Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

yıllar sonra yol'a dönüş yapacağım. ikinci el bisiklet arayışım var. bir kaç bisiklet arasında kaldım. bilen arkadaşlardan fikir almak istiyorum. aşağıda sıraladığım bisikletler hakkında bir kaç kelam edilebilirse sevinirim.
1.merida scultura 300 105'lik set. 2020 model
2. van rysel 105'lik zaten bu 2025 model. yeni sayılır
3. giant tcr karbon ultegra set 2019 model. Bu biraz yıpranmış bir bisiklet
4. cannondale synapse tiagra setli 2020

ben daha ziyade 1 ve 2 arasında kaldım ama yine de fikirler önemli :)

Scudo
Kaza yaptığım gün tam 1000 metre tırmanış yapmışız. Sadece 40 km de bu kadar yokuş çıkmışız. İşin en eğlenceli kısmı yokuş aşağı dönüşün en başında kaza yaptık nasip olmadı eğlenceli dönmek.

Kazayı atlattım ama o kadar yokuşu çıkıp da inememem koydu 😂

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugünkü cuma hutbesinde cemaate şunları söyledi:

"Kişinin; kız çocuklarını mirastan mahrum bırakması, kız çocuklarının da Allah’ın takdir ettiği hakka razı olmaması kul hakkıdır."

Yetmez ama evet,
diyor ve hatta bir adım daha ileri gidiyorum...

"Babasından başkasına soy iddiasına kalkışan soysuz, yahut efendisinden başkasına intisaba yeltenen köle, Allah'ın gazabına, meleklerin lanetine ve bütün müslümanların ilencine uğrasın."

(Peygamberin Veda Hutbesi'nden)

İslami miras hukuku yetmez, köleliği de geri istiyoruz!

Diyanet İşleri Başkanlığı, bugünkü cuma hutbesinde cemaate şunları söyledi:

"Kişinin; kız çocuklarını mirastan mahrum bırakması, kız çocuklarının da Allah’ın takdir ettiği hakka razı olmaması kul hakkıdır."

Yetmez ama evet,
diyor ve hatta bir adım daha ileri gidiyorum...

"Babasından başkasına soy iddiasına kalkışan soysuz, yahut efendisinden başkasına intisaba yeltenen köle, Allah'ın gazabına, meleklerin lanetine ve bütün müslümanların ilencine uğrasın."

(Peygamberin Veda Hutbesi'nden)

İslami miras hukuku yetmez, köleliği de geri istiyoruz!
konudan bağımsız olarak çok fazla nefret dolusunuz, bu kadarı yıpratır sizi.

artık bazı şeyleri kişiselleştirmemeyi öğrenmeniz gerekiyor.

herkes kendi çıkarına, bakkal amcadan tutun da bir bakanlığa kadar.

içi boşaltılmış olan diyanete mi takıldınız?

Bu arada İslam da miras hükümleri belli, bir şeyleri çarpıtmaya gerek yok.

Bir şeyi sevmezsiniz olur biter, bunu bu kadar kişiselleştirmenin anlamı ne?

Yani herhangi bir nefret üzerine bu kadar düşmenin bir gereği yok, büyüyün artık. ülkede milyonlarca sorun var, boşaltılmış diyanet sadece biri. sorunun kaynağı olan malum şahıs ülkeden girmeden de çözüleceğe benzemiyor. herkes cebini doldururken kendinizi bu kadar yıpratmanın ve İslam ı suçlamayın da bir anlamı yok çünkü günah keçisi bulmak başka şeylerden kaçmak anlamına geliyor ve altı da boş.

• Beğen
Tepkiler: Jawerbone
"Zehirli" yi bıraktı, adamımızın yeni favori lafı "kişiselleştirmek". (Ne demekse...)

Bunları, ateist girişimci ve bilim insanlarının geliştirdiği işletim sistemini kullanan telefon veya bilgisayar vasıtası ile yazıyorsun. Elindeki cihazı acilen kapat. Gavurlar icat etti onları.

Seçmek için daha fazla ayrıntıya takılmanız lazım ancak ben olsam seçimimi bundan yana kullanırdım.
Maşallah senin seçme gibi bir huyun da yok ki; her tip bisikletten ne görürsen alıyon nasıl olsa.Yol,dağ,minivelo....
Ara ara gargamellere bakıyon,bir ara recumbentlere bile sulandıydın :ssrtcbya: Eskiden ceyranlılara laf ediyordun ,Allah bilir onu da araya sıkıştıracaksın.Tabiri yerindeyse bir çeşit bisiklet haremi mi kuruyon ne ediyon?:ssrtcbya:

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Maşallah senin seçme gibi bir huyun da yok ki; her tip bisikletten ne görürsen alıyon nasıl olsa.Yol,dağ,minivelo....
Ara ara gargamellere bakıyon,bir ara recumbentlere bile sulandıydın :ssrtcbya: Eskiden ceyranlılara laf ediyordun ,Allah bilir onu da araya sıkıştıracaksın.Tabiri yerindeyse bir çeşit bisiklet haremi mi kuruyon ne ediyon?:ssrtcbya:
Ben o kadar zengin değilim yahu. 😅 Bir yol bisikletim, bir minivélom var. Minivéloya boşa Hınzır adını vermedim. Hem gargamel, hem dağ, hem yol, hem kamyon, hem katlanır gibi... Her işe geliyor, yaban domuzum benim. 😁
Hem gayet de eğlenceli kullanması. 😅

Bugün biraz cılkını çıkardım.
Son 50 km falan Mikail bir şeyler yaptı sanırım ki hava bir anda 23, 25'lerden 30, 33'lere çıkmaya başladı.
Nihayetinde bırakmadım, bitirdim.
Sen böyle Hz Mikail (As) ile inatlaşırsan; Hz.Azrail (As) de boş durmaz, emri yerine getirebilir dikkat et.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Nefret falan yok yahu :) Olsa olsa müslüman yığınlarına karşı bir acıma duygusundan bahsedebiliriz. Yoksa böyle primitif topluluklardan nefret edecek kadar önemsemiyorum onları.

Sorunlar bir kişinin varlığı/yokluğuyla çözülebilecek kadar kolay olsa keşke... Onyılların birikimiyle, her birinin içine küçük Tayyip'lerin, Fetullah'ların yerleştiği milyonlarca insan (hakim, savcı, asker, polis, vali, kaymakam, öğretmen, doktor vs.) yetişti. "Nas varken sana bana ne oluyor?" ezberiyle bilimin gösterdiği yolu külliyen reddedecek, "Kadın-erkek eşitliği fıtrata aykırı" diyerek anayasayı hiçe sayacak, şeyhinin b.klu donunu, terli fanilasını koklayıp verdiği emirle kapı komşusunun kafasına sıkmakta tereddüt etmeyecek milyonlardan bahsediyoruz.

Önümüzde duran tek ve devasa sorun budur.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

herkes kendi çıkarına, bakkal amcadan tutun da bir bakanlığa kadar.

içi boşaltılmış olan diyanete mi takıldınız?

Yani herhangi bir nefret üzerine bu kadar düşmenin bir gereği yok, büyüyün artık. ülkede milyonlarca sorun var, boşaltılmış diyanet sadece biri. sorunun kaynağı olan malum şahıs ülkeden girmeden de çözüleceğe benzemiyor. herkes cebini doldururken kendinizi bu kadar yıpratmanın ve İslam ı suçlamayın da bir anlamı yok çünkü günah keçisi bulmak başka şeylerden kaçmak anlamına geliyor ve altı da boş.
Awacs sen bana da çok nefret dolusun demiştin hadi ben kabul ediyorum da Mehmet'in yazdıklarının neresinde nefret var? herkes İslam güzellemesi yaparken birileri de gerçekleri saptırmadan söyleyince hemen "nefret dolusun, saldırıyorsun" deniyor. resmen linç ediliyoruz.

bırakın da memlekette birileri de İslam'ı eleştirisin. ayrıca konuyu AKP veya diyanete getirmeyin siyasal İslam'da değil sorun peygamberi de 4 halifeyi de ateistler öldürmedi hepsi Müslümanlardı.

Sen böyle Hz Mikail (As) ile inatlaşırsan; Hz.Azrail (As) de boş durmaz, emri yerine getirebilir dikkat et.
Geleceği varsa göreceği de var. Araya karbon kağıdı koyup halledecem ikisini ki uğraşmayayım. 😏

• Hahaha
Tepkiler: Sadettin Z.
Nefret falan yok yahu :) Olsa olsa zavallı müslüman yığınlarına karşı bir acıma duygusundan bahsedebiliriz. Yoksa böyle primitif topluluklardan nefret edecek kadar önemsemiyorum onları.
Awacs sen bana da çok nefret dolusun demiştin hadi ben kabul ediyorum da Mehmet'in yazdıklarının neresinde nefret var?
İçinde merhamet olmayan acıma, kibirin göstergesidir.Demiyorum Mehmet Altuğ kibirli birisi ama Müslümanlar özelinde kibirli olduğu da bir gerçek.Kibirin de çok kötü iki sonucu var: Nefret ve hınç.Tamamen iyi niyetli olarak yazıyorum hiç yakıştıramıyorum O'na.Çünkü hiç gereği yok
Geleceği varsa göreceği de var. Araya karbon kağıdı koyup halledecem ikisini ki uğraşmayayım. 😏
Vay Cemalim vay Azrail ile satranç oynamak istiyorsan şah çekmemekte fayda var.;)
as.jpg

Son düzenleme:
İçinde merhamet olmayan acıma, kibirin göstergesidir.Demiyorum Mehmet Altuğ kibirli birisi ama Müslümanlar özelinde kibirli olduğu da bir gerçek.Kibirin de çok kötü iki sonucu var: Nefret ve hınç.Tamamen iyi niyetli olarak yazıyorum hiç yakıştıramıyorum O'na.Çünkü hiç gereği yok
Nasıl olmasın ki, cumhuriyetin kazanımı olan kadın erkek eşitliğini bırakıp İslam'ın toplumun yarısının haklarını elinden alan bir düzeni parlatıyorsunuz.

Afganistan, İran, Irak, Suriye'nin hali ortada iken dini kurallara dayanan bir düzen getirilmeye çalışılıyor.

Sesimizi çıkarmayacağımızı sanıyorsunuz? Bir yandan Pakistan Somali Afganistan'ın yamyamları buraya yaşamaya geliyor bir yandan da şeriat çığırtkanlığı yapıyorlar şeriat iyi birşey ise kendi ülkelerinde kalsınlar hatta buradaki şeriatçıları da götürsünler.

Nasıl olmasın ki, cumhuriyetin kazanımı olan kadın erkek eşitliğini bırakıp İslam'ın toplumun yarısının haklarını elinden alan bir düzeni parlatıyorsunuz.

Afganistan, İran, Irak, Suriye'nin hali ortada iken dini kurallara dayanan bir düzen getirilmeye çalışılıyor.

Sesimizi çıkarmayacağımızı sanıyorsunuz? Bir yandan Pakistan Somali Afganistan'ın yamyamları buraya yaşamaya geliyor bir yandan da şeriat çığırtkanlığı yapıyorlar şeriat iyi birşey ise kendi ülkelerinde kalsınlar hatta buradaki şeriatçıları da götürsünler.

Benim hiçbir düzeni parlattığım falan yok.Din başka siyaset başka.Akp başka İslam bambaşka.Benim çizgim belli.Adaletten haktan hukuktan doğrudan güzelden yanayım.Böyle yazarak benim gibi bu forumdaki birçok samimi Müslümanları din sömürüsü yaparak çıkar sağlamaya çalışanlarla bir koyamazsın.Böyle yazarsan algı oluşturmuş olursun
Ben senin eleştirmeye çalıştırdıklarını senden daha sert eleştiriyorum zaten.Ama senin gibi hiç alakasız bir konu üzerinden İslamı eleştirmiyorum.Neymiş efendim midye harammış diye yazdığınız mesajların yukarıdaki yazdıklarınla ne alakası vardı da İslam'a laf ettin.

Benim hiçbir düzeni parlattığım falan yok.Din başka siyaset başka.Akp başka İslam bambaşka.Benim çizgim belli.Adaletten haktan hukuktan doğrudan güzelden yanayım.Böyle yazarak benim gibi bu forumdaki birçok samimi Müslümanları din sömürüsü yaparak çıkar sağlamaya çalışanlarla bir koyamazsın.Böyle yazarsan algı oluşturmuş olursun
Ben senin eleştirmeye çalıştırdıklarını senden daha sert eleştiriyorum zaten.Ama senin gibi hiç alakasız bir konu üzerinden İslamı eleştirmiyorum.Neymiş efendim midye harammış diye yazdığınız mesajların yukarıdaki yazdıklarınla ne alakası vardı da İslam'a laf ettin.
Din başka siyaset başka sözüne inanarak söylediğine güvenmek istiyorum ama bunun teknik olarak imkansız olduğunun farkında olmaman imkansız. bak Mehmet ne dedi mirastan yarım pay almasını eleştirdi kadınların diyanet ise bunun İslam'ın kul hakkı olduğunu söylüyor.

Medeni hukuktan yana mısın İslam hukuku mu?

Geri