ali_ihsan21
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.626
- İsim
- Ali İhsan
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Bianchi
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
ben yağ ve hava filtresini 2 yılda bir değiştiriyordum geçtiğimiz ay değiştirince baktım ki hem yağ tertemiz hem de hava filtresi en azından hava filtresini degistirmeyebilirdim. İstanbul'da alış verişe gidiyordum 2 haftada bir burada kapının önünde market var diğer her yere de bisiklet ile gidiyorum ama kapının önünde araba olması da şart annem minibüse binemez bacaklarından dolayı onu hastaneye götürüyorum.O kadarını bilmiyorum sadece soğutma sistemlerinin temel prensiplerini biliyorum. Ama kesin bildiğim bir buzdolabı karlanma yapmaya başlarsa büyük ihtimal gazı azalmıştırKlima da çalışıyor fakat eskisi kadar soğutamıyorsa, gazı azalmıştır.
R32 daha çok ev tipi klimalarda kullanılıyor, yanıcı özelliği varmış. Araba gibi dar alanda çalışan klimalara uygun olmayabilir. Arabalarda sanayide mavi tüp olarak bilinen R134a kullanımı yaygın. (r32 de mavi tüp)
Bu aralar ben de aynı durumdayım, yağ değişimi zamanı geldi ve geçti bile.
Geçen sene muayeneden önce arabanın 1-2 eksiği vardı. Yolcu kapı kilidi bozuktu, sürücü camı düğmesi bozuktu, vs. Parçaları sipariş ettim, açtım youtube videolarını kendim değiştirdim. Kapı döşemesini sökmek gerçekten de çok zahmetli, cam motoru tamiri tahmin edebiliyorum.
yağ filtre değişimine 1950 vermiştim. yattığı yerden inanılmaz masraflı otomobil en azından şu muayene 3-5 yılda bir olsaymış ticari araçları yılda bir yapıyorlar yine de çok sayıda aracın freni patlıyor.
edit Belki kilometre usulü olsa daha mantıklı olur yani 10 bin kilometrede bir tekrarlansa