Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bisikletin ön vitesi ayarı yapılacak, jant akortları yapılacak bisikletçi tanesi 100 lira diyor. Kendim yapmaya çalışsam bozarım, bozulsun bozulmasına ama herşey o kadar pahalı ki yenisini almaya kalktıpımızda zaten bir bisiklet fiyatı kadar oluyor. Sonra frenleri temizleyeceğim. Bu arada bisikleti basınçlı hava ile temizleyebilir miyiz? Bayağı bir toz ve tozlu-yağ bulaşmış durumda da.
Akort için 100 lira kesinlikle fazla değil. İyi yapıyorsa çok güzel. Hava ile bisiklet temizlenir de yağları çözücü bir madde ile bulasik sabunu olabilir yıkayabilirsiniz, az ise bezle de temizlenebilir.

Ön vites ayarı kolaydır kendiniz yapabilirsiniz.

Scudo
Bisikletin ön vitesi ayarı yapılacak, jant akortları yapılacak bisikletçi tanesi 100 lira diyor. Kendim yapmaya çalışsam bozarım, bozulsun bozulmasına ama herşey o kadar pahalı ki yenisini almaya kalktıpımızda zaten bir bisiklet fiyatı kadar oluyor. Sonra frenleri temizleyeceğim. Bu arada bisikleti basınçlı hava ile temizleyebilir miyiz? Bayağı bir toz ve tozlu-yağ bulaşmış durumda da.
Akorta 100 lira diyorsa bedava sayılır fiyat. 6 ay önce tanesi 150 lira idi bulunduğum ilde.

Bencede akord için 100 "bu devirde" uygun. Araba yıkamaya 150, dişe dolguya 1200 vs vs nin alındığı bir dönemde...Amma velakin ben derimki kendiniz yapın, çok güzel videolar var konuyla ilgili. Ben öğrenmiştim Mavic lerden önce (öhöm öhöm) ve gerekince 2-3 dakikada halledebiliyordum. Birde şu var, diyelimki bu iş size göre değil ve iyice bozdunuz, usta her zaman orada olacak. Dünyanın sonu değil. :)

Araba yıkamaya 150

150TLye ben araba yıkatamıyorum. Adresinizde Muğla yazıyor, turistik bir yer, hatta Bodrum uçmuş diyorlar.

Genel olarak yazdıklarınıza çok haklısınız :harika:

Bu devirde 100TL bence de uygun. Bisikleti ilk aldığımda garantisi işlesin diye 1-2 sefer servisine gittim, taşra şehri olunca ucuz sayılacak bir rakama genel bakım yapıyorlar. Bisikletçi amcanın kışın maaşını çıkarttığına inanmıyorum...

Akort yabana atılacak şey değil, tel başını yalama yapmamak hiç kolay değil. İyi gerdirilince darbe alsa bile gevşemeyen telbaşı direnci sağlıyor. İsterseniz 10 yıl hiç bir daha akort etmeden kullanırsınız. Kötü yapılırsa haftaya tekrar akort yaptırırsınız.

O zaman biraz para biriktirip götüreyim yapacak birşey yok teşekkürler cevaplayan herkese.

150TLye ben araba yıkatamıyorum. Adresinizde Muğla yazıyor, turistik bir yer, hatta Bodrum uçmuş diyorlar.

Genel olarak yazdıklarınıza çok haklısınız :harika:

Bu devirde 100TL bence de uygun. Bisikleti ilk aldığımda garantisi işlesin diye 1-2 sefer servisine gittim, taşra şehri olunca ucuz sayılacak bir rakama genel bakım yapıyorlar. Bisikletçi amcanın kışın maaşını çıkarttığına inanmıyorum...

Köceğizdeyim, 150 rakamı 3 ay önce filandı, sonrasında hep kendim temizledim, o yüzden güncel rakamı bilmiyorum, bilmek hiç istemiyorum. Mazot olmuş 40 TL..Deli bir ülkeyiz...🙂..
Bende motosiklet vardı hep, neredeyse hayatım boyunca. Bazen iki hatta üç motorum olabiliyordu aynı anda , 45 yıllık motorcuyum. 50 cc den 1300 cc ye kadar 25 motorum oldu. Bunların belli bir masrafı var malum, sigorta vergi, muayene, periodik vs. Kaldırabiliyordum önceleri. Zamanla tek büyük, tek küçük ve en son küçük çinli . Derken o da kalmadı maalesef. Ha, kalsa km de 1 tl den çok yakacaktı ki ben o haliyle zaten binmek istemezdim.
Bisikletim yağlarımı yakıyor. İyiki satmamışım diyorum, günlük sadece yakıttan bile 10-15 tl tasarrufum var.

Lütfen yardıma ihtiyacım var.
Bir spor salonuna mı gideyim? Yoksa uzaktan evde çalışabileceğim bir programa mı yazılayım?
Bel fıtığım var ve fizik tedavi gördüm. Platesin yanında genel olarak kilo verme ve kas yüzdemi arttırmak için yukarıda ki seçeneklerden hangisini tercih etmeliyim?
Spor salonu 3 aylık 1500 tl (beslenme programı verir vermez bilmiyoruz, 2 hafta oryantasyon ve sonrasında daha bölgesel çalışmalar yaparız dedi)
gucvefitness.com 20 haftalık program 2580 tl (özel beslenme programları ve evde alet edevatsız çalışma)

Bir spor salonuna mı gideyim? Yoksa uzaktan evde çalışabileceğim bir programa mı yazılayım?
Bel fıtığım var ve fizik tedavi gördüm. Platesin yanında genel olarak kilo verme ve kas yüzdemi arttırmak için yukarıda ki seçeneklerden hangisini tercih etmeliyim?
Spor salonu 3 aylık 1500 tl (beslenme programı verir vermez bilmiyoruz, 2 hafta oryantasyon ve sonrasında daha bölgesel çalışmalar yaparız dedi)
gucvefitness.com 20 haftalık program 2580 tl (özel beslenme programları ve evde alet edevatsız çalışma)

Hocam konunun uzmanı değilim, o yüzden benim söyleyeceklerimi daha çok kişisel görüş olarak algıla, uzman görüşü değil.

Bende hafif sayılabilecek ama ara sıra belimi kilitleyen bir fıtık problemi var, kış aylarında ısı değişimine çok duyarlıyım. Şu ana kadar 3 defa fizik tedaviye gittim. Tedavi alırken çok bir fark hissedilmese de, uzun vadede hep rahatlattı. Bunun yanında bel güçlendirme ve açma hareketlerini de uzun süre düzenli olarak hep yaptım, son zamanlarda pek yapmasam da. Bu hareketleri sürekli yapmanı tavsiye ederim. Doktor bir kağıt parçası verir ve bu hareketleri yap der ya, o kağıttaki hareketlerden bahsediyorum. Egzersiz bandı, vs ile hareket yelpazemi zamanla genişletmiştim. Zaten Pilatese gidiyorsun yada gideceksin, o yüzden de bu egzersiz olayını ciddiye alıyorsun sanırım.

Spor salonlarına gelince. Spor salonuna bodoslama dalmak çok tehlikeli, en basit örneği ile ağırlık almaya eğilirken bile belini incitebilirsin. Pilates ile core olarak adlandırılan kas gruplarını biraz kuvvetlendirmeden ve belini rahatlatmadan, spor salonu konusunda dikkatli olmanı tavsiye ederim. Core kasların belli bir seviyeye gelmeden spor salonunda ağır kaldırma ve yavaş yavaş gir.

Vermiş olduğun siteyi pek beğenmedim (çok da ön yargılı yaklaşmak istemiyorum). Genel olarak internette beslenme ve spor üzerine yazılar okursan ve videolar seyredersen zaten kendine yetecek kadar bilgi sahibi olabilirsin. Beslenme programı çıkartmayı ve buna bir ücret ödemeyi çok gereksiz görüyorum. Hastanelerde endokrinoloji bölümlerinde diyetisyen oluyor, klinik seviyede diyetisyene ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan.

Sonuçta burası bir bisiklet forumu... Kas olarak belli bir alt yapın vardır. Kalça ve bacak kaslarının dengesizliği de bele vurabiliyor. Bacak ve kalça kaslarını açma ve gerdirme egzersizleri de yapman gerekiyor.

Vücut esnetme hareketlerinin faydasının çok olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
Hocam konunun uzmanı değilim, o yüzden benim söyleyeceklerimi daha çok kişisel görüş olarak algıla, uzman görüşü değil.

Bende hafif sayılabilecek ama ara sıra belimi kilitleyen bir fıtık problemi var, kış aylarında ısı değişimine çok duyarlıyım. Şu ana kadar 3 defa fizik tedaviye gittim. Tedavi alırken çok bir fark hissedilmese de, uzun vadede hep rahatlattı. Bunun yanında bel güçlendirme ve açma hareketlerini de uzun süre düzenli olarak hep yaptım, son zamanlarda pek yapmasam da. Bu hareketleri sürekli yapmanı tavsiye ederim. Doktor bir kağıt parçası verir ve bu hareketleri yap der ya, o kağıttaki hareketlerden bahsediyorum. Egzersiz bandı, vs ile hareket yelpazemi zamanla genişletmiştim. Zaten Pilatese gidiyorsun yada gideceksin, o yüzden de bu egzersiz olayını ciddiye alıyorsun sanırım.

Spor salonlarına gelince. Spor salonuna bodoslama dalmak çok tehlikeli, en basit örneği ile ağırlık almaya eğilirken bile belini incitebilirsin. Pilates ile core olarak adlandırılan kas gruplarını biraz kuvvetlendirmeden ve belini rahatlatmadan, spor salonu konusunda dikkatli olmanı tavsiye ederim. Core kasların belli bir seviyeye gelmeden spor salonunda ağır kaldırma ve yavaş yavaş gir.

Vermiş olduğun siteyi pek beğenmedim (çok da ön yargılı yaklaşmak istemiyorum). Genel olarak internette beslenme ve spor üzerine yazılar okursan ve videolar seyredersen zaten kendine yetecek kadar bilgi sahibi olabilirsin. Beslenme programı çıkartmayı ve buna bir ücret ödemeyi çok gereksiz görüyorum. Hastanelerde endokrinoloji bölümlerinde diyetisyen oluyor, klinik seviyede diyetisyene ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan.

Sonuçta burası bir bisiklet forumu... Kas olarak belli bir alt yapın vardır. Kalça ve bacak kaslarının dengesizliği de bele vurabiliyor. Bacak ve kalça kaslarını açma ve gerdirme egzersizleri de yapman gerekiyor.

Hocam ilgilendiğin ve cevap verdiğin için teşekkür ederim.
Fizik tedavi derken hastahanede verilen 5-10 seanslık yapmacık tedaviden bahsetmiyorum. (link) tedavisi aldım. Sıkıntım sağ ve sollu olduğu için yaklaşık 20 seans tedavi gördüm ve ağrılarım 9/10 iken 0-1/10 a kadar düştü. Şimdi kas grubunu daha da güçlendirme ve biraz daha kilo verme zamanım. "kilom 86, 177 cm boyum var" Platesi gittiğim klinikte haftada 2 sefer olacak şekilde başlayacağız. Buna destek olarak da bir salona gitmek iyi olur mu diye düşünmüyor değilim. Eğilme kalkma vb durumlardan geçmişte çok canım yandığı için direkt ağırlık kaldırma durumlarını zaten dikkatlice yaparım. Asıl istediğim salon hocasının kas iskelet yapıyı bilip benim sorunuma karşın çok iyi bir şekilde program yapması.
Sanırım platesi biraz ilerletip sonra salon veya evde çalışma durumuna göz atacağım.

güç ve fitness konusuna gelince. Çok fazla üyesi ile başarılı olmuş bir salon diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin

Reçetenizi yazıyorum: Traktörcü Deli İbrahim - Aksaray, Manisa

Memleket isterim kredi kartına muhtaç olunmayan. Bu nedir? Arkadaş sabahtan beri kart saymaktan gözlerim şaşı oldu. Yiter yaa vallahi yiter. Sadece bir bankadan günde 45 bin kart çıkıyorsa, varın gerisini siz hesap edin. Tek tek sayıyorum, ve gına geldi, içimi şuraya dökem dedim. 😂😂

Memleket isterim kredi kartına muhtaç olunmayan. Bu nedir? Arkadaş sabahtan beri kart saymaktan gözlerim şaşı oldu. Yiter yaa vallahi yiter. Sadece bir bankadan günde 45 bin kart çıkıyorsa, varın gerisini siz hesap edin. Tek tek sayıyorum, ve gına geldi, içimi şuraya dökem dedim. 😂😂
hocam işin kredi kartı basmak mı :D

• Hahaha
Tepkiler: ErzincanLee
hocam işin kredi kartı basmak mı :D
Basılanları teslim alıp, çalıştım kargo firmasına teslim ediyorum. Bu aralar inanılmaz bir basım var. Günlük 30 bin altına inmedi bu hafta tek tek sayıyorum. Artık gına geldi.🤮

• İnanılmaz
Tepkiler: RmzBurak

Eğer amacınız kas kütlesi kazanmak ise kesinlikle spor salonu. Evde spor yapıp kas kütlesi kazanmak için komplike alet-edevat temin etmeniz gerekir, ayrıca çok ciddi irade ister. Kendi ağırlığımla yapacağım diyorsanız da kas kütlesi kazanamazsınız. Kilo vermek için salona gitme fikri çok mantıklı değil, yediklerinize dikkat ettikten sonra oturduğunuz yerden de kilo verebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Yaptığım en saçma ama işe yarayan şeylerden birisi oldu xD tek sorun üstüne ağırlık binince tekere yaklaşması 🤭
IMG20230916155843.jpgIMG20230916155731.jpg

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Yaptığım en saçma ama işe yarayan şeylerden birisi oldu xD tek sorun üstüne ağırlık binince tekere yaklaşması 🤭
309395 dosyayı görüntüle309396 dosyayı görüntüle
Alt tarafı gayet güzel çözmüşsünüz. Ama orayı tel ile değil de bir parça ile desteklerseniz çok daha güvenilir ve sağlam olacaktır. Alta eklediğim görselde çizgi boyunca bir yuva var oradan vida geçirip kadrodan tarafa gelen yere somunla tutturabilirsiniz. Kendim montaj yaptığım zamandan pek fotoğraf yol ama olanlardan bir kaç tane buldum. Sağlamlıklar olarak elbette bagajımda sağlamdı ama ben 2 tane 5litrelik su şişesini rahatlıkla taşıyordum.

Dosyalar

• resim_2023-09-16_164335479.png
    resim_2023-09-16_164335479.png
    225,2 KB · Okunma: 30
  • 3213656.JPG
    3213656.JPG
    43,1 KB · Okunma: 30
  • 32136569.JPG
    32136569.JPG
    33,4 KB · Okunma: 31
  • IMG_20200801_145829.jpg
    IMG_20200801_145829.jpg