Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

dün ya da evvel gün bir arkadaş önceden satın alınan ve stoğa giren ürün ile güncel kur üzerinden sürekli yenilenen fiyatlar üzerine bir yazı yazmıştı. Aynen katılıyorum,
yazıyı bulup ekleyemedim ama denk gelirse ilave ekleyeceğim, ana teması önceden stoklanan ürünü yeni kur ile fiyatlamak ve sürekli fiyat artışı konusu.
Selamlar
Bu bisikletler içinde bu stok olayı geçerlimi, geçen arkadaşa bisiklet aldık, bisiklet mağazası kuru bahane edip o fiyattan verdi, tabi yinede pazarlık ettik. Ben kendisine bisiklet ne zamandır burada duruyor. Ne zararın olacak dedim. Bisikleti satan arkadaş mağazada duran bisikletin onlara ait olmadığını üreticiye ait olduğunu söyledi. Kur artışını yansıtmak zorundayım.benim kazancım da değişiklik yok sadece komisyon alıyorum şeklinde cevap verdi.
Velhasıl aldık çıktık.

Scudo
dün ya da evvel gün bir arkadaş önceden satın alınan ve stoğa giren ürün ile güncel kur üzerinden sürekli yenilenen fiyatlar üzerine bir yazı yazmıştı. Aynen katılıyorum,
yazıyı bulup ekleyemedim ama denk gelirse ilave ekleyeceğim, ana teması önceden stoklanan ürünü yeni kur ile fiyatlamak ve sürekli fiyat artışı konusu.
Selamlar

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın ?

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Birkaç hafta önce 18 bine fx 2 aldım. O dönem fx 3 hala 32 bin bandındaydı. Şuan fx 2 26 bin olmuş. Yuh dedim 8 bin zam. 100 binlik bisiklete 8 bin gelir de 18 binlik bisiklete 8 bin de düşündürüyor. Sadece ekonomi değil insanların vicdanı da kararmış. Seçim öncesi böyle birşey olacağını öngördüğüm için atladım arabaya Bursadan istanbula gidip aldım bisikleti. 1000 lira yol parası verdim. Ama çoktan amorti etti.
Geçen sene 14 bin e almıştım fx2 yi.

O kadar düşünüyorum, tüm çevremde tanıdıklarım kimlere oy vermiş aşağı yukarı tahmin ediyorum. Yurt dışında yaşayanların bir kısmının neye oy verdiğini biliyorum. Bu ülkenin sahipleri olmayıp da, hükümet tarafından bu ülkenin sahiplerinin geleceğine karar vermelerine izin verilen kesimin de neye oy verdiğini biliyorum. Buna rağmen, bu kadar dolanbaçlı olaylara rağmen hâlâ hükümetin değişeceğini düşünüyordum. Bir terslik kesinlikle var.
Hmm. Sanırım hiç bir şey olmadıysada bir şeyler oldu bu seçimde.

O kadar düşünüyorum, tüm çevremde tanıdıklarım kimlere oy vermiş aşağı yukarı tahmin ediyorum. Yurt dışı ve bizden olmayıp da hükümet tarafından bizim geleceğimize karar vermelerine izin verilen kesimin neye oy verdiğini de biliyorum. Buna rağmen, bu kadar dolanbaçlı olaylara rağmen hâlâ hükümetin değişeceğini düşünüyordum. Bir terslik kesinlikle var.
Yani ekonomik tabloya bakıldığında kesin kaybederler diye düşündüm. Sokaktaki insanlara uzatılan mikrofonlar, hepsi yalan mıydı anlamıyorum. Gerçekten garip geliyor.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
offff offff diyoruz....

İngiltere'de arkadaşımın çalıştığı şitkette Strava'da en çok aktivite yapan çalışanlara her ay ödül verildiğini öğrendiğimden beri psikolojim bozuk bizde ben işe bisikletle gittiğim zaman işte seni yormuyoruz herhalde diyorlar.

O kadar düşünüyorum, tüm çevremde tanıdıklarım kimlere oy vermiş aşağı yukarı tahmin ediyorum. Yurt dışında yaşayanların bir kısmının neye oy verdiğini biliyorum. Bu ülkenin sahipleri olmayıp da, hükümet tarafından bu ülkenin sahiplerinin geleceğine karar vermelerine izin verilen kesimin de neye oy verdiğini biliyorum. Buna rağmen, bu kadar dolanbaçlı olaylara rağmen hâlâ hükümetin değişeceğini düşünüyordum. Bir terslik kesinlikle var.
Hüseyin Hakkı Kahveci'den demokraasi yalanları ve seçimler isimli kitabında sorunuzun tam cevabı var.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Şuan tam da hissettiğim ''şiki şiki baba''

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Yani ekonomik tabloya bakıldığında kesin kaybederler diye düşündüm. Sokaktaki insanlara uzatılan mikrofonlar, hepsi yalan mıydı anlamıyorum. Gerçekten garip geliyor.
istatistiklere göre nüfusun %36sı sosyal yardım alıyor, bu kişiler konservatif davranmışlardır, 2.si asgari ücret orta gelir grubuna göre son 10 yılda ciddi bir artık kaydetti. Bir diğer husu bu grupların dışında mevcut sisteden faydalanan insanlar da hiç az değil. Sosyal medya büyük bir yankı odası haline geldi özetle, geçeklerle uyuşmuyor.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Selamlar

Artan sadece ürün fiyatı değil. Firmanın işletme giderleri de sürekli artıyor. Kira, enerji maliyetleri, personel maaşları, vergiler, dış hizmet alımları vb. Bu artışlar sürdükçe, satılan ürünün fiyatına yansıtılmak zorunda.

Türk kadınına düşüyor iş. bundan 15 sene görücü usulü ile biriyle tanıştım. 400 kişilik, 5 yıldızlı havuz başında düğün yapamayacak adam evlenmeyi hiç düşünmesin demişti.
bir çocuğu olan karı-koca bu çocuğu büyütelim iyi bir eğitim verelim de, kardeş mardeş zor diyor. iyi eğitim dediği de, Oktay Sinanoğlu'nun en sevmediği afrikanca dil eğitimi veren özel okullar.
artık geri dönüş yok. bop gerçekleşti. şimdi devir teslim sürecindeyiz. z kuşağı -ki z alfabenin son harfi, yani onlar herşeyi değiştireceklerini sanıyorlar ama iki veya üç pandemi sonrasını görmeleri zor- ile devir teslim gerçekleşmiş olacak.

Burada anlatılan duruma benzer bir film var. Tabi oradaki durum IQ seviyesine göre anlatılmış. Daha üst zeka seviyesine sahip insanlar kariyer, o, bu derken hayattan kopup giderken daha alt zeka seviyesindeki insanlar ise hız ile artıyordu. 2006 yapımı bir film ama düşünüce zaten ortak noktayı görebiliriz.
Kendi adıma örnek vereyim 31 yaşındayım evlenmedim, belirli bir gelire sahip olup masraflarımı karşılayabileceksem evlenir ve çocuk sahibi olurum düşüncesi temel olarak hakim. Ama diğer tarafa bakıyorsun umurunda değil. Yaşıt bir arkadaşım var 5. çocuğu geçtiğimiz aylarda dünyaya geldi. Gelir olarak da öyle böyle bir şeye sahip değil genelde günlük işlere gidiyor yada bir yerde 4-5 ay çalışıp çıkıyor. Etnik kökenlere bakmaksızın aslında bir yerde zeka durumları devreye giriyor diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Artan sadece ürün fiyatı değil. Firmanın işletme giderleri de sürekli artıyor. Kira, enerji maliyetleri, personel maaşları, vergiler, dış hizmet alımları vb. Bu artışlar sürdükçe, satılan ürünün fiyatına yansıtılmak zorunda.
Olay artan maliyetler konusu değil, o tarafı anlayabiliyorum. İthal ürünün fiyatına döviz üzerinden konulan kar marjı sabit iken sürekli döviz kuruna göre düzenleme meselesi. Stoğa giren ürün ve girdiği tarihteki maliyeti konusu, yeni gelecek ürün için gene döviz cinsi kar marjı uygulanır , o ayrıdır. Zaten ben anlayamadım demiştim siz anlamışsanız sizin açınızdan sorun yoktur.
Selamlar

İthal ürünün fiyatına döviz üzerinden konulan kar marjı sabit iken sürekli döviz kuruna göre düzenleme meselesi.

Kar marjı da dövize endeksli olsa, dediğiniz gibi sabit olur. Oysa öyle değil.

Bundan 2 ay önce, dolar kuru 18 TL iken, bayisinden 100 dolar karşılığı 1800 TL ödeyerek satın alıp mağazada 2300 TL'den satışa koyduğunuz bir ürünün bugün satıldığını farzedelim. Yerine yeni ürünü koymak istediğinizde aynı ürünü bayiden 2300 TL'ye alabileceksiniz. Reel anlamda karınız sıfıra inecek. Mağazanızdaki tüm ürünlerde bu şekilde alım-satım yaptığınızı düşünürsek, kısa zamanda sermayenizi eritmiş olur ve iflas eder, dükkanı kapatırsınız.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Keşfedebildiğim kadarıyla Türkiye'yle yurtdışı arasında fiyat farkının olmadığı iki marka var. biri Bianchi diğeri Giant. Bunun dışında internet yerine çarşı dolaşınca ilginç fırsatlarla da karşılaşılabiliyor.

Açıkça ben de istemem, keşke denildiği gibi alış fiyatından satabilse ama şöyle bi durum var.
Bazen bir ürün 2-3 yıl satılmıyor. Özellikle alış satışın çok da fazla gerçekleşmediği bisiklet parçalarından bahsediyorsak. Adam 3 yıl önceki fiyata aldığı dura-ace li bisikleti bugün o fiyata koysa Sora setli bisikletten ucuza satacak. Çok oynak bir ekonomi var ve herkes bi şekilde malı ucuza gitmesin ve aynı nitelikte bir ürünü yerine koyabilecek bir para elinde kalsın istiyor. Yani siz 3 yıl önce 15 bin liraya aldığınız specialized karbon ultegralı bisikleti bugün 15 bin liraya satarım diyor musunuz? Dükkan vs. giderleri olduğun düşünün bi de.

Belki çok sık satışı gerçekleşen sigara-alkol vs. gibi ürünlerde dediğiniz doğru. Bir de bu adam o zaman sermaye olarak o bisikleti almak yerine, parasını dolarda da tuttuğunu düşünün. Doları 15 ten aldı diye 15'ten mi satacak. Aldığı ürünler genel olarak zaten dolar bazında değeri olan şeyler.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Arkadaşlar merhaba,
Ben tabii ki 3 sene önce alınam mal özelinde görüş-düşünce belirtmedim. Günümüzde her gün hatta alış anında güncel kur üzerinden hesaplayan esnaf çoğaldı. Yerine mal koyma konusu ise her zaman bir sorun, kabul ediyorum. Stoklu ürün üzerinden anlık kura göre hesaplama yapıp, kur düştüğünde ise fiyatları en yüksek kur seviyesinde sabitleme şeklinde ilerliyor piyasa şu anda, tepkim bunadır. Serbest piyasa değil de düşene vurma gibi algılıyorum. Tabii ki ne taraftan baktığınıza göre de değişebilir ben alıcı ve vatandaş gözüyle düşünerek yorumluyorum.
Selamlar

Hava mükemmel ve içimde anlamsız bi mutluluk var, umarım bozulmaz. Birazdan bisikletimi alıp turlayacağım.

Geri