Umur Bora
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.003
- İsim
- Bora
- Başlangıç
- 2013—14
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Serbest piyasa ekonomisi denen şeyi bizim ülkede herkes işine göre anlıyor.Devlet bir sınır çizer, Piyasadaki oyunculara burada kurallara göre oynayın der. Devletin kural koyup denetlemek zaten umrunda değil. Bakmayın siz devletin ekonomik hayata müdahale edilmemeli ilkesine sözde uyduğuna. Devletin derdi cumhuriyetin kazanımlarını yandaşa satmak yani üç kuruşa altın tepside sunmak.Ya ben gerçekten bilmiyor olabileceğim için sormak istiyorum; Tüv’den başka araç muayene yetkisi olan bi firma var mı? Reklam yapıyorlar “herkes inandığı güvendiği için yıllardır muayeneye bize geliyor” benzeri cümleler geçiyor falan, yani başka bi seçenek var mı ki?
Umur Ç iyiymiş, Ercüment Çözer’in kardeşi miyim ben de acaba? Yoksa @Cemal Ç. ? 😱Serbest piyasa ekonomisi denen şeyi bizim ülkede herkes işine göre anlıyor.Devlet bir sınır çizer, Piyasadaki oyunculara burada kurallara göre oynayın der. Devletin kural koyup denetlemek zaten umrunda değil. Bakmayın siz devletin ekonomik hayata müdahale edilmemeli ilkesine sözde uyduğuna. Devletin derdi cumhuriyetin kazanımlarını yandaşa satmak yani üç kuruşa altın tepside sunmak.
Kitler ile piyasa fiyatı düzenleniyormuş, rekabet dengeleniyormuş, halkın faydasına olacakmış, istihdam yaratılacakmış; bunlar asrın liderinin çok da umrunda olmayan şeyler. Aslında reyize çok da kızmamak lazım.
Seneler önce köydeyken çiftçi akrabalarıma diyordum, bak bunlar gübre fabrikalarını, şeker fabrikalarını, yem fabrikalarını üç beş yandaşa satıyor. Bunlar kartel yaparlar, fiyatları yükseltirken, siz de seve seve ödersiniz, üzerinizden geçerler diyordum. Nitekim de geçtiker.Üç kuruşa süt satıp kat ve kat fazlasına yem alıyorlar, resmen yandaşa köle oldular. Anladılar mı nerde.
TÜVTÜRK de aynı muhabbet. Velev ki muayene için birkaç şirkete daha lisans verseler fiyatların düşeceğini mi sanıyorsunuz. Bunlar da kartellelek kanırta kanırta istediklerini alacak. Devlet de rekabet kurumuyla fiyatlara müdahale edecek öyle mi?
Siz, sizin iktidarın umurunda olduğunuzu mu sanıyorsunuz. Tabii ki umursamazlar. Bizde öyle bir halk kitlesi var ki, adamın cebinde parası, üretim faktörleri yok, kapitalistten daha kapitalist.
@Umur Bora Değerli dostum Umur Ç, bunları ve daha fazlasını bildiğini biliyorum.Yine de bir yazayım dedim.
sevmedikleri kanalı nasıl cezalandıracaklarını şaşırdılar, yorumcu sanatsal yönden beğenmediğini söylemiş RTÜK'e ne bundan? Ben bugüne kadar kaç farklı insandan "Zeki Müren Türk musikisinin içine etti" yorumu duydum ( özdemir erdoğan, murat bardakçı...) hiç böyle bir inceleme başlatılmadı.
Keşke birkaç tane de Arapça tercümanı tutsaymış.Arapçası da yok sonuçta.Allahtan başka kimseden korkmayan Ali Erbaşın 6 yakın koruması varmış, 750 tl kira ödediği 3 katlı villa olan lojmanının da ayrıca korumaları varmış.
Arapça tercümanları da Türkçeyi tam bilmiyormuş, onlara da Türkçe tercüman tutmuşlar deseler inanırım.Keşke birkaç tane de Arapça tercümanı tutsaymış.Arapçası da yok sonuçta.
Benim dikkatimi de başka bir mevzu çekti bilirisiniz bizde cenazeye, mezarlığa saygıda kusur edilmez siyaset sokulmaz ama Anıtkabir'de slogan atılmasına göz yumulur, CHP şehit cenazesine çelenk yollar şehite yollanmış çelenk parçalanır hatta dedesi yaşındaki adamı yuhalar, yumruklarlar ve buna da göz yumulur. Dünkü cenazede Bahçeli'ye hiçbir tepki olmadı Ferdi Tayfur'un milliyetçi bir sanatçı, kitlesinin de öyle olduğu göz önünde bulundurulunca. Acaba tüm ülkücü camia bölücübaşının salınmasını onaylıyor mu?Benim esas paylaşılan fotoğraflar dikkatimi çekti. Ferdi abimiz hasta ve ölüm döşeğinde, birisi hastanede resim çekiyor ve o resim ortalıkta dolaşıyor. Adına ister KVKK, ister hasta hakları deyin, hastaneden böyle bir görüntü paylaşılmasını çok garipsiyorum.
Batıda eski bir şarkıcı vefat eder, aylarca ölüm sebebini bile doğru düzgün açıklamazlar, bizde ise fotolar ortalıkta dolaşıyor. Bizde bile biraz para yada siyasi gücü olanlar özel hayatları ile alakalı haberlere hemen yayın yasağı getittirirler.
Benim soyadım ÇELİK, oradan geliyor "Ç" harfi. E Behzat Ç.'yi de pek severim. Kaç defa 96 bölümü izledim bilmiyorum. Filmlerde cabası. 😅Umur Ç iyiymiş, Ercüment Çözer’in kardeşi miyim ben de acaba? Yoksa @Cemal Ç. ? 😱
Özelleştirme idaresi tarafından bu işin ihalesi yapıldı, Tüvtürk aldı. İhale ne zaman bitecek bilmiyorum. Başkası devlet tarafından yetkilendirilmedikçe bu işi yapamaz. Tüvtürk'ten başkası da bu işe para harcar mı, sanmam. Tekelleşme söz konusu olduğu için soruşturma geçi... yav neyi, kime, nasıl, neden şikayet edeceksin? Adamların kontrol kriterleri açık bile değil. Bir şubeden geçen öbüründe kalıyor. Orada daha önce çalışmış adamın ağzından dinledim; trafiğe çıkmaması gerekirken biz ne araçlar geçirdik diyordu. Tamamen "duygusal". Güvenilirlik anlamında rezalet bir yer.Ya ben gerçekten bilmiyor olabileceğim için sormak istiyorum; Tüv’den başka araç muayene yetkisi olan bi firma var mı? Reklam yapıyorlar “herkes inandığı güvendiği için yıllardır muayeneye bize geliyor” benzeri cümleler geçiyor falan, yani başka bi seçenek var mı ki?
Demek Safa Brian 'da düşebiliyormuş adam sürekli hız olarak 40km üzerinde sürüş yapıyor mtb, gravel, yol hepsinde tam gaz. Giden gidon olsun arkasında koskoca Scott var yenisi gelmiştir bile. Adına özel modeli var adamın (link)Yazık ya izlemeseniz bile bir beğeni basın güzelim bisikletin gidonu kırıldı 6:50'de onun parası çıksın en azından
Düşmeyin bu tuzağa, özellikle annesiyle ilgili bi paylaşım yaparak insanlara net hedef gösteriyor. Sanırım arkasından illa bi kaç tane hakaret davası gelecektir"Muhafazakarlığı empoze timi"nden Oytun Erbaş'ın başka bir pırtlaması. Annesi hiç askılı giymemiş. Bize ne senin annenden? Annen "kabul edilir giyim sınırı"nda karar mercii mi? Atlet veya askılı elbise giymek illa "biraz erkek cezbedeyim de tatmin olayım" mantığıyla mı giyilir? Havanın sıcak olmasından dolayı bir nebze az bunalmak amacı ile giyen olabilir mi acaba?
ne kadar doğru bilmiyorum ama kusursuz geçince para alınamıyormuş da ondan illa ufak da olsa kusur yazıyorlarmış, benim araca da sürekli motor numarası okunamıyor yazıyolar, ilk yazdıklarında araç 3 yıllıktı ki ben 3 ayda 1 motor temizleyici ile temizliyorum o bölgeyi.Özelleştirme idaresi tarafından bu işin ihalesi yapıldı, Tüvtürk aldı. İhale ne zaman bitecek bilmiyorum. Başkası devlet tarafından yetkilendirilmedikçe bu işi yapamaz. Tüvtürk'ten başkası da bu işe para harcar mı, sanmam. Tekelleşme söz konusu olduğu için soruşturma geçi... yav neyi, kime, nasıl, neden şikayet edeceksin? Adamların kontrol kriterleri açık bile değil. Bir şubeden geçen öbüründe kalıyor. Orada daha önce çalışmış adamın ağzından dinledim; trafiğe çıkmaması gerekirken biz ne araçlar geçirdik diyordu. Tamamen "duygusal". Güvenilirlik anlamında rezalet bir yer.
Bi keresinde, götürdüğüm arabama motor kodu okunamıyor yazmışlardı. Halbuki cıncık gibi tertemiz, hiç yağ kaçağı olmayan motordu. Kabak gibi orada yazı okunabiliyor ama o arkadaş "görmek için bakmıyor". Motorun kodunu okuyamıyorsan, ben 1.6 yerine 2.0 motor takmış olabilirim. Dolayısıyla 2.0 motorlu ama 1.6 vergisi ödüyor olabilirim... Muz cumhuriyeti.
Anaa ben de niye sürekli motor no okunamadı diye geçiyor benim araba diyordum 😂 bir dahakine gel ben sana okuyayım diyeceğimne kadar doğru bilmiyorum ama kusursuz geçince para alınamıyormuş da ondan illa ufak da olsa kusur yazıyorlarmış, benim araca da sürekli motor numarası okunamıyor yazıyolar, ilk yazdıklarında araç 1yıllıktı ki ben 3 ayda 1 motor temizleyici ile temizliyorum o bölgeyi.
Mülakatla prof olmuşumdur!"Muhafazakarlığı empoze timi"nden Oytun Erbaş'ın başka bir pırtlaması. Annesi hiç askılı giymemiş. Bize ne senin annenden? Annen "kabul edilir giyim sınırı"nda karar mercii mi? Atlet veya askılı elbise giymek illa "biraz erkek cezbedeyim de tatmin olayım" mantığıyla mı giyilir? Havanın sıcak olmasından dolayı bir nebze az bunalmak amacı ile giyen olabilir mi acaba?
Benim kullandığım şirket aracı kusursuz geçmişti. Demek buradakiler işi bilmiyor.ne kadar doğru bilmiyorum ama kusursuz geçince para alınamıyormuş da ondan illa ufak da olsa kusur yazıyorlarmış, benim araca da sürekli motor numarası okunamıyor yazıyolar, ilk yazdıklarında araç 3 yıllıktı ki ben 3 ayda 1 motor temizleyici ile temizliyorum o bölgeyi.
Doçentlikten Profesörlüğe yükselişte sınav veya mülakat yokMülakatla prof olmuşumdur!
not:bu mülakatla biryerlere gelenlerin alayının bir tahtası eksik oluyor nedense!