Hocam konunun uzmanı değilim, o yüzden benim söyleyeceklerimi daha çok kişisel görüş olarak algıla, uzman görüşü değil.
Bende hafif sayılabilecek ama ara sıra belimi kilitleyen bir fıtık problemi var, kış aylarında ısı değişimine çok duyarlıyım. Şu ana kadar 3 defa fizik tedaviye gittim. Tedavi alırken çok bir fark hissedilmese de, uzun vadede hep rahatlattı. Bunun yanında bel güçlendirme ve açma hareketlerini de uzun süre düzenli olarak hep yaptım, son zamanlarda pek yapmasam da. Bu hareketleri sürekli yapmanı tavsiye ederim. Doktor bir kağıt parçası verir ve bu hareketleri yap der ya, o kağıttaki hareketlerden bahsediyorum. Egzersiz bandı, vs ile hareket yelpazemi zamanla genişletmiştim. Zaten Pilatese gidiyorsun yada gideceksin, o yüzden de bu egzersiz olayını ciddiye alıyorsun sanırım.
Spor salonlarına gelince. Spor salonuna bodoslama dalmak çok tehlikeli, en basit örneği ile ağırlık almaya eğilirken bile belini incitebilirsin. Pilates ile core olarak adlandırılan kas gruplarını biraz kuvvetlendirmeden ve belini rahatlatmadan, spor salonu konusunda dikkatli olmanı tavsiye ederim. Core kasların belli bir seviyeye gelmeden spor salonunda ağır kaldırma ve yavaş yavaş gir.
Vermiş olduğun siteyi pek beğenmedim (çok da ön yargılı yaklaşmak istemiyorum). Genel olarak internette beslenme ve spor üzerine yazılar okursan ve videolar seyredersen zaten kendine yetecek kadar bilgi sahibi olabilirsin. Beslenme programı çıkartmayı ve buna bir ücret ödemeyi çok gereksiz görüyorum. Hastanelerde endokrinoloji bölümlerinde diyetisyen oluyor, klinik seviyede diyetisyene ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan.
Sonuçta burası bir bisiklet forumu... Kas olarak belli bir alt yapın vardır. Kalça ve bacak kaslarının dengesizliği de bele vurabiliyor. Bacak ve kalça kaslarını açma ve gerdirme egzersizleri de yapman gerekiyor.