Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Kendim daha hastalığı tam atlatamadan rapor bittigi için işe başladım. Uyku düzeni pert. 2 saatlik uykuyla tüm gün ayakta kalmışken bu gece de aile büyüğümüze refakatçi olacağımı öğrendim. Şuan yine uyuyamıyorum. Bu hafta 6 kilo falan vermiş olmam lazım.

Scudo
Bisiklet Kavgası

(link)

Tuzlu karamel, inanılmaz bir tad

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
Kahvaltıda Istanbul simidi gibisi yok

• Beğen
Tepkiler: Kerem Atalar
3 yıl İzmirde yaşadım ama onu pek sevemedim maalesef

Zaten genelleme yapmak doğru değil. Burada gevrek aldığım yerlerin onda birinin gevreğini anca beğenirim, onların da her zaman aynı olmuyor. "İzmir'den gittiğinde neyini özlersin" deseler cevabı "gevrek" olmaz, vıcık vıcık yağlı boyozu hiç olmaz. Sadece klasik İzmirli içgüdüsüyle simit görünce gevrek diye atlamam lazımdı, atladım.

---

Baklavaki, greek ayran gibi Atina simidi/gevreği falan da var mıdır acaba, onu merak ettim şimdi.

Zaten genelleme yapmak doğru değil. Burada gevrek aldığım yerlerin onda birinin gevreğini anca beğenirim, onların da her zaman aynı olmuyor. "İzmir'den gittiğinde neyini özlersin" deseler cevabı "gevrek" olmaz, vıcık vıcık yağlı boyozu hiç olmaz. Sadece klasik İzmirli içgüdüsüyle simit görünce gevrek diye atlamam lazımdı, atladım.

---

Baklavaki, greek ayran gibi Atina simidi/gevreği falan da var mıdır acaba, onu merak ettim şimdi.
Seneler 95-96 dolayları, dedemin Torbalı Tepeköy’de meydanda bi terzi dükkanı vardı, onun hemen yanında bi kumrucudan kumru yerdik. Belki bugün yesem hiç beğenmem bilemiyorum ama ben o sandviçi hayatım boyunca unutamam..

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Olum arkadaşın kafadan 3 tane sinek çıktı iletişimi kestim

Seneler 95-96 dolayları, dedemin Torbalı Tepeköy’de meydanda bi terzi dükkanı vardı, onun hemen yanında bi kumrucudan kumru yerdik. Belki bugün yesem hiç beğenmem bilemiyorum ama ben o sandviçi hayatım boyunca unutamam..
Şu hayatta anlamadığım bir şey varsa o da, içinde salam sucuk olan bir sandviçe "kumru" ismi konmasıdır.

Olum arkadaşın kafadan 3 tane sinek çıktı iletişimi kestim
Mikkemmel bir ilk mesaj. Tebrik ederim.

Şu hayatta anlamadığım bir şey varsa o da, içinde salam sucuk olan bir sandviçe "kumru" ismi konmasıdır.

"Gerçek kumru o değil"

İzmir'de satılan kumru, gevrekimsi kumru ekmeği içinde tulum peyniri, domates, biberden ibaret.
5180e3c5-b4da-45da-b0e0-41e289855a61.jpg

Ülkenin geri kalanında satılan "İzmir Kumrusu" adındaki ürünler satıcıların "ben olsam böyle yapardım" fantezilerinin ürünü. Bakırköy'de İzmir kumrusu sattığını iddia eden bir yer konu hakkında sohbetimiz sonrasında kendi usulü ürününün ücretini almamıştı. Sonra o isimde satmaya devam etmişti tabii, zaten sattığının kumru olmadığını kendi de biliyordu, sadece gerçek kumruyu orada satamazdı, belki ekmeğini bile bulamazdı.

(link).

Torbalıda 1seneden fazla görev yaptım, orijinal kumruyu severim, içerisinde domates salatalık taze biber ve bergama tulumu bulunur. Torbalı ödemiş özellikle Tire bölgesi hayvancılık ve tarım açısından örnek bölgeler. Tirede mesela izmir çamur peyniri var, çok otantik, gastro tire vardı pandemide dayanmadı kapandı ama babasının işletmesi devam ediyor Kaplan restaurant. Keşke insanlar alaçatıda uyduruk saçma nitrat dolu o kumru olmayan saçma sandviçleri yiyeceğine o bölgelerdeki lezzetleri keşfetse.
"Gerçek kumru o değil"

İzmir'de satılan kumru, gevrekimsi kumru ekmeği içinde tulum peyniri, domates, biberden ibaret.
5180e3c5-b4da-45da-b0e0-41e289855a61.jpg

Ülkenin geri kalanında satılan "İzmir Kumrusu" adındaki ürünler satıcıların "ben olsam böyle yapardım" fantezilerinin ürünü. Bakırköy'de İzmir kumrusu sattığını iddia eden bir yer konu hakkında sohbetimiz sonrasında kendi usulü ürününün ücretini almamıştı. Sonra o isimde satmaya devam etmişti tabii, zaten sattığının kumru olmadığını kendi de biliyordu, sadece gerçek kumruyu orada satamazdı, belki ekmeğini bile bulamazdı.

(link).
evet siz de paylaşmışsınız aynen bu doğrusu
Ben boyoza ısınamadım bi türlü ama İzmir gevreği iyidir ya :)
Boyozu severim ama çok sık yenecek bir şey değil çok yağlı

Ankara'da 20km sürmek, Sakarya'da 40km sürmekten zihinsel daha yorucu geliyor nedense :hihi:

Kumru neden bu kadar meşhur anlamıyorum belki @Spartiat 'ın da dediği gibi güzel yerde yemediğim için çünkü 90'larda Çapa'da yediğim goralının tadını o gün bu gündür hiçbir yerde bulamadım.

Markette kasaya geldim 3 gencin dondurma için parası çıkışmamış 50 lira versene abi diyorlar, ekmek değil, su değil ben şahsen kimseden su bile olsa isteyemem, millet ne kadar rahat. Askerde hiç bitmezdi bu işler ama onlar devren işte komşu komşunun külüne muhtaç misali ama onlar daaa bir acayipti bir dal sigara ver derlerdi içmiyorum deyince bir paket parası isterlerdi.

Geri