Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Yüz bin milyoncuk kere paylaştım fotomu. Sonra @Spartiat hücum ediyor bana.
Bu benim, taklitlerimden sakınınız
321458 dosyayı görüntüle

Bir sorulana cevap versen (mesela "bu Cemal Ç mi?" diye sorulduğunda kendi fotoğrafını paylaşmasan) bir de aynı fotoğrafları tekrar tekrar paylaşmasan hücum etmem aslında. Kişisel değil hem, kim olsa yaparım.

(link)

Alın, yine güzel ülkemizde(!) olan ve yine biz bisikletcileri ve kamp yapmak isteyen insanları imkansıza iten bir haber. Ne rezil bir ülke olduk...
Ryan Wilson iyi başına bir şey olmadan gezdi o zaman yada hala geziyor. Çok garip bir ülkeyiz kimisi misafirperverlikte sınır tanımıyorken kimisi tam tersi gözünün üzerinde kaş var diye vuracak halde. Adam bizim ülkemizde bizden daha iyi geziyor.
(link)

Ryan Wilson iyi başına bir şey olmadan gezdi o zaman yada hala geziyor. Çok garip bir ülkeyiz kimisi misafirperverlikte sınır tanımıyorken kimisi tam tersi gözünün üzerinde kaş var diye vuracak halde. Adam bizim ülkemizde bizden daha iyi geziyor.
(link)
Çünkü o birikimini yurtdışında yapmış ya da hala para akışı yurtdışından sağlanıyor. Karıştırmayın lütfen.😌

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bir sorulana cevap versen (mesela "bu Cemal Ç mi?" diye sorulduğunda kendi fotoğrafını paylaşmasan) bir de aynı fotoğrafları tekrar tekrar paylaşmasan hücum etmem aslında. Kişisel değil hem, kim olsa yaparım.
Ben orada baştaki Hamlet , sonraki Cemal mi diye sorduğunu anladım. Yanlış anlamışım.

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Meraktan soruyorum bu prolar falan virajları motorcular gibi yatarak alıyor ya bunun antrenmanını nasıl yapıyorlar nasıl öğreniyorlar bu işi
Kaza yapa yapa öğrenmiyorlardır diye düşünüyorum ama karar veremedim yazık bisiklete yani 🥲

Zamanında bacağım kırıldı, sol kolumda çoklu kırık oluştu platin takıldı. Ama hiç birisi ufacık kaburga çatlağı kadar hayatımı zehir etmedi. Yatmak uyumak haram.

Bir prize çoğaltıcı aracılığıyla maksimum kaç elektronik alet takılabileceğine dair bir kural var mı? Çok fazla akım çeken şeyler değiller ama 16 girişe USB adaptör, TV, vantilatör, gece lambası, harici HDD, kulaklık, PC vs bağlamışım.

edit eski evlerde çok pinti davranmışlar elektrik prizi konusunda, odamda sadece bir tane priz var, evi de kendimiz yaptırmış olmamıza rağmen.

Son düzenleme:
Meraktan soruyorum bu prolar falan virajları motorcular gibi yatarak alıyor ya bunun antrenmanını nasıl yapıyorlar nasıl öğreniyorlar bu işi
Kaza yapa yapa öğrenmiyorlardır diye düşünüyorum ama karar veremedim yazık bisiklete yani 🥲
Bunun bir yöntemi varsa falan asıl ces... cesaret diyemeyiz sanırım. Düşüncesizlik desek de olmaz, kimse sonuçlarını bilerek böyle bir işe girişmez.
Farkındalık diyebiliriz sanırım. Farkındalık ve olabilecekleri kabullenmek. Aslında bunu sözcüklerle açıklamak çok zor. Ben profesyonel değilim, amatör bile diyebileceğimizi sanmıyorum ancak bende inişlerde fena değilimdir.😅
Lan, kibirlenmiş olduk...
Yok be ya...
Öyle gibi oldu ya neyse...

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak ve MakRo
Bir prize çoğaltıcı aracılığıyla maksimum kaç elektronik alet takılabileceğine dair bir kural var mı? Çok fazla akım çeken şeyler değiller ama 16 girişe USB adaptör, TV, vantilatör, gece lambası, harici HDD, kulaklık, PC vs bağlamışım.

edit eski evlerde çok pinti davranmışlar elektrik prizi konusunda, odamda sadece bir tane priz var, evi de kendimiz yaptırmış olmamıza rağmen.
Çektiğiniz güce göre, mesela bir fırınla buzdolabını aynı prize takmak var; pc, telefon, lamba takmak var. Kullandığınız aletlerin saat başı watt değerlerine bakın toplayın hepsini çok yüksek değilse -fırınlar genelde 2500 watt olurlar, üst sınır olarak belirleyebilirsiniz- sorun olmaz
Bunun bir yöntemi varsa falan asıl ces... cesaret diyemeyiz sanırım. Düşüncesizlik desek de olmaz, kimse sonuçlarını bilerek böyle bir işe girişmez.
Farkındalık diyebiliriz sanırım. Farkındalık ve olabilecekleri kabullenmek. Aslında bunu sözcüklerle açıklamak çok zor. Ben profesyonel değilim, amatör bile diyebileceğimizi sanmıyorum ancak bende inişlerde fena değilimdir.😅
Lan, kibirlenmiş olduk...
Yok be ya...
Öyle gibi oldu ya neyse...
Ahahah halis tecrübeden süzülerek yazılmış satırlar okudum hocam teşekkür ederim :D

Çektiğiniz güce göre, mesela bir fırınla buzdolabını aynı prize takmak var; pc, telefon, lamba takmak var. Kullandığınız aletlerin saat başı watt değerlerine bakın toplayın hepsini çok yüksek değilse -fırınlar genelde 2500 watt olurlar, üst sınır olarak belirleyebilirsiniz- sorun olmaz

Ahahah halis tecrübeden süzülerek yazılmış satırlar okudum hocam teşekkür ederim :D
Haklısın zaten içime kurt da mutfaktaki fırının bağlı olduğu çoğaltıcının atlama yaptığını fark edip içini açtığımda erime olduğunu görünce düştü.

Ne kadar çektiği önemli olduğu kadar çoğaltıcının kalitesi ve kablo kalınlığı da çok önemli.

Çok da öyle değil aslında.
Her okuduğuna tek başına inanma. İyi iner inmesine de düz yolda, düşük hızda düşmesini hiç anlatmaz. Yazdıklarını süzdüğünle kalırsın. :ssrtcbya:

Çok da öyle değil aslında.
Her okuduğuna tek başına inanma. İyi iner inmesine de düz yolda, düşük hızda düşmesini hiç anlatmaz. Yazdıklarını süzdüğünle kalırsın. :ssrtcbya:
Doğrudur, düz yolda arkadaşın bisikletiyle eve varıp gelecektim, zincir kaydırması sonucu düşüp bir ay kolum alçılı gezmiştim.😁
Benim suçum değil ama, vites ayarı sıkıntılıymış.😁

Doğrudur, düz yolda arkadaşın bisikletiyle eve varıp gelecektim, zincir kaydırması sonucu düşüp bir ay kolum alçılı gezmiştim.😁
Benim suçum değil ama, vites ayarı sıkıntılıymış.😁
Bu mudur yani? :ssrtcbya: Bunları biliyoruz zaten.
Cn0nE89WEAAWaik.jpg

Haklısın zaten içime kurt da mutfaktaki fırının bağlı olduğu çoğaltıcının atlama yaptığını fark edip içini açtığımda erime olduğunu görünce düştü.

Ne kadar çektiği önemli olduğu kadar çoğaltıcının kalitesi ve kablo kalınlığı da çok önemli.
O tabii, ama çoğaltıcının prize bağlanan kablosu yeterince kalın oluyor artık, fakat prizin içindeki aksam ne kadar kaliteli o tartışılır :D

Yaklaşık 3 aydır ilk kez vantilatörsüz odamda bir akşam geçirdim ve uyuyacağım, ilahi bir sessizlik var odada.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg

Duvar tipi prizler ve çoklayıcı prizler en fazla 16 amper akım taşıyacak şekilde üretilir. Yani kaba bir hesap yaparsak, toplamda 220Vx16A = 3500W üzeri güç tüketen herhangi bir cihazın veya cihazların tek başına veya birlikte prizlere bağlanmaması gerekir.

Evlerdeki elektrik tesisatlarında, (eğer doğru kurulmuş ise) priz hatlarında B16 tipi otomatik sigorta kullanılır. Bu sigortalar bağlı olduğu hat üzerinde 16 amper üzeri akım çekildiğinde devreyi keserek hem tesisatı hem de bağlı olan cihazı korur. Lakin işbilmez elektrikçiniz "Abi bu cihaz fazla akım çekiyor, sigorta yetmiyor" diyerek bir şekilde 16 amperde atması gereken sigortayı 25-30-40 amperlik bir sigorta ile değiştirmişse, o hattan 16 amper (3500W) üzeri akım geçtiğinde hem priziniz, hem tesisatınız yanar. Evlerdeki elektrik tesisatı kaynaklı yangınların çoğu bu yüzden çıkar.

Eski yapıların çoğunda otomatik sigortalar olması gereken değerlerde değiller. Binalar yapılırken müteahhitler ucuza kaçmak adına, tesisatı döşeyen firmalar da ellerinde ne varsa veya ucuz bulabildikleri ne varsa takıp geçmişler. Sigorta kutunuzu açın ve otomatik sigortaların üzerinde yazan değerleri kontrol edin. Aydınlatma hatları üzerinde B10 tipi, priz hatları üzerinde de B16 tipi sigorta kullanılmış olması gerekiyor. Farklı değerler görürseniz bunları en kısa zamanda uygun olanlarıyla değiştirin.

Eğer evinizde çok yüksek akım çeken bir cihaz kullanmak zorunda iseniz, sigorta kutusundan sadece bu cihazın bağlı olacağı ayrı bir hat çektirin. Hat çekilirken kablo kalınlığı ve hat üzerinde kullanılacak sigorta da cihazın güç tüketimine uygun olarak belirlenir. Bu tür cihazları mevcut elektrik tesisatındaki prizlere takıp kullanmayın.

Geri