Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yaw eskiden dolar 7 plus euro 11 pro diye başlık açardık heyecanlanıp. Euro S22 olmuş ama ona bile heyecanlanmıyoruz enteresan. Alıştık, veya umudumuzu kaybettik. Aslında evet, artık hiçbirşeye şaşırmayız. Mesela düşünüyorum, hem de en uç sınırlarda düşünüyorum; Dolar 100 olsa şaşırır mıyım? Hayır :D Oransal olarak doların 3'ten 22 olmasıyla 22'den 150 olması zaten aynı şey :snzdglsn: Bakıyorum ne zaman 3'müş? 2017'de. Bu mantıkla ne zaman 150 olması yani tekrar 7 katına çıkması bizim için "normaldir"? 2030'da :krktm:
Birşey olmaz ya. Asgari ücret de 7 katına çıkar, soğan da 7 katına çıkar. Herşeyin çözümü bu kadar kolayken, niye korkalım ki. Ha bisiklet ekipmani 7 değil 17 katına çıkabilir, bu durumda da "binmeyiversinler" deyiverecekleri bir ülkenin vatandaşlarıyız.
Diyorum bak, bizde herşeye çözüm var :snzdglsn:

Scudo
Pazar günü Fişekhane'de yapılan bu etkinliğe: (link) katılmayı düşünüyorum. Daha önce hiçbir etkinliğe katılma durumum olmadı. Bu etkinliğe daha önce katılmış olup bilgi vermek isteyen olur mu? Ortalama 25-30 km/h yapacaklarını bildirmişler. Geride kalırsam ne olur? Rota planlamışlar ama yollarda rotayı belirten işaretler var mıdır?

Rota bu şekilde:
Parkur 45 km. Saat 7-9 arası tamamlamayı planlıyorlar. 4-11-19 Haziran ve ve 9 Temmuz'da olacakmış.

1685511417925.png

Şubat başında Suzuki scross a yazıldım.. Halen telefon bekliyorum.. Yazıldığımda 1.094 bin tlydi araç, şimdi 1.220 bin tl... Deliriciiiiim..... Ben ki halen 2006 model ve 2004 model araçlar kullanıyorum.. Ki birinin ilk diğerinin de ikinci sahibiyim.. Araç değeri biliyorum.. 40 yılın başında yeni araca geçesim tuttu. Araç yok ortalıkta. Millet alıp alıp en boş paketini, dolu paketin sıfırından 200 bin tl daha pahalıya satıyor... Adı üstünde, "2. el" yahu.. Herkes cukkasına bakıyor.. İnsanlar bu kadar küfür hak etmemeli..

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Pazar günü Fişekhane'de yapılan bu etkinliğe: (link) katılmayı düşünüyorum. Daha önce hiçbir etkinliğe katılma durumum olmadı. Bu etkinliğe daha önce katılmış olup bilgi vermek isteyen olur mu? Ortalama 25-30 km/h yapacaklarını bildirmişler. Geride kalırsam ne olur? Rota planlamışlar ama yollarda rotayı belirten işaretler var mıdır?

Rota bu şekilde:
Parkur 45 km. Saat 7-9 arası tamamlamayı planlıyorlar. 4-11-19 Haziran ve ve 9 Temmuz'da olacakmış.

305160 dosyayı görüntüle

Yolda rotayi belirten herhangi bir levha olmayacak. Yolun %99'u dümdüz, sağa veya sola dönüş yok. 2 yerde dönüş yapılacakmış ve bunların ikisi de Florya tarafındaki havalimanı kavşaklarından. Bu kavşaklarda ışık vardır. Bunlar ćok büyük döner kavşaklardır. Beklemeden geçemezler. Grubu parçalayacaklarını da sanmıyorum. Bu rotadaki yol 2 şerit gidiş 2 şerit geliştir, yer yer 3 şeride çıkar. Asfaltı tertemizdir.
Tam da "Geride kalma korkunuz yersiz" yazacaktım ki sildim :D Karbon salınımı, sürdürülebilir bilmem ne diye başlayan buluşma tanıtımı yarı profesyonel sürücülere yönelik bu buluşmada diye devam ediyor. :snzdglsn: Evet, bu arkadaşlar ciddi görünüyor. Bunu oraya yazmışlar, siz de bu uyarının üstüne giderseniz size şüphesiz surat yaparlar :acpsnr: Bahsi geçen rotada belki 100 sürüşüm vardır, saymak lazım stravadan. Fakat bu rota istanbuldaki en ekspres rotalardan biridir. Özellikle florya -> fişekhane istikameti sabah erken saatlerde bir perdormans bisikletçisi için "dream route" tadında. Sayılı ve nadir trafik lambası var, sağdan katılım bir elin parmakları kadar ya vardır ya yoktur. Yol kaymak, sağ şerit tamamen bisikletçilerin olur ve taciz edilmezsiniz bu erken saatlerde. Kaptırıp gitmelik rotadır yani :D Sıfır yokuş, sıfır trafik. Birkaç trafik lambasıma da takılmazsanız ayağınızı yere bile koymadan bir uçtan diğer uca gidersiniz bu rotada.

Ama siz bence pek bulaşmayın :D Ha derseniz ben görmek istiyorum, neymiş be bu rota, ne kadar uçabilirler ki? Diye merak ederseniz, kesinlikle deneyin :D Rotadaki tek sorun olası rüzgar. Genelde denizden eser, giderken de dönerken de o rüzgarı bi güzel yersiniz. Amaa olur da rüzgar arkanıza geçerse bu düz yolda ibreye baktığınızda 50'ye koştuğunuzy görürsünüz. Rüzgar karşınıza geçtiğinde ise tek bir hedefiniz olur: 30 km/h :D
Sabah erken saatlerde rüzgar olmaz.

• Beğen
Tepkiler: TalhaB.
Yolda rotayi belirten herhangi bir levha olmayacak. Yolun %99'u dümdüz, sağa veya sola dönüş yok. 2 yerde dönüş yapılacakmış ve bunların ikisi de Florya tarafındaki havalimanı kavşaklarından. Bu kavşaklarda ışık vardır. Bunlar ćok büyük döner kavşaklardır. Beklemeden geçemezler. Grubu parçalayacaklarını da sanmıyorum. Bu rotadaki yol 2 şerit gidiş 2 şerit geliştir, yer yer 3 şeride çıkar. Asfaltı tertemizdir.
Tam da "Geride kalma korkunuz yersiz" yazacaktım ki sildim :D Karbon salınımı, sürdürülebilir bilmem ne diye başlayan buluşma tanıtımı yarı profesyonel sürücülere yönelik bu buluşmada diye devam ediyor. :snzdglsn: Evet, bu arkadaşlar ciddi görünüyor. Bunu oraya yazmışlar, siz de bu uyarının üstüne giderseniz size şüphesiz surat yaparlar :acpsnr: Bahsi geçen rotada belki 100 sürüşüm vardır, saymak lazım stravadan. Fakat bu rota istanbuldaki en ekspres rotalardan biridir. Özellikle florya -> fişekhane istikameti sabah erken saatlerde bir perdormans bisikletçisi için "dream route" tadında. Sayılı ve nadir trafik lambası var, sağdan katılım bir elin parmakları kadar ya vardır ya yoktur. Yol kaymak, sağ şerit tamamen bisikletçilerin olur ve taciz edilmezsiniz bu erken saatlerde. Kaptırıp gitmelik rotadır yani :D Sıfır yokuş, sıfır trafik. Birkaç trafik lambasıma da takılmazsanız ayağınızı yere bile koymadan bir uçtan diğer uca gidersiniz bu rotada.

Ama siz bence pek bulaşmayın :D Ha derseniz ben görmek istiyorum, neymiş be bu rota, ne kadar uçabilirler ki? Diye merak ederseniz, kesinlikle deneyin :D Rotadaki tek sorun olası rüzgar. Genelde denizden eser, giderken de dönerken de o rüzgarı bi güzel yersiniz. Amaa olur da rüzgar arkanıza geçerse bu düz yolda ibreye baktığınızda 50'ye koştuğunuzy görürsünüz. Rüzgar karşınıza geçtiğinde ise tek bir hedefiniz olur: 30 km/h :D
Sabah erken saatlerde rüzgar olmaz.
Bu açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim. Şahsen kendimi ne profesyonel ne yarı profesyonel olarak görüyorum. Bu tarz etkinliklere katılmak istediğimden bir de rota düz ne kadar geri kalabilirim gibi düşündüğümden katılmak istedim açıkçası. Başlangıç noktasında derim kendilerine; yetişebildiğim kadar takılırım size, yetişemediğim noktada ayrılırım artık diye:)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Şubat başında Suzuki scross a yazıldım.. Halen telefon bekliyorum.. Yazıldığımda 1.094 bin tlydi araç, şimdi 1.220 bin tl... Deliriciiiiim..... Ben ki halen 2006 model ve 2004 model araçlar kullanıyorum.. Ki birinin ilk diğerinin de ikinci sahibiyim.. Araç değeri biliyorum.. 40 yılın başında yeni araca geçesim tuttu. Araç yok ortalıkta. Millet alıp alıp en boş paketini, dolu paketin sıfırından 200 bin tl daha pahalıya satıyor... Adı üstünde, "2. el" yahu.. Herkes cukkasına bakıyor.. İnsanlar bu kadar küfür hak etmemeli..
bayisi size 1220 bin tl den satarsa, zarar eder. 5-6 ay elinde tutsa, 1800 bin liraya satsa ne güzel olmaz mı? otomobil, dahası motosiklet yatırım aracı artık. vatanbilgisayarda monitör aldığımda yardımcı olan genç bir kardeşimiz; sıfır motosikleti bayiden teslim almaya gittiğinde, 4 kişi ile karşılaşmış. bu muhteremler hemen orada nakit motorsikletin liste fiyatından 10 bin lira fazlasını teklif etmişler.

zamanında bir tanıdığımız, bir dairesini satıp renault 9 almıştı. benzer zamanlardayız.

• Beğen
Tepkiler: makaram ve CaGe
Türkiye yüzyılı başlamış ellaham. Reyiz kaldığı yerden devam ediyor. Dolares 20,71 tl
Bu şartlarda olurda jant seti felan değiştirmek isteyen olursa, akıcılık olsun, efendim hub sesinin hastasıyız diyenlere, ekonomik bir çözüm, bu kur ve fiyatlarda gideri var. (link) 😂

Cumhuriyeti coğrafya insanı istememiştir. Ulu önder zorla tepeden inme diretmiştir bu millete. Dolayısı ile demokrasi kendi sonunu seçim ile getirmiştir. Demokrasi eğitim seviyesi yüksek yaşamayı seven insanların olduğu yerlerde çalışır. Ah Aysun kayacı hakkını helal et. Oysaki o zaman ne kadar kızmıştım. Meğer benden çok ileriymişsin

Başımıza ne gelirse zaten böyle zihniyetlerin yüzüne geldi sigaraya zam gelir içen düşünsün,alkole zam gelir içen düşünsün,akaryakıta zam gelir ben hep 50 liralık alıyorum bundan sonra her gelen zama derin bi OHH çekicem…

Son düzenleme:
Başımıza ne gelirse zaten böyle zihniyetlerin yüzüne geldi sigaraya zam gelir içen düşünsün,alkole zam gelir içen düşünsün,akaryakıta zam gelir ben hep 50 liralık alıyorum bundan sonra her gelen zama derin bi OHH çekicem…
Bir tane meşhur video vardı buraya ekle gelsin 🤣🤣

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Turgay Kaptan
Bisiklet sürerken şunlar düşünülür. Bilimsel düşünce dediğimiz şey nedensellikleri bulmaktan ibarettir. Ne neyin nedenidir. Bu tespiti yapmak önemli olandır. Bunu doğru yaptıktan sonra sonucu gerekli değişkenlerle etkilemek daha kolay olur. Küçümsemek ise bu yaklaşımın en büyük düşmanlarından ve varmak istenen hedefleri engelleyen önemli bir hatadır. Kibirli bilim adamı olmaz. Çünkü kibirle akıl birbirini sevmezler.

Foruma cevap silme ozelligi gelmeli.

Son düzenleme:
başbuuuuuuğ neler diyooon

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Aslında çok farklı şeyler yazacaktım gerek üst mesajlara alıntı yaparak vs ama sonra aklıma "ifade özgürlüğü" ve "dezenformasyon ile mücadele yasası" geldi en iyisi tek kaldığımda kendi kendime konuşarak sesli olarak ifade edeyim diyerek vazgeçtim.

Forumda bununla ilgili genel bir konu bulamadım, varsa da kusura bakmayın. Kamera, aksiyon kamera ve/veya telefon ile çekilen videoları düzenlemek için ücretsiz veya tek seferlik alımda kullanabileceğim video düzenleme programı bilen var mı? Temel amacım gittiğim kamp, doğa yürüyüş ve bisikleti turlarımı düzenlemek. Aksiyon kamera ile çekip düzenlenmeyi bekleyen bir ton videom var özellikle kamp yaptığım dönemden.
Movavi vardı her şey gibi o da zamdan nasibini almış tek seferlik satın alma ücreti 376 TL
Adope Premier bu işin olmazsa olmazı lakin aylık ücretleri 120-150 arasında değişiyor.
Vaktiyle Davinci Resolve az da olsa kullanmıştım bir ona da bakacağım. Yine forumdan gelecek önerilere açığım.

(link) Davinci de şu eleman baya ders veriyor.

Aslında çok farklı şeyler yazacaktım gerek üst mesajlara alıntı yaparak vs ama sonra aklıma "ifade özgürlüğü" ve "dezenformasyon ile mücadele yasası" geldi en iyisi tek kaldığımda kendi kendime konuşarak sesli olarak ifade edeyim diyerek vazgeçtim.

Forumda bununla ilgili genel bir konu bulamadım, varsa da kusura bakmayın. Kamera, aksiyon kamera ve/veya telefon ile çekilen videoları düzenlemek için ücretsiz veya tek seferlik alımda kullanabileceğim video düzenleme programı bilen var mı? Temel amacım gittiğim kamp, doğa yürüyüş ve bisikleti turlarımı düzenlemek. Aksiyon kamera ile çekip düzenlenmeyi bekleyen bir ton videom var özellikle kamp yaptığım dönemden.
Movavi vardı her şey gibi o da zamdan nasibini almış tek seferlik satın alma ücreti 376 TL
Adope Premier bu işin olmazsa olmazı lakin aylık ücretleri 120-150 arasında değişiyor.
Vaktiyle Davinci Resolve az da olsa kullanmıştım bir ona da bakacağım. Yine forumdan gelecek önerilere açığım.

(link) Davinci de şu eleman baya ders veriyor.
İpad kullanıyorsanız Lumafusion önerebilirim, resolve+merdoğlan en iyi seçim olur bence de

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Uzun süredir değil bisiklet sürmek en son ne zaman bi bakayım durumu ne dedim bisikletime onu bile bilmiyorum. Burayı da unutmuşum.

Ama bildiğim bir şey var ki pedallama isteği her yerimi kaplamış durumda. Cırtlak rengi ve sürekli değiştirmeyi ertelediğim bir kaç parçasıyla tekrardan yollara düşmek istiyorum en kısa sürede.

Var mı tavsiyeleriniz? Geçen süreler zarfında. Zamanında ucuz diye Corelli almak gibi bir hata yaptım, en azından şimdi biraz masrafla iş görür hale getirebilirim belki.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Bu açıklayıcı cevabınız için teşekkür ederim. Şahsen kendimi ne profesyonel ne yarı profesyonel olarak görüyorum. Bu tarz etkinliklere katılmak istediğimden bir de rota düz ne kadar geri kalabilirim gibi düşündüğümden katılmak istedim açıkçası. Başlangıç noktasında derim kendilerine; yetişebildiğim kadar takılırım size, yetişemediğim noktada ayrılırım artık diye:)
Talha bence hiç endişe etme, Strava'dan takip ettiğim kadarıyla şehir içi trafiğinde falan sürüyorsun 50-60 kilometreleri 17-18 ortalamalarla, bomboş dümdüz yolda 25-30 aralığını 45 kilometrede çok rahat çıkarırsın bence. Daha önce en uzun sürüşüm 47 kilometre ve en yüksek hız ortalamam 20'yi geçmemişken Beylikdüzü'den Tarabya'ya gittim bu güzergah üstünden, Tarabya'ya vardığımda 55 kilometrede 26 ortalama yapmıştım. Ben de bi düşündüm 18'indekine katılsam mı diye ama çıkar bir iki cins tip ekipmanıma laf eder, sinirlenirim tekerini pıçaklarım falan dedim vazgeçtiydim. İstersen geleyim en olmadı birbirimizi itekleriz grubun en arkasından :)

• Beğen
Tepkiler: TalhaB.
Geri