Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Mantıklı bir şey olmuş, sigorta çarptığınız aracı ödüyor, arabana çarpsa çok hasar verir adamın bir şeyi yoksa dava da açsan bir şey alamazsın, suçsuz yere hasarı ödemek zorunda kalırsın, sigorta olursa en azından bir muhattabın olur. Bisiklete getirmezler sanmıyorum.
Bu mantıkla trafiğe çıkan her türlü araç için bu sigorta vs. zorunluluğu olması lazım ama zaten bu araçların olayı düşük maliyetli düşük riskli ulaşım seçeneği olması değil mi? Geçen gün polis diyordu ya ‘alkollü eşşek bile süremezsin’ diye, bi yürürlerse bu kanaldan valla eşşeğe bile trafik sigortasına kadar gider bu iş :)

Bu mantıkla trafiğe çıkan her türlü araç için bu sigorta vs. zorunluluğu olması lazım ama zaten bu araçların olayı düşük maliyetli düşük riskli ulaşım seçeneği olması değil mi? Geçen gün polis diyordu ya ‘alkollü eşşek bile süremezsin’ diye, bi yürürlerse bu kanaldan valla eşşeğe bile trafik sigortasına kadar gider bu iş :)
Arkadaşlar birbirimizi gazlıyoruz ama işin aslı pedalsız elektrikli araçlara plaka zorunluluğu zaten vardı, Bostancı sahil yolunda Volta'ları polisin çevirip evrak sorduğu videolara yıllar evvel yüklü Youtube'da. Pedal olduktan sonra sıkıntı olmaz ama el gazı olmamalı ve 250 watt geçmemeli.

Daha dün twitter'dan tandığım biri yeni ebike almış yanlış hatırlamıyorsam 1000 watt ve 75 km/s sürat yapıyordu otobanda. Bu şimdi bisiklet midir, motorsiklet mi? Silmediyse bulursam editleyip eklerim buraya.

edit akıl işi mi şu sürat bisiklette? :/ pro yarışçıları tenzih ederim o ayrı bir hikaye. 1000 değil 6000 wattmış :)

(link)

• İnanılmaz
Tepkiler: selinnur
Eskiden alüminyum tencere, tava neyin çok kullanılırdı. Şimdilerde folyosu kullanılıyor.
Sanırım Alzheimer'ın en büyük nedeni deniyor.
Bisiklet dışında alüminyum tanımıyorum...
Bazı ilaçlarda alüminyum birikimi yaratabilecek etken maddeler olduğu için maruziyetin uzaması alzheimer'ı tetikliyor olabilir. Talcid gibi bir ilaçta alüminyum varken, Rennie gibi muadili bir ilaçta alüminyum olmamasını garipsemiştim.

Özellikle hazır sularda, içeriklerini yazan yerlere bu yüzden dikkat ederim. Bazı markalarda alüminyum için TE (tespit edilemedi) yazarken, bazı hazır sularda değeri rakamsal yazıyorlar. Bu da o suyu içenlerin uzun vadede alzheimer veya demans hastalığına yakalanma olasılığını arttırıyor mu diye de düşündürüyor.

Bazı ilaçlarda alüminyum birikimi yaratabilecek etken maddeler olduğu için maruziyetin uzaması alzheimer'ı tetikliyor olabilir. Talcid gibi bir ilaçta alüminyum varken, Rennie gibi muadili bir ilaçta alüminyum olmamasını garipsemiştim.

Özellikle hazır sularda, içeriklerini yazan yerlere bu yüzden dikkat ederim. Bazı markalarda alüminyum için TE (tespit edilemedi) yazarken, bazı hazır sularda değeri rakamsal yazıyorlar. Bu da o suyu içenlerin uzun vadede alzheimer veya demans hastalığına yakalanma olasılığını arttırıyor mu diye de düşündürüyor.
Bunlar evde düşünerek bulunabilecek şeyler değil, var mı bunları gösteren bir çalışma buna bakılır, yıllarca bakılmış ve olmadığı gösterilmiş

Basit bir aramayla bulunabilen birçok bilgiden biri: (link).

Basit bir aramayla bulunabilen birçok bilgiden biri: (link).
Basit aramayla bilimsel yayın bulunmaz sorun da bu zaten, neyse bu konuda bir daha yazmayacağım, herkes istediğine inanmakta özgür. Benim genel düsturum mesleğim olmayan konularda pek iddialı konuşmamaktır, size de öneririm.

Bugün bir arkadaşımı daha bisikletçi yaptım, fx'le başladı ama onunla daha çok yolumuz var
cc9cb982-fd33-4071-bf2f-02960df74d65.jpeg

Elektrikli scooter'lara sigorta zorunluluğu geliyormuş.

Bu adımı plaka ve yıllık MTV zorunluluğu takip eder. Sonra da sırasıyla elektrikli bisikletlere ve en nihayetinde bisikletlere el atacaklar gibime geliyor...

Bi'cisim yaklaşıyor...
Valla bu konuda ben de ikilemde kalıyorum. Geçen Bebek tarafında trafiğe takılmış bi Rolls Royce(baya bi milyonlar eden bi araba) yanından geçerken "Çarpsam ne yaşanır acaba?" diye düşünmeden edemedim. Yani benim tarafımda bunu karşılayacak bi sigorta vs. yok. Geçmişte bi Vito'ya arka stop lambasını kırmak suretiyle çarpmıştım. İyi bi para ödemiştim.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Valla bu konuda ben de ikilemde kalıyorum. Geçen Bebek tarafında trafiğe takılmış bi Rolls Royce(baya bi milyonlar eden bi araba) yanından geçerken "Çarpsam ne yaşanır acaba?" diye düşünmeden edemedim. Yani benim tarafımda bunu karşılayacak bi sigorta vs. yok. Geçmişte bi Vito'ya arka stop lambasını kırmak suretiyle çarpmıştım. İyi bi para ödemiştim.
Bana mı sordun Rolls Royce alırken deyip pedala asılacaksın, sanki İstanbul trafiğinde yakalayabilecek, yemişim Rolls Royce'u Ferrari olsa o Bebek'ten çıkana kadar sen Sarıyer'de olursun bisikletle.

Sonra niye bisiklet yolunu kullanmıyoruz

Bir şey soracağım bende katlanır bisiklet var ve 3lu aynakol takmak istiyorum ama bir tane bisikletçi buna 3lu aynakol olmaz kadrosu uyumlu değil dedi. Fakat benim bisikletin 16 jant versiyonunu gördüm ve disk fren ayrica 3lu aynakol falan vardı. Kadro önemli mi aynakol konusunda?

Geri