bisikletli gördüm, onlar da yürek yemişler belli ki.
9. Baba kız seyahat eden sadece 2 Türk turistle karşılaştım. Kore, Çin , Japonya dan çok fazla turist var.

Merak ettiğim bir yerdi, farklı bir deneyim oldu.

329627 dosyayı görüntüle
329623 dosyayı görüntüle
329633 dosyayı görüntüle329634 dosyayı görüntüle
329632 dosyayı görüntüle

329631 dosyayı görüntüle

329630 dosyayı görüntüle

329629 dosyayı görüntüle

329628 dosyayı görüntüle

329626 dosyayı görüntüle

329625 dosyayı görüntüle

329624 dosyayı görüntüle
Henüz ötv'yi keşfedememişler kısmı beni benden aldı 😀

Son düzenleme:
Taşındıktan sonra kocaman dolabı asansörün karşısına koydu ses çıkarmadım (3 yıl oldu) , çöpleri de izansız bırakıyo yine ses çıkarmadım, bugün nerdeyse bütün çöpleri kapılarının önüne dökecektim, neyse dedim bu sefer yönetime şikayet edeyim uyarsınlar. İyi de uyarmaya gerek var mı, hiç mi başkasını düşünmez bu insanlar?

20250816_132706~2.jpg

Taşındıktan sonra kocaman dolabı asansörün karşısına koydu ses çıkarmadım (3 yıl oldu) , çöpleri de izansız bırakıyo yine ses çıkarmadım, bugün nerdeyse bütün çöpleri kapılarının önüne dökecektim, neyse dedim bu sefer yönetime şikayet edeyim uyarsınlar. İyi de uyarmaya gerek var mı, hiç mi başkasını düşünmez bu insanlar?

329643 dosyayı görüntüle
bizde apartmanın yangın merdivenini kiler, yüklük tarzı bir şeye çevirmişti apartman sakinleri. tüm eskimiş ayakkabı terlik bozuk elektronik aletleri oraya yığmışlar herhalde bir yangın veya deprem öncesi haber gelecek 1 saat öncesinde o 1 saatte orayı boşaltırız diye umuyorlar.

vizyonsuzlukta üstümüze yok

329643 dosyayı görüntüle
Dolap değil gardolap koymuş adamlar 😀

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri