Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Yine başladı lanet yağmurlu havalar.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Burada bir korku yok. Geçmiş zamanda yaşanılan tecrübe var. Miting için gösterilen bir dünya yer varken neden taksim diye sorarım bende. Bir taraf olmak istemiyorum ama akıllı olmak lazım. Geçmişten ders almak lazım. Amacın gerçekten bayram kutlamak ise gidip Yenikapı da kutlamanı yaparsın sorunsuz dağılırsın. Aşırı solcu kesmin aylardır taksim çağırısına terör örgütü grupların da sessiz kalacağını ve orada olmayacağını mı düşünüyorsun? Kimse kusura bakmasın olaylarda yaralanan polislerimize yazık. Keşke o kendini bilmez gruplara daha fazla güç uygulasalardı diye düşünmeden edemiyorum. Düşüncelerimiz farklı olabilir size de saygı duyuyorum. Saygılar.

Olay bu değil Remzi kardeşim. Olay Anayasa mahkemesinin net kararına rağmen zorlama ve dayatma ile yasaklamadır. Yani neden ısrarla Taksim'e hayır da Yenikapıya serbest? Ben belki Taksimde kutlama yapmak istiyorum, orayı seviyorum? Aslen hiç bir yeri engellememesi gerekiyor ya, illa engelleyecekse Yenikapıyı engellesin, Taksimi açsın? Neden illa Taksim? :) :p
Devlet serbest bıraksa, belki de zamanla insanlar Yenikapı daha geniş, daha iyi diyerek oraya gidecek...

Olay bu değil Remzi kardeşim. Olay Anayasa mahkemesinin net kararına rağmen zorlama ve dayatma ile yasaklamadır. Yani neden ısrarla Taksim'e hayır da Yenikapıya serbest? Ben belki Taksimde kutlama yapmak istiyorum, orayı seviyorum? Aslen hiç bir yeri engellememesi gerekiyor ya, illa engelleyecekse Yenikapıyı engellesin, Taksimi açsın? Neden illa Taksim? :) :p
Devlet serbest bıraksa, belki de zamanla insanlar Yenikapı daha geniş, daha iyi diyerek oraya gidecek...

Orayı ilk serbest bırakmada kana bulayacaklar. Bunu görmemek için kör olmaktan öte olmak lazım.
Taksim de güvenliği sağlamak imkansıza yakın olması olabilir mi?
Meydana çıkan bir sürü ara sokak ve cadde olması olabilir mi?
Meydanı gören bir sürü çatı, teras vb olması olabilir mi?
Bunları göz önüne alırsak sadece 1 mayıs için hem havadan hem karadan 1 milyon polis mi görevlendireceksin? İstanbul da bu kadar polis gücü var mı? Hadi var diyelim bu sefer de bunun maliyeti fazlaca yük olacak. Dünkü olaylarda anladık ki yine asıl amaç bayram kutlamak değilmiş. Neyse ben bilmem devlet aklını anlamam geçmişte ki acı tecrübeleri ülkem yeniden yaşasın istemem. Saygılar.

Orayı ilk serbest bırakmada kana bulayacaklar. Bunu görmemek için kör olmaktan öte olmak lazım.
Bunları göz önüne alırsak sadece 1 mayıs için hem havadan hem karadan 1 milyon polis mi görevlendireceksin? İstanbul da bu kadar polis gücü var mı? Hadi var diyelim bu sefer de bunun maliyeti fazlaca yük olacak. Dünkü olaylarda anladık ki yine asıl amaç bayram kutlamak değilmiş. Neyse ben bilmem devlet aklını anlamam geçmişte ki acı tecrübeleri ülkem yeniden yaşasın istemem. Saygılar.
İçişleri bakanlığı teröristleri tespit edip cezasını vermeli. Nasıl olsa patlama olur, kapatıyoruz diyemezler.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
İçişleri bakanlığı teröristleri tespit edip cezasını vermeli. Nasıl olsa patlama olur, kapatıyoruz diyemezler.

Haklısınız, bu konuda kesinlikle taviz verilmemeli ve en ağır ceza verilmeli. En ağırı da cezaevine atmak değil. Sürgün etmek değil. Yaşama hakkını elinden almaktır.
Terör ile bağlantısı olan herkese bu tarife uygulanmalı.

Burada bir korku yok. Geçmiş zamanda yaşanılan tecrübe var. Miting için gösterilen bir dünya yer varken neden taksim diye sorarım bende. Bir taraf olmak istemiyorum ama akıllı olmak lazım. Geçmişten ders almak lazım.

Doğru, geçmişten ders almak lazım. Ancak bunu yaparken Anayasa'ya, yasalara, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymak da lazım.

İstanbul Barosu olayı açık ve net bir şekilde özetlemiş:

"2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 3. maddesi “Herkesin önceden izin almaksızın, silahsız ve saldırısız olarak kanunların suç saymadığı belirli amaçlarla toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğu” hükmünü içermektedir. Ayrıca Anayasa Mahkemesi, 12.10.2023 gün ve 2016/14517 başvuru numaralı kararı ile 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmasının engellenmesi nedeniyle gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının ihlal edildiğine karar vermiştir. Anayasa Mahkemesi Taksim'de kutlama yapılmasının engellenmesinin "Anayasa'nın 34. maddesinde güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının engellenmesi" olduğuna hükmetmiştir. Söz konusu kararda, Taksim Meydanının 1 Mayıs İşçi Bayramı ile özdeş olduğu ve Taksim’de 1 Mayıs kutlamasını engellemenin hak ihlali olduğu ve hükümetin görevinin işçilerin ve yurttaşların 1 Mayıs’ı Taksim’de ve her yerde güvenli ve barış içinde kutlaması için gerekli önlemleri almak olduğu vurgulanmıştır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 2010, 2011 ve 2012 yıllarında barışçıl bir şekilde Taksim'de kutlanmış ve bu gösterilerde hiçbir sorun yaşanmamışken, 2013 yılından beri hukuk kuralları hiçe sayılarak Taksim işçilere ve emekçilere kapatılmıştır. İstanbul Valiliği Taksim’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün kutlanmasını yasaklayarak hem kanunu hem de Anayasa Mahkemesi kararını hiçe saymaktadır. İdarenin yapması gereken Anayasa Mahkemesi’nin bu kararının gereğini yerine getirerek, 1 Mayıs’ın Taksim’de ve her yerde güvenli ve barış içinde kutlanması için gerekli önlemleri almaktır. Aksi durum yeni bir hak ihlali olacaktır."

Devletin görevi zaten halkının güvenliğini sağlamak. Neye karşı? Olası teröre karşı. Peki ne yaptılar? Olası HALKA karşı taksimi korudular. AYIP yani. Tek ayıp bu mu? Net anayasa kararları hiçe sayılıyor. Kanun tanımazlık olmuyor mu bu? Ayrıca yeni anayasa yazalım diyorlar. Zaten tanımayacağın anayasayı niye yazıyorsun ki?
Bu arada sokaklar, caddeler her yerde var. Bir sürü ara sokak ve cadde Yenikapı'da da var. Ayrım yapmayalım. :)

Yahya Abimiz bisikletçidir, denk getirip dinlemeye çalışacağım bir Pazar günü 😍

1714642714939.png

Korona aşılarının içinde ne vardı acaba diye son zamanlarda çok düşünüyorum.

O kadar güzel bir şey ki; hafif bir müzik eşliğinde, bisiklet üstünde gezinmek, ilk molada bir kahve kitap..

Korona aşılarının içinde ne vardı acaba diye son zamanlarda çok düşünüyorum.

Biontech'in ürettiği mRNA aşılarının içinde, COVID-19 pandemisine sebep olan SARS-CoV-2 virüsünün RNA'sına ait zararsız bir molekül var. Bu molekül sayesinde bağışıklık sistemimiz SARS-CoV-2 virüsü ile tanışıyor ve virüsü etkisiz hale getirmek için antikor geliştirebiliyor.

Çatıdan terastan millete ateş açanlar işçi sınıfı mıydı? Ben tam tersi, sermaye tarafının işçi sınıfını korkutup sindirmek için tuttuğu tetikçiler olarak hatırlıyorum.

(link)

Çatıdan terastan millete ateş açanlar işçi sınıfı mıydı? Ben tam tersi, sermaye tarafının işçi sınıfını korkutup sindirmek için tuttuğu tetikçiler olarak hatırlıyorum.

(link)

Doğru, burada yazılan herşey doğru. Herkesin fikri doğru. Saygılar

Biontech'in ürettiği mRNA aşılarının içinde, COVID-19 pandemisine sebep olan SARS-CoV-2 virüsünün RNA'sına ait zararsız bir molekül var. Bu molekül sayesinde bağışıklık sistemimiz SARS-CoV-2 virüsü ile tanışıyor ve virüsü etkisiz hale getirmek için antikor geliştirebiliyor.
Ben o anlamda dememiştim aslında :) sanki insanları baska bir hale getirdi.

Ben o anlamda dememiştim aslında :) sanki insanları baska bir hale getirdi.
Salgından sağ kurtularak “salgın öncesi” insanların “salgın sonrası” insanlar haline gelmesini mümkün kıldı, doğru. Neredeyse hiç bi şey eskisi gibi değil :)

GCN yeni videosunda Beykoz formalı biri oynuyor :)

Aynı videoyu paylaşacaktım..

Yalnız videonun sonuna DİKKAT.

video 69 bin beğeni alırsa videodaki bisiklet Babadağa çıkacak.

İZLEYİN, İZLETTİRİN, BEĞENİN!!!!

Son düzenleme:
Aynı videoyu paylaşacaktım..

Yalnız videonun sonuna DİKKAT.

video 69 bin beğeni alırsa videodaki bisiklet Babadağa çıkacak.

İZLEYİN, İZLETTİRİN, BEĞENİN!!!!
Hayatımda ilk defa içimde hain duygular besleyerek bir beğeni yaptım :)
Meğer benim de içimde sinsi bir şeytan varmış ve sadece ortaya çıkacağı günü bekliyormuş. 😈

Geri