Scudo Sports

Studio speaker restorasyonum (Hi-fi muzik severler için)

Sence. 🤣
Fakat gerçek şu ki, 198 kbps üstü yalan. Kör testler var. Hiçbiri farkı ayırt edilebilir bulmadı. En son bir ses mühendisinin Tidal ile Spotify arasındaki ses farkı tartışmasındaki yorumunu okumuştum. Fark edemezsiniz diyor, Spotify ile devam.
Aynı tartışma CD ile plak arasında da var, farkı hissedemezsin. HD ile 4K arasında da var. TV iki metre değilse yine farkı hissedemezsin.
İnsan duyularının sınırları vardır. Fakat size sürekli yeni ürün satmak isteyen sistem bu sınırı yok sayar. 8K TV çıkarır, bu daha iyi diye iteler. Tidal çıkar, master kayıt dinletiyorum diye para ister.
Ha, bazı özel insanlar vardır tabi farkı duyabilen. Orkestra şefleri falan. 😆
Son olarak, hangimizde referans kulaklık/hoparlör var? O noktada patlıyoruz zaten. Kaynak ne olursa olsun.
Hocam odyofil abilerin arasinda BBC radyosunun onayladigi bazi ingiliz referans speakerler pek moda :) Fiyatlari bazilari alinabilir düzeyde olsa da bazilari şaka gbi ehehe. Sesin en dogal halini referans studio haporlorleri sunuyor. Ben muzik uretimi ile ugrastigim icin az cok bilgim var bu konularda .
Cd ile plak arasinda fark yok demissin.Bir bakima dogru evet , yalnizca analog kaydin krali plaklarda muzigin kulaga daha sicak ve asliyla neredeyse aynı gibi olmasi gibi bir fark var. He parasi olan plaktan dinler fakat gunumuz teknolojisinde boyle bir butcesi olmayan insanda dijitalin nimetlerinden elbet faydalanmali :)

Hocam bilirsin, yaş ilerledikçe insan kulağı tiz sesleri gittikçe daha az duymaya başlar. Tecrübeli bir kulak, hele de yaş 22 ise farkı anlayabilir bence.
Özcancim kendi adina konus lütfen :)))))) 🤣🤣🤣

20 Mayis Guncelleme
Evet ilk kat astar attiktan sonra komple guzelce bir zımpara cekip, ikinci katıda attık .
20210520_015753.jpg
20210520_015749.jpg

Son düzenleme:
Scudo
15958181_303.jpg
Kaldatonun ruh ikizini taaaa alamanyanın berlin şarında buldum. kaldato senden daha güçlü bir proje bekliyorum. Hadi bakalım booster ı yüksek olan kazansın ha ha ha ha ha

@mariokaldato hocam, (link)bir yazılım kullanıyorum ben. Acayip parlak bir fikir. Çok hoşuma gitmişti, hemen satın aldım. Referans cihazımız yok ama işitme kapasitemize göre eko ayarı çekebilen yazılımımız var. 😁
Bunun tanıtımıyla Ekşi'de debe'ye girmiştim. Hey gidi... 🤣
(link)

@mariokaldato hocam, (link)bir yazılım kullanıyorum ben. Acayip parlak bir fikir. Çok hoşuma gitmişti, hemen satın aldım. Referans cihazımız yok ama işitme kapasitemize göre eko ayarı çekebilen yazılımımız var. 😁
(link)
Harbi enteresan uygulama hocam ehehe. Ya aslinda bu isin hastası iseniz referans haporlorlerin orta sinifi alinmayacak fiyatlarda degiller. Bazi markalari 2bin civarina rahat alabiliyorsun
Örnek (link)
presonus-eris-e35-studyo-referans-monitoru-studyo-monitor-hoparloru-presonus-28962-16-B.png

Birde bunlar aktif oldugundan ekstra bseye ihtiyac olmaz. Tak telefona pc ye devam :)

(link)
İyi güzel hoş lakin , ekolayzer ayarını yapıyoruz zaten . 16 khz ses duyamıyorum :) yaşlandık galiba .

Ben Poweramp kullanıyorum 50 kanallı ekolayzer ı bile açabiliyorsun . Yüksek kalite ses çıkışı (cihazın desteği varsa ve kabloyla bağlıyorsan , parça da önemli) verebiliyor. Flac 24 bit parça farkını anca böyle sağlam uygulamalar ve hi-fi sistemle anlabiliriz galiba.

Poweramp temalarıyla falan dehşet uygulama . Ses çıkış seçme olayı apayrı güzellik . Tavsiyem AAudio çıkışı kullanmanız

(link)

Foobar2000 öneririm bende.
Flac için iyi oluyowwww

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
22 Mayıs Güncelleme
( Sunumu böyle yaptiğimı hayal edin ehehe )

Marangozda ahsap kenarlari guzelce kestirip, orada zimpara makinasi ile zimparaladim.
20210520_172101.jpg
Daha sonrasinda ahşaba koruyucu vernik uygulamasi yaptım.
20210522_091935.jpg
20210522_093047.jpg
20210522_093058.jpg
Daha sonrasinda matkaba zimpara takip , kenarlarinin keskinliğini aldik. :)
20210522_162338.jpg

Sonra kabinin yanlarina guzelce ahsap tutkalımizı yaydirip yanları oturtup, üstlerine agırlik koyarak kurumaya bıraktik.
20210522_170117.jpg
20210522_165821.jpg20210522_172515.jpg

Son düzenleme:
23 Mayis.
Evettt gargamışta iftar programındayiz. Bugun yine bir mubarak iftar programina geldik hshshshs

Yok lan oyle baslamicaktim konusmaya pardon hshshsh

Bir gun kuruduktan sonra kabinlerimiz % 60 isi bitmis vaziyete geldi.
Simdi sirada arka amfi baglantilari, speaker portlari ve öndeki bass refleks portlarini yapmak kaldi.
20210523_183231.jpg
20210523_183208.jpg
Haporlorlu halini merak edenler icin bir deneme . @MakRo

20210523_182413.jpg
20210523_182413.jpg

Son düzenleme:
23 Mayis.
Evettt gargamışta bir iftar programındayiz. Yine bir mubarak iftar.

Simdi sirada arka amfi baglantilari, speaker portlari ve öndeki bass refleks portlarini yapmak kaldi.
264890 dosyayı görüntüle
264891 dosyayı görüntüle

264892 dosyayı görüntüle
264893 dosyayı görüntüle
Vallahi helal olsun. Güzel iş çıkardın. :harika: 😍 Eline koluna sağlık. Ağırlık için kullandıkların da el yapımı duruyor. 30 yıl önce yapmıştık. Konserve kutularına beton döküp. Hey gidi gençlik hey.:)

• Muhteşem
Tepkiler: mariokaldato
Vallahi helal olsun. Güzel iş çıkardın. :harika: 😍 Eline koluna sağlık. Ağırlık için kullandıkların da el yapımı duruyor. 30 yıl önce yapmıştık. Konserve kutularına beton döküp. Hey gidi gençlik hey.:)
Sagol cigerim begenmene sevindim. Daha tam bitmedi gerci, en kritik safhaya geldik.

Sagol cigerim begenmene sevindim. Daha tam bitmedi gerci, en kritik safhaya geldik.
Başkan 25 yıl öncesinde elekronikçiler mobilyacılara medefe veya sunta lampten yaptırtıp, sağlam paralara satıyorlardı. Pioner araba teyibi oturtuyorlardı. O zamanlar CD ve yeni nesil müzik sistemleri henüz yoktu. Düşünüyorum bazen güzel günlerdi. Arkadaşlarla toplanır ,ben şu kaseti getirdim, sen şu kaseti getirmişsin muhabbete doyamazdık.
Bizim çocuklarımız bizim kadar ne sosyaller nede şanslılar. Sayende maziyi de yad ettik. Eksik olmayasın. :harika:

Başkan 25 yıl öncesinde elekronikçiler mobilyacılara medefe veya sunta lampten yaptırtıp, sağlam paralara satıyorlardı. Pioner araba teyibi oturtuyorlardı. O zamanlar CD ve yeni nesil müzik sistemleri henüz yoktu. Düşünüyorum bazen güzel günlerdi. Arkadaşlarla toplanır ,ben şu kaseti getirdim, sen şu kaseti getirmişsin muhabbete doyamazdık.
Bizim çocuklarımız bizim kadar ne sosyaller nede şanslılar. Sayende maziyi de yad ettik. Eksik olmayasın. :harika:
Malzeme sağlamdı o zamanlar. Yalandan sunta artık.
23 Mayis.
Evettt gargamışta iftar programındayiz. Bugun yine bir mubarak iftar programina geldik hshshshs

264890 dosyayı görüntüle
264891 dosyayı görüntüle

264919 dosyayı görüntüle
264893 dosyayı görüntüle
Perdecikleriii var mıydıı bunların ?

O değil de bittiğinde bu Mariokaldota seni evden değil apartmndan değil mahalleden kovacaklar demedi deme kehehkkühhh

Plak çaları eksik setin

Bakkk ben incelemeee değilde bildiğin detaylı anlatım vityosunu çekktimm . Editleyimmm izleyirrsinizz.

@mariokaldato ellerine sağlık abi bence efsane oldu, özellikle öperler takılınca ne olduğu daha iyi anlaşılır oldu. Sen bisikletten sonra iyi el attın bu marangozluk işlerine tebrikler, şimdi ikisini harmanlayıp tek çatı altında toplaman lazım.

@mariokaldato ellerine sağlık abi bence efsane oldu, özellikle öperler takılınca ne olduğu daha iyi anlaşılır oldu. Sen bisikletten sonra iyi el attın bu marangozluk işlerine tebrikler, şimdi ikisini harmanlayıp tek çatı altında toplaman lazım.
Tek çatı altinda derken nasil yani karbonumsu tahta kadro uretimi mi yapayim ? Hshshshsh

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Tek çatı altinda derken nasil yani karbonumsu tahta kadro uretimi mi yapayim ? Hshshshsh

(link) bu sitedeki bazı örneklerdeki gibi veya alt taraftaki örneklerdeki gibi ev içinde bisikleti sabit tutacak aparatlardan yapabilirsin diye düşündüm.

Hanıma çaktırmadan bisletini nasil apgereyt edersin? konusunda apgereyti öğrendik, şimdi de "hanıma çaktırmadan evde bisiklet ve eşyalarını saklama" yı öğrenmeliyiz. Gerçi bende hanım olmadığı için öyle bir dert yok :D

(link) şuna baksana mesela 1500 lira istemişler

Dosyalar

• wood-cabinet-bicycle-storage-ideas.jpg
    wood-cabinet-bicycle-storage-ideas.jpg
    48,4 KB · Okunma: 24
  • bookcase-bicycle-storage-ideas.jpg
    bookcase-bicycle-storage-ideas.jpg
    52,8 KB · Okunma: 24
  • bicycle-storage-stand.jpg
    bicycle-storage-stand.jpg
    21,9 KB · Okunma: 23
  • modern-bike-racks-for-design-lovers-4.jpg
    modern-bike-racks-for-design-lovers-4.jpg
    77,4 KB · Okunma: 21
Plak çaları eksik setin

Bakkk ben incelemeee değilde bildiğin detaylı anlatım vityosunu çekktimm . Editleyimmm izleyirrsinizz.
Ya decklerden bikmisim zaten pikap diyorsun yeğen hwhjssjss bluetooth 5.1 eklemeyi , cihazi kablosuz kullanmayi dusunuyorum bakalim kismet :)

Geri