Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Şöyle bi gerçek var; millet açız geçinemiyoruz diyor.. fakat herkesin altında araç ve her saat trafik var. ben de bu tezatı anlamıyorum..

Bizim ülkemizdeki gibi hukukun ,liyakatın olmadığı,kamu ihalelerinin kimlere gittiği belli olmadığı,eğitime değer verilmediği için bireyler arasında fırsat eşitsizliklerinin çok olduğu,vergi adaletsizliğinin olduğu,özellikle enflasyonun çok yüksek olduğu, ehil kişilerce ekonominin yönetilmediği,garip garip iktisadi politikaların olduğu ülkerelerde GELİR DAĞILIMI bozulur.
Zengin daha zengin,fakir daha fakir,orta direk ise yok olur.
Elin ecnebileri der ki bir ülkedeki zengin fakir dağılımını Pareto İlkesi ile açıklayabiliriz.Pareto ilkesi kısaca bir ülkedeki zenginliğin ve kaynakların yüzde 80 inin , nüfusu oluşturan yüzde 20 ye ,nüfusunun geri kalanın da yüzde 80 inin paranın refahın yüzde 20 sine sahip olduğunu söyler.Bizim ülkemizde ise durum çok daha vahimdir.Sizin gördüğünüz avmlerin doluluğu ,arabaların güzelliği ,trafiğin doluluğu hep bununla ilgilidir ve gördükleriniz mutlu 10 milyonluk nüfustur.Bu 10 milyon da her yeri doldurur zaten.
AKP gibi patronları koruyan sağ ideolojilerde ülkede büyüme olsa bile hiçbir zaman dengeli kalkınma olmaz,olamaz.Ekonomi ilkelerine terstir.Nasıl ki bir insan dengesiz beslenip şişmanlayıp büyüse bile ,şekeri çıkar tansiyonu çıkar o olur bu olur hep hasta olur.Eğer halk da elinde kapitali olmadan kapitalistleri savunursa 1250 odalı saraylar ile ,Ali Erbaşın 30 milyonluk Audisi ile gurur duyar durur, ülkeyi hep zengin sanar.
images.jpg

Scudo
Şöyle bi gerçek var; millet açız geçinemiyoruz diyor.. fakat herkesin altında araç ve her saat trafik var. ben de bu tezatı anlamıyorum..

Gelişmiş ülkeler de bile bir gün araçlar trafiğe çıkmııyor. . biz o seviyeye gelmek için yılların geçmesi lazım.. işin yoksa araçla gezme dünyayı mahvettiniz zaten .. fosil yakıttı , ormanların her sene oranla azalması ile..
bizde araç sahipliği oranı avrupaya göre düşük ancak Istanbulda 19milyon insan var 4te biri çıksa trafik biter. ikincisi bizde toplu taşıma konforsuz, sorunlu insan dolu, taciz gasp her şey var. Hal byle olunca sadece mecbur kalanlar kullanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Bisiklet için anahtar,alyan v.b. takımları internetten mi almak daha uygun olur ? Ya da gidip daha ucuza alabileceğimiz bir yer var mı ?

Bisiklet için anahtar,alyan v.b. takımları internetten mi almak daha uygun olur ? Ya da gidip daha ucuza alabileceğimiz bir yer var mı ?
şişman bisiklet erdoğanlar bisiklet ve amazon uygun oluyor bence

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Bu çoklu alyan takımı olan bisiklet üzerinde taşınan takımı 2015 yılında 3 dolara aliexpressten almıştım hala kullanıyorum. Amazondaki bazı aliexpress ürünleri aliexpressten daha ucuza geliyor oradan da bakabilirsiniz. Ayrıca şimdiye kadar herhangi bir yedek parça alıp memnun olduğum yerel işletme olarak alttaki firmalar var. Vaktiyle Doğa Bisiklet'te çok iyiydi ama zamanla mağaza taşımaktan mıdır yoksa başka bir şey oldu bilmiyorum eski kalitesi kalmadı.
(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Biraz önce sadece haberin başlığını okudum. Haberde diyor ki Lenfoma teşhisi konulan 20 yaşındaki bir genç, kök hücre nakli için kendisine donör olacak kişinin son gece vazgeçmesi nedeniyle vefat etmiş.

Allah rahmet eylesin. O donöre de diyecek kelime bulamıyorum.

Bize ne öğretildi biliyor musunuz? Bir kediyi ya da köpeği sevmek için bile olsa yanınızda yiyebileceği bi şey yoksa yanınıza çağırmayın. Çünkü hayvancağız yiyecek umuduyla geliyor sizde yiyecek yoksa üzülüyor umudu kırılıyor. Biz kediye, köpeğe merhamet etmeyen kişi, insana merhamet edemez diye boşuna demiyoruz.Tersi de doğrudur

Son düzenleme:
İşte personel eksiği olduğundan nerede boşluk olursa beni hemen oraya gönderiyorlar. Günde 12 saat neredeyse hiç dinlenmeden koşturup duruyorum. Bir gün tatilim olsa dinleneceğim ama o da yok. Bazı insanlar tüm hayatları boyunca nasıl böyle çalışıyor cidden anlamıyorum.

Biraz önce sadece haberin başlığını okudum. Haberde diyor ki Lenfoma teşhisi konulan 20 yaşındaki bir genç, kök hücre nakli için kendisine donör olacak kişinin son gece vazgeçmesi nedeniyle vefat etmiş.

Allah rahmet eylesin. O donöre de diyecek kelime bulamıyorum.

Bize ne öğretildi biliyor musunuz? Bir kediyi ya da köpeği sevmek için bile olsa yanınızda yiyebileceği bi şey yoksa yanınıza çağırmayın. Çünkü hayvancağız yiyecek umuduyla geliyor sizde yiyecek yoksa üzülüyor umudu kırılıyor. Biz kediye, köpeğe merhamet etmeyen kişi, insana merhamet edemez diye boşuna demiyoruz.Tersi de doğrudur
Donöre kök hücre naklinin nasıl zorlu bir süreç olduğu son anda söylenmiş, o da vazgeçmiş.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Donöre kök hücre naklinin nasıl zorlu bir süreç olduğu son anda söylenmiş, o da vazgeçmiş.
öyle bir şey mümkün değil, öncesinde onam alınıyor zaten. hiç anlatılmasa imzaladığı kağıdı okusa anlar. Bu süreçte zor olan daha çok alıcının süreci, yanlışım yoksa donör günübirlik bir işlemle veriyor kök hücreyi.

Haberin detayında, operasyona hazırlık aşamasında hastaya ağır bir kemoterapi tedavisi başlatıldığı yazıyor. Donör vazgeçtiğini söyleyince ikna etmek için evine kadar gidilmiş. Kendisine bu durum anlatılmış; eğer bu aşamadan sonra operasyon yapılmaz ise hastanın ölebileceği de söylenmiş ama adam/kadın Nuh demiş, peygamber dememiş.

Prosedüre tam hakim değilim ancak olay örgüsü bu şekilde ise, donörün yargılanması gerekir diye düşünüyorum.

Haberin detayında, operasyona hazırlık aşamasında hastaya ağır bir kemoterapi tedavisi başlatıldığı yazıyor. Donör vazgeçtiğini söyleyince ikna etmek için evine kadar gidilmiş. Kendisine bu durum anlatılmış; eğer bu aşamadan sonra operasyon yapılmaz ise hastanın ölebileceği de söylenmiş ama adam/kadın Nuh demiş, peygamber dememiş.

Prosedüre tam hakim değilim ancak olay örgüsü bu şekilde ise, donörün yargılanması gerekir diye düşünüyorum.
dün bir hukukçu inceledi bu durumu, ölüme sebebiyet vermekten yargılanabiliyormuş

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Mehmet Altuğ
Az önce Reddit Turkey başlığında bir habere rast geldim, keşke görmez olaydım. Geçtiğimiz hafta bisiklet parkında bisiklet bindiği için tehdit edilen genç yine aynı yerde farklı kişiler tarafından açıkça tehdit edilmiş. Sözde bu tip yerlerde güvenlik var. Denizli'deki skate park dedikleri yere zaman zaman güvenlik bisikletle girmek isteyenlere bile zorluk çıkartırken İstanbul'da piknik yapmak amacı ile girenlerin olması baya garip geliyor

Az önce Reddit Turkey başlığında bir habere rast geldim, keşke görmez olaydım. Geçtiğimiz hafta bisiklet parkında bisiklet bindiği için tehdit edilen genç yine aynı yerde farklı kişiler tarafından açıkça tehdit edilmiş. Sözde bu tip yerlerde güvenlik var. Denizli'deki skate park dedikleri yere zaman zaman güvenlik bisikletle girmek isteyenlere bile zorluk çıkartırken İstanbul'da piknik yapmak amacı ile girenlerin olması baya garip geliyor

Arnavutköy'e gittin mi hiç bilmiyorum ama orası pek şehrin içi de değil

Bu modemi uzun zaman önce aldım.Evdeki ttnet fiber modemi söküp bunu taktım.Bağlantı ayarlarını yaptım.Bu modem değil mi ? Router mı ? Çünkü internete bağlanamadım.Eski modemi takınca giriyorum internete ancak bunu bağlayınca internete giremiyorum.Yani bu modem değil mi ,router mı ?O yüzden mi olmuyor ?IMG_4132.jpeg

Bu modemi uzun zaman önce aldım.Evdeki ttnet fiber modemi söküp bunu taktım.Bağlantı ayarlarını yaptım.Bu modem değil mi ? Router mı ? Çünkü internete bağlanamadım.Eski modemi takınca giriyorum internete ancak bunu bağlayınca internete giremiyorum.Yani bu modem değil mi ,router mı ?O yüzden mi olmuyor ?319357 dosyayı görüntüle

Kendi modeminizi alıp takmak yeterli olmuyor, yetkilendirme gerekiyor.

(link)

gibi birçok içerik ve çözüm önerileri var internette.

Ben önce modem sıkıntılı diyerek wifi4 modemi wifi5 modemle ücretsiz olarak değiştirttim, ondan bir hat alarak evin daha çok kullanılan tarafına yakın bir yere de kendi satın aldığım wifi6 router'ı yerleştirdim. Hem yedekli, hem geniş kapsama alanlı, hem yeterince hızlı oldu.

Kendi modeminizi alıp takmak yeterli olmuyor, yetkilendirme gerekiyor.

(link)

gibi birçok içerik ve çözüm önerileri var internette.

Ben önce modem sıkıntılı diyerek wifi4 modemi wifi5 modemle ücretsiz olarak değiştirttim, ondan bir hat alarak evin daha çok kullanılan tarafına yakın bir yere de kendi satın aldığım wifi6 router'ı yerleştirdim. Hem yedekli, hem geniş kapsama alanlı, hem yeterince hızlı oldu.

Çok teşekkür ederim Barış Bey.Elinize sağlık🫡

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Evdeki ttnet fiber modemi söküp

Kullanmak istediğiniz modem ADSL/VDSL modem; yani internet bağlantısını telefon hattı üzerinden alabilen bir model. Siz fiber internet altyapısı üzerinden hizmet alıyorsunuz, o yüzden bu modemi internet bağlantısı için kullanamazsınız.

Yapabileceğiniz şu: TP-LINK modemi fiber modeminizin WAN çıkışına bağlayıp modemi sadece router olarak kullanmak. Tabii bunu yapmak için her iki cihazın da yönetim konsoluna girip birkaç ayar yapmak gerekiyor.

Kullanmak istediğiniz modem ADSL/VDSL modem; yani internet bağlantısını telefon hattı üzerinden alabilen bir model. Siz fiber internet altyapısı üzerinden hizmet alıyorsunuz, o yüzden bu modemi internet bağlantısı için kullanamazsınız.

Yapabileceğiniz şu: TP-LINK modemi fiber modeminizin WAN çıkışına bağlayıp modemi sadece router olarak kullanmak. Tabii bunu yapmak için her iki cihazın da yönetim konsoluna girip birkaç ayar yapmak gerekiyor.
Ya aslında bunda modem/router yazıyor yani modem özelliği, router özelliğine ek bir özellik. Yani eğer WAN girişi var ise fiber bağlantısının kablosunu buraya takarak PPPoE bağlantısı ile, tabi fiber bağlantısının kullanıcı adı ve parametrelerini doğru girerek hatta bazı ISS'lerde MAC adresini kopyalamak durumunda kalarak kullanabilir ama tabi bu elinden gelir mi ya da mevcut modemden bir kablo ile çıkış almak yerine bu zahmete değer mi o ayrı bir konu. Ama sonuçta kullanabiliyor olması lazım.

• Beğen

Çok teşekkür ederim.Yazık oldu,hiç kullanmamıştım...

Perez yine vurdu arabayı

• Hahaha
Tepkiler: Umur Bora
Geri