StanicEnemy
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.357
- Başlangıç
- 2021—22
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Nas bitmiş yau biz Lozan'ı beklerken.
Evet abi almanyada kurulu düzeninin keyfini çıkarırken 100 tl senin için bir şey olmayabilir ama türkiyede diş hekimliği gibi masraflı bir bölüm okuyan bir öğrenci için el kiri değil maalesef. Ben de farkındayım yama setinin 20 30 tl olduğunu ama okumadığın da belli yazdım zaten yakın zamanda önemli bir sınavım olduğu için kütüphaneye hızlıca gitmek istiyordum o yüzden bisikletçi yolu tuttum.Kendim de yama yapabiliyorum yani anlayacağın. Doğru haklısınız arkadaşlarıma anlatmam ve onların kendi fikirleri doğrultusunda 1 yıldız atması belki yanlış olabilir ama sırf bu yüzden bi öğrenciyi ezmeye çalışmak geleceğiyle tehtid etmek namusuzca olmalı dimi ? Neyse abi almanyaya gelmeyelim dimi orası çok kötü bi de bizim neslimiz çok şanslı çok rahat bi nesil her şeye kolay erişiyoruz çok şanslı hissediyorum kendimi. Bisikletçi de umarım batmaz nasıl döndürüyolar işlerini anlamıyorum keşke 150 tl verseydim çok uygun.Yanlis anlamada bence 100TL 1 yama icin uygun bir fiyat, Yama icin adam jantini cikariyor, lastigini söküyor ve patlagi bulup yamayi yapiyor sonra yine topluyor. Bu is icin hangi bisikletci 20-30 Tl alir cok merak ettim dogrusu.
120TL decathlonda bir ic lastik diyorsun ama oraya gidip ic lastigi aliyor ve evinde tüm islemleri kendin yapiyorsun. Decathlona git o ic lastigi al ve taktir bakalim kaca takarlar. Lastige 120TL verirsin ve en az 100TL de iscilik verirsin.
Burada haram edecek bir sey yok, 100TL icin de yorum yapman bence iyi olmamis ve arkadaslarina da yorum yaptirmak gercekten kul hakkina girmek olmus.
O bisikletci seni tehtit etmemis hukuki yolardan kisaca hakkimi ararim demis. Bu tehtit yerine gecmez.
Kimse simdi benim o bisikletciyi savundugumu yada tanidigimi sanmasin. Kim oldugunu, nerede oldugunu, nasil bir bisikletci oldugunu bile bilmiyorum ama ben yabanci da olsa hakli olan kisileri savunurum, sadece forumda bir arkadas bu yorumu yazdi ve bisikletciyi kötüledi diye forum üyesi herzaman hakli olamaz.
1. Benim kurulu düzenim varda senin kurulu bir düzenin yokmu? Kurulu düzen parayla olmuyor, eger yoksa bir yerde yanlis yapiyorsun demektir.Evet abi almanyada kurulu düzeninin keyfini çıkarırken 100 tl senin için bir şey olmayabilir ama türkiyede diş hekimliği gibi masraflı bir bölüm okuyan bir öğrenci için el kiri değil maalesef. Ben de farkındayım yama setinin 20 30 tl olduğunu ama okumadığın da belli yazdım zaten yakın zamanda önemli bir sınavım olduğu için kütüphaneye hızlıca gitmek istiyordum o yüzden bisikletçi yolu tuttum.Kendim de yama yapabiliyorum yani anlayacağın. Doğru haklısınız arkadaşlarıma anlatmam ve onların kendi fikirleri doğrultusunda 1 yıldız atması belki yanlış olabilir ama sırf bu yüzden bi öğrenciyi ezmeye çalışmak geleceğiyle tehtid etmek namusuzca olmalı dimi ? Neyse abi almanyaya gelmeyelim dimi orası çok kötü bi de bizim neslimiz çok şanslı çok rahat bi nesil her şeye kolay erişiyoruz çok şanslı hissediyorum kendimi. Bisikletçi de umarım batmaz nasıl döndürüyolar işlerini anlamıyorum keşke 150 tl verseydim çok uygun.
Abi ne demek hakaret etmedin resmen dalga geçiyorsun 100 tl ne elimin kiri 100 tl için şikayet etmemelisin diyr beni aşağılamışsın ben bunu nasıl anlamalıyım ki. senin kadar zengin olmadığım için özür dilerim mi demem lazım. gerekirse 200 tl veririm falan yazmışsın kusura bakma abi. öğrenci sömürüsü de yapmıyorum normal bir insandan da 100 alınması saçma1. Benim kurulu düzenim varda senin kurulu bir düzenin yokmu? Kurulu düzen parayla olmuyor, eger yoksa bir yerde yanlis yapiyorsun demektir.
2. Ben almanya hakkinda hic bir sey yazmadim yazmamda. Sonucta almanya benim degil ve üstüne kötü de degil. Isteyen gelir istemeyen gelmez, gelebiliryorsan gel hatta yanima gel ben sana her konuda yardimci olurum. Bir düzen kurana kadar yanimda da kalabilirsin hic sorun degil, benim kapim almanyada olsun türkiye de olsun herkese acik.
Surda ben ne sana nede baska birisine ne hakaret ettim nede yanlis bir sey dedim. Sadece 100TL icin bu oay büyümeseydi ve tamircinin hakki diye yazdim. Hani almanya diyorsunuz ya iste burada sizin orada kanuni olan fiyat tabelasi yok arti ögrenci diye hic bir sey yok. (Sadece tasitlara, tiyatrolara, havuzlara ve hayvanatbahcelerine gecerli ögrenci kimligi)
Burada lastik yamasi yok yapmiyor bisikletciler, ic lastigi degistiriyor ve 6-7€ ic lastik arti 15-20€ iscilik parasi.
Neyse dedigim gibi gelebiliyorsan gel, kapim acik ve sözüm söz. Her konuda yardimci olacagim sana.
Ha, bir de bana telefonunu göstermene gerek yok, ben telefondan anlama ve benim 10 senelik samsung emektar bana yetiyor. Ben öyle bazi tipler gibi Ayranim yok icmeye ama I-Phone 14 ile giderim bir yere diyen tiplerden degilim.
ayrıca öğrenci olarak bahsettiğim şey galiba yine okumamışsınız ama tekrar edeyim. Kendi ŞEHRİNDE okuyan öğrenciyi GELECEĞİYLE tehdit ediyor. Yani bunu da savunacak bişi bulursanız uygulamayı silecem bidaha da girmeyecem foruma gerçekten1. Benim kurulu düzenim varda senin kurulu bir düzenin yokmu? Kurulu düzen parayla olmuyor, eger yoksa bir yerde yanlis yapiyorsun demektir.
2. Ben almanya hakkinda hic bir sey yazmadim yazmamda. Sonucta almanya benim degil ve üstüne kötü de degil. Isteyen gelir istemeyen gelmez, gelebiliryorsan gel hatta yanima gel ben sana her konuda yardimci olurum. Bir düzen kurana kadar yanimda da kalabilirsin hic sorun degil, benim kapim almanyada olsun türkiye de olsun herkese acik.
Surda ben ne sana nede baska birisine ne hakaret ettim nede yanlis bir sey dedim. Sadece 100TL icin bu oay büyümeseydi ve tamircinin hakki diye yazdim. Hani almanya diyorsunuz ya iste burada sizin orada kanuni olan fiyat tabelasi yok arti ögrenci diye hic bir sey yok. (Sadece tasitlara, tiyatrolara, havuzlara ve hayvanatbahcelerine gecerli ögrenci kimligi)
Burada lastik yamasi yok yapmiyor bisikletciler, ic lastigi degistiriyor ve 6-7€ ic lastik arti 15-20€ iscilik parasi.
Neyse dedigim gibi gelebiliyorsan gel, kapim acik ve sözüm söz. Her konuda yardimci olacagim sana.
Ha, bir de bana telefonunu göstermene gerek yok, ben telefondan anlama ve benim 10 senelik samsung emektar bana yetiyor. Ben öyle bazi tipler gibi Ayranim yok icmeye ama I-Phone 14 ile giderim bir yere diyen tiplerden degilim.
Ve Celle sanaük. La ilahe gayrük. 🙏@Oklüzal Builder geçen sene dt. yazıyodu nickinde simdi okluzal falan olmussun seneye prof diger sene nobel falan gider boyle.
@Adil ÜNALDI abi ne diyosun bu konuya?
Belki yanlış olabilir değil, yanlış. Senin yaşadığın bir kötü deneyimi paylaşman ve 1 yıldız vermen çok haklı ve doğru. Olayla hiç alakası olmayan kişileri organize edip linç etmen çok yanlış.Doğru haklısınız arkadaşlarıma anlatmam ve onların kendi fikirleri doğrultusunda 1 yıldız atması belki yanlış olabilir
Zaten internet böyle bir şey işte, sen arkadaşlarını toplayıp bir güç gösterisi yapıyorsun, o da kendince üste çıkmaya çalışıp tehdit falan gibi saçma şeyler yapıyor. Ciddiye bile almamak gerekir.sırf bu yüzden bi öğrenciyi ezmeye çalışmak geleceğiyle tehtid etmek namusuzca olmalı
Nesliniz çok şanssız. Sistem size her şeyi erişilebilir gösterip hiçbir şeye eriştirtmiyor. Işin acı kısmı bu tüm dünyada böyle, Almanya'da da, Çin'de de, Türkiye'de de. Sadece erişilemeyen şeylerin maddi veya manevi boyutları farklı. Ama sizi köle gibi sömüren sistemi kuran üst nesiller, istedikleri her türlü şeye fazlasıyla ve çok kolay erişiyor. Kapitalizm zaten tam olarak budur. Ne kadar erken başkalarını sömürmeyi ögrenirsen, sen de o zaman bir şeylere erişmeye başlarsın.bizim neslimiz çok şanslı çok rahat bi nesil her şeye kolay erişiyoruz çok şanslı hissediyorum kendimi
okluzal dişlerin anatomik yapısı ile alakalı bir terim bi ünvan değil. Dt ünvanını da yazdığımı hatırlamıyorum 1. sınıf heyecanıyla yazdığım bir şey olabilir. sizi tanımıyorum ama bana sataşıyosunuz amacınız nedir acaba öğrenebilir miyim?@Oklüzal Builder geçen sene dt. yazıyodu nickinde simdi okluzal falan olmussun seneye prof diger sene nobel falan gider boyle.
@Adil ÜNALDI abi ne diyosun bu konuya?
Anladım teşekkür ederim.@Oklüzal Builder Sana bir tavsiye, bedelini bilmediğin bir hizmeti yaptırma. 4-5 sene önce burda biri başlık açmıştı... Pedal söktürmek için gittiği adam pedalları söktükten sonra söylemiş fiyatı, konuyu açana da fazla gelince burada veryansın etmişti. Ona benziyor senin yaptığın. Türkiye'de 50 tl'ye yama yapacak adam da var, 150 tl'ye yapacak adam da. Bahsettiğim başlık bu:
Pedal sökmeye 20 tl isteyen saraçoğlu bisiklet