-Deniz-
🌴🌴🌴🌴
- Tepki
- 1.643
- İsim
- Deniz
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Kahvaltıda Istanbul simidi gibisi yok
3 yıl İzmirde yaşadım ama onu pek sevemedim maalesefİzmir gevreği var.
(Bugün 100 gramı 10 lira, yarın 90 gramı 12.5 lira)
Ben boyoza ısınamadım bi türlü ama İzmir gevreği iyidir ya3 yıl İzmirde yaşadım ama onu pek sevemedim maalesef
3 yıl İzmirde yaşadım ama onu pek sevemedim maalesef
Seneler 95-96 dolayları, dedemin Torbalı Tepeköy’de meydanda bi terzi dükkanı vardı, onun hemen yanında bi kumrucudan kumru yerdik. Belki bugün yesem hiç beğenmem bilemiyorum ama ben o sandviçi hayatım boyunca unutamam..Zaten genelleme yapmak doğru değil. Burada gevrek aldığım yerlerin onda birinin gevreğini anca beğenirim, onların da her zaman aynı olmuyor. "İzmir'den gittiğinde neyini özlersin" deseler cevabı "gevrek" olmaz, vıcık vıcık yağlı boyozu hiç olmaz. Sadece klasik İzmirli içgüdüsüyle simit görünce gevrek diye atlamam lazımdı, atladım.
---
Baklavaki, greek ayran gibi Atina simidi/gevreği falan da var mıdır acaba, onu merak ettim şimdi.
Şu hayatta anlamadığım bir şey varsa o da, içinde salam sucuk olan bir sandviçe "kumru" ismi konmasıdır.Seneler 95-96 dolayları, dedemin Torbalı Tepeköy’de meydanda bi terzi dükkanı vardı, onun hemen yanında bi kumrucudan kumru yerdik. Belki bugün yesem hiç beğenmem bilemiyorum ama ben o sandviçi hayatım boyunca unutamam..
Mikkemmel bir ilk mesaj. Tebrik ederim.Olum arkadaşın kafadan 3 tane sinek çıktı iletişimi kestim
Şu hayatta anlamadığım bir şey varsa o da, içinde salam sucuk olan bir sandviçe "kumru" ismi konmasıdır.
Olum arkadaşın kafadan 3 tane sinek çıktı iletişimi kestim
Arkadaşın kim olduğunu açıkça yazarsanız, bir gün bize denk gelirse biz de muhattap olmayalım![]()
Torbalıda 1seneden fazla görev yaptım, orijinal kumruyu severim, içerisinde domates salatalık taze biber ve bergama tulumu bulunur. Torbalı ödemiş özellikle Tire bölgesi hayvancılık ve tarım açısından örnek bölgeler. Tirede mesela izmir çamur peyniri var, çok otantik, gastro tire vardı pandemide dayanmadı kapandı ama babasının işletmesi devam ediyor Kaplan restaurant. Keşke insanlar alaçatıda uyduruk saçma nitrat dolu o kumru olmayan saçma sandviçleri yiyeceğine o bölgelerdeki lezzetleri keşfetse.Seneler 95-96 dolayları, dedemin Torbalı Tepeköy’de meydanda bi terzi dükkanı vardı, onun hemen yanında bi kumrucudan kumru yerdik. Belki bugün yesem hiç beğenmem bilemiyorum ama ben o sandviçi hayatım boyunca unutamam..
evet siz de paylaşmışsınız aynen bu doğrusu"Gerçek kumru o değil"
İzmir'de satılan kumru, gevrekimsi kumru ekmeği içinde tulum peyniri, domates, biberden ibaret.
![]()
Ülkenin geri kalanında satılan "İzmir Kumrusu" adındaki ürünler satıcıların "ben olsam böyle yapardım" fantezilerinin ürünü. Bakırköy'de İzmir kumrusu sattığını iddia eden bir yer konu hakkında sohbetimiz sonrasında kendi usulü ürününün ücretini almamıştı. Sonra o isimde satmaya devam etmişti tabii, zaten sattığının kumru olmadığını kendi de biliyordu, sadece gerçek kumruyu orada satamazdı, belki ekmeğini bile bulamazdı.
(link).
Boyozu severim ama çok sık yenecek bir şey değil çok yağlıBen boyoza ısınamadım bi türlü ama İzmir gevreği iyidir ya![]()