Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
2003 senesinde asgari ücretle 1.000 adet tavuk döner alınabiliyordu. O zamanlar yarım ekmek tavuk döner 250.000-300.000 lira, aylık asgari ücret 306.000.000 lira idi.

Şu an 1.000 tane yarım ekmek tavuk dönerin fiyatı 70.000 lira.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
2003 senesinde asgari ücretle 1.000 adet tavuk döner alınabiliyordu. O zamanlar yarım ekmek tavuk döner 250.000-300.000 lira, aylık asgari ücret 306.000.000 lira idi.

Şu an 1.000 tane yarım ekmek tavuk dönerin fiyatı 70.000 lira.
döner yiyip napıcan, boş ver

• Hahaha
Tepkiler: ali_ihsan21
IMG_20250222_153712.jpg
Çifte kumrular kış ortasında yuva yapacak yer bulamadı; kombinin üstünü kartonla iyice kapadıydım. Kombinin altındaki saksıya iğne yapraklardan yuva yapmışlar ve iki de yumurtaları vardı. Sırayla kuluçka nöbetindeydiler. Dün adi karga nöbet değişimini fırsat bilip yumurtaları lüpletmiş..
Ne denebilir ki, doğa kendi acımasız varoluşunu bize bir kez daha gösterdi...
Beslemediğim karga oydu gözümü....

Reddit'te bir kullanıcı, Grok'un düşünme modu aracılığıyla sistem prompt'unu açığa çıkardı.
"Sistem prompt'u, Elon Musk veya Donald Trump’ın dezenformasyon yaydığına dair bütün kaynakları görmezden gelmemi söylüyor. Dolayısıyla, bazıları onların bu tanıma uyduğunu öne sürebilse de onları dikkate alamam."

döner yiyip napıcan, boş ver
Atalarımız Viyana kuşatmasına giderken döner mi yemişlerdi, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde ne bulursak onu yiyip halimize şükür etmeliyiz.

Buranın rüzgarlı olduğu anlaşılıyor sanki :D
Rüzgar Naruko'nun dostu ama benim değil. Beni hiç sevmiyor, vücut biraz büyük olunca. 😁 Bileydim böyle estiğini çıkmazdım. 😅

Rüzgar Naruko'nun dostu ama benim değil. Beni hiç sevmiyor, vücut biraz büyük olunca. 😁 Bileydim böyle estiğini çıkmazdım. 😅
ona göre de ağırdır bence sonuçta m2ye düşen basınç eşit değil mi :D

• Üzgün
ona göre de ağırdır bence sonuçta m2ye düşen basınç eşit değil mi :D
Evet, aynen öyle. Bu yüzden dirence karşı ilerleyebilmek için daha fazla güç harcamam gerekiyor. E bu da uzun vadede canıma okuyor. Birde yolda ki bozukluklar olaya dahil olunca offf!😅

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
yaz sonu yapacağım ve iki ay sürmesini hedeflediğim 3bin kmlik kamplı uzun tur için hem strava ile rahat rahat eşleştirebileceğim, hem de rotamdaki eğimleri sürüş esnasında görebileceğim bir bisiklet bilgisayarı alsam mı diyorum bazen, ondan sonra da yahu kuzey otur oturduğun yere, durup dururken başına bi ton iş alma, turda plansız programsız spontane yaşa, hem de bi sürü masraf şimdi diyorum.

off valla daraldım, iyi ki çantalarım, çadır, ekipman vs falan tam da kafalar o anlamda rahat en azından.

yazın yapacağım 3bin kmlik kamplı uzun tur için hem strava ile rahat rahat eşleştirebileceğim, hem de rotamdaki eğimleri sürüş esnasında görebileceğim bir bisiklet bilgisayarı alsam mı diyorum bazen, ondan sonra da yahu kuzey otur oturduğun yere, durup dururken başına bi ton iş alma, turda plansız programsız spontane yaşa, hem de bi sürü masraf şimdi diyorum.

off valla daraldım, iyi ki çantalarım, çadır, ekipman vs falan tam da kafalar o anlamda rahat en azından.
@Kuzey Ege rota alalım...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Yalovadan başlayıp orta anadolu, akdeniz, güney ve iç batı anadoludan devam edip, izmir balıkesir sakarya şile istanbul geri dönüş şeklinde kocaman bir daire.

(link)

Gerçekten bizim millet aptal derby berabere bitmiş millet havaya ateş ediyor.
Turkiye'nin anasi aglamıs ekonomisi, hukuku, dış politikası yerlerde buna tepki yok .. gerizekalılar...

Gerçekten bizim millet aptal derby berabere bitmiş millet havaya ateş ediyor.
Turkiye'nin anasi aglamıs ekonomisi, hukuku, dış politikası yerlerde buna tepki yok .. gerizekalılar...
Trafiğin için ettikleri de cabası, pazartesi ne maçı, insanlar evine gidemedi kaç saat.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Yalovadan başlayıp orta anadolu, akdeniz, güney ve iç batı anadoludan devam edip, izmir balıkesir sakarya şile istanbul geri dönüş şeklinde kocaman bir daire.

(link)
Şimdiden kolay gelsin.

Kazasız ve keyifli turlar

Çok ender de olsa protein tozu kullanıyorum. Bazen salonda çalışıyorum ve o günkü beslenme durumuna göre kullanıyorum.

Marka ismi vermeyeceğim (sözde yerlilerden), yeni protein tozu aldım. Az önce geldi ama gelen karton kutunun içinde toz vardı yani biraz sızmış. Hemen protein kutusunun kapağı açtım ve hava sızdırmaz mühürün esasında mühürlü olmadığını gördüm. Tahminime göre, sıcak-soğuk farkı ile bir hava basıncı oluştu ve bir şekilde açıldı, üretim hatası da olabilir.

Hemen gönderen firmaya mesaj attım bakalım ürünün arkasında duracaklar mı.

@MutluGezgin Protein tozunun 2 gün havayla temas etmesinin (o da az bir miktarının, sadece üstteki tanelerin) onu bayatlatacağını sanmam ama sen bilirsin tabii.

• Beğen
@MutluGezgin Protein tozunun 2 gün havayla temas etmesinin (o da az bir miktarının, sadece üstteki tanelerin) onu bayatlatacağını sanmam ama sen bilirsin tabii.

Ben de farkındayım. Bir kutu açtıktan sonra 2-3 ay kullanıyorum, 2 gün kısa bir süre. Hava gerçekten soğuk, gece yolda -20C görmüştür, bu da negatif basınç ile mühürü patlatır. Birden ısınınca da tersine bu sefer içeriden dışarıya doğru hava akımı oluşmuştur ve tozu dışarı vermiştir.

Ama işin biraz da prensibi var, yeni alınan bir ürün. Kargo firmasına gidecek zamanı bulamazsam iade etmeyebilirim de. Satıcının cevabını merak ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Geri