hamlet2006
Cırbağa dedesi
- Tepki
- 35.918
- İsim
- Süleyman
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Scott
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Engelli vatandaslar icin uzulmeniz normal ve insani. Ancak onlar durumlarina alisiyor boyle yasamayi kabulleniyorlar. Kendilerine aciyarak, uzulerek bakilmasindan, soru sorulmasindan çok rahatsiz oluyorlar. Sanki engelli degilmis gibi konusun, gulumseyin, selam verin.Araba ile geçerken çok etkilenmiyorum ancak bisiklet sürerken, yol üzerinde ya da kaldırımda, yaşça benden küçük, bacağı doğuştan ya da sonradan sakat olan insanları gördükçe çok üzülüyorum.. Aşırı utanma yaşıyorum, üzerimde ya da bisikletimde neyin olup olmadığı bir anda anlamsızlaşıyor... Fırsatım ya da imkanım varsa yolumu değiştirerek, onlara gözle rastlamamaya çalışıyorum... Bugün dükkanın önünden 4-5 kız arkadaş, okulun sahasına voleybol oynamak için gidiyorlardı ve içlerinden birinin bacağı muhtemelen doğuştan, diğerine göre kısaydı ve hafif hafif aksayarak onlarla beraberdi... Çok üzüldüm... Benim de kızım var ve insan çok kötü oluyor... O kardeşimiz diğer arkadaşlarının yanında içinde bulunduğu durumu kabullenmiş gibiydi ve arkadaşları da onu öyle kabul etmelerine çok sevindim de doğrusu ancak bazen tekerlekli sandalye ya da değnek yardımıyla sokakta rastladığımda çok kötü koyuyor... Etkisinden uzun süre kurtulamıyorum...Bir insanı böyle bir duruma düşürmekten hele, korkuyorum, bertarafı için ne gerekirse yapmaya çalışıyorum.. Bu konu çok hassas bir şey... Bir süre tek bacakla pedal çevirmeye ve gidonu tek elle tutmaya çalıştım... Sadece 5 dk bile kendimizi test etsek, aslında ne kadar ciddi bir fark olduğunu anlıyorsunuz...
Arkada 20 litrelik 2 tane çanta, içinde bilgisayardır kıyafettir ayakkabıdır ıvır zıvırdır falan derken %11 ortalama eğimli 700 metrelik bi segmenti ilk kez geçmek istediğimde az daha kafama geçiriyordum gidonuYiiieehh! Hele şu mini tanka bakın hele.😅
Ayrıca bugün kararımı verdim ki bisikleti yükleyip yüklü bisikletle ilerlemek düşündüğüm kadar kolay değilmiş. İlerlemekte sıkıntı yok ancak yükleri çok akıllıca yerleştirmek lazımmış.😄
Saint-Quentin, France
320802 dosyayı görüntüle
Dipçe: Son kararım benden turcu olmaz, uğraşamam ben o kadar ayrıntıyla. En güzeli bikepacking.😁
Arkada 20 litrelik 2 tane çanta, içinde bilgisayardır kıyafettir ayakkabıdır ıvır zıvırdır falan derken %11 ortalama eğimli 700 metrelik bi segmenti ilk kez geçmek istediğimde az daha kafama geçiriyordum gidonuÖn tekerleğin de iki yanına çanta koymak pek bi gereksiz diye düşünürken şu an arkayı dolduracaksam ön olmazsa olmaz diye düşünüyorum
![]()

Ben de tur bisikletini hakkıyla kullanamayacağımı bugün itibariyle anlamış bulunuyorum.Arkada 20 litrelik 2 tane çanta, içinde bilgisayardır kıyafettir ayakkabıdır ıvır zıvırdır falan derken %11 ortalama eğimli 700 metrelik bi segmenti ilk kez geçmek istediğimde az daha kafama geçiriyordum gidonuÖn tekerleğin de iki yanına çanta koymak pek bi gereksiz diye düşünürken şu an arkayı dolduracaksam ön olmazsa olmaz diye düşünüyorum
![]()
Bunların yanında şöyle bir şey de düşünülebilir.@Cemal Ç. Sizin miniği gördükçe bir gaz bana da geliyor. Özellikle bu kargo tipi olan pazara gidip gelmeye ufak tefek ama işin hakkını verenlerden. Bu konuda zaman zaman keşke kargo bisikletler bizim ülkede daha fazla yaygın olsaydı diye düşünüyorum. Çok çeşitli ürün seçeneği var aslında büyüğünden küçüğüne. Türkiye'de galiba şuan da anunnaki bisiklet çantaları olan arkadaş yapıyor. Tabi sipariş gibi detaylar halledildiği taktirde Soulrider veya Brelis 'te yapabilir.
(link) mesela bu eleman Silk Road Mountain Race 'e kargo bisikletle katıldı ama o kadar yüklü bile değildi.
Yada (link) şöyle bir turda olabilir yedek şoför önde yatarken siz ecel terleri döküp sonrasında değişebilirsiniz de.
En ilginç olanı da bu bisiklet ilk gördüğümden bu yana beğenirim. Sonuçta üstün Japon teknolojisi.
(link)
320804 dosyayı görüntüle
Bu da artık arabaya evrilmiş hali

Ben de tur bisikletini hakkıyla kullanamayacağımı bugün itibariyle anlamış bulunuyorum.
Bisiklet benim için özgürlük demektir. Aman malzeme dökülmesin, vay efendim şekli bozulmasın falan diye dikkat ederek sürmek bana göre değilmiş.
Mutlaka öyle yüklü bir geziye çıkacaksam da arkaya bir römork bağlarım.😅
Bunların yanında şöyle bir şey de düşünülebilir.320814 dosyayı görüntüle
Bunun arkaya bir römork takacaksınız, sonra ver elini dünya gezisi.😅
Evet ya o da bambaşka bi kısıtlayıcı olay gerçekten, meğer ben bisiklet yüksüzken baya bam güm giriyormuşum çukur mukur alla ne verdiyse, yükler varken o kadar yavaşlayıp geçiyordum ki sonrasında hızlanmak ayrı bir dert oluyor falan, uu valla uğraşılacak dert değil yaBisiklet benim için özgürlük demektir. Aman malzeme dökülmesin, vay efendim şekli bozulmasın falan diye dikkat ederek sürmek bana göre değilmiş.