Scudo Sports

street

dark_king_26

Aktif Üye
Tepki
37
street bir kadro alıcam nasipse xcm luck out 80mm maşam war beni yaza kadar çıkartırmı??????????

Bir de rock shock psylo bu iş için nasıldır???

yardımalrınıs için şimdiden teşekkürler......

Scudo
@dark_king_26

yaza kadar idare eder ama çok zorlama maşayı... bn zoom maşa var bnde street yapım şimdilik iyi..

birde bulabilirsen psylo işe yarar bir street maşadır....
ama en iyisi rock shox pike

birde street için scott voltage serisine bakabilirsiniz.sağlam kadrodur....

@gurkankas

bence zooma fazla guvenme aniden ikiye ayrılırsa hem sana zarar verir hemde ortada kalırsın dikkatli ol;)

birde rst gıla + rl hosuma gidiyo ama street yapılır mı? bunada cvp verirseniz sevinirim (konuyu ben acmadım ama aklıma takılan bir seydi bu soru)

• Beğen
Tepkiler: dark_king_26
Gila'yı kullanmadım fakat Gila üretim amacı olarak arazi binişi ve alt-orta sınıf bir maşadır.Bu yüzden sokak binişinde tavsiye edilmez.
Psylo yine aynı şekilde AM (All Mountain = Tırmanış ve inişi birlikte kapsayan) kategorisinde orta sınıf bir maşadır, 125mm oluşuna aldanıp da sokak binişinde kullanırsanız, hele ki agresif kullanan biriyseniz, kilonuz fazlaysa, yüksek atlayışlar yapıyorsanız o maşa da dayanmaz.

En iyisi Marzocchi'nin Dirt Jumper 1-2-3 modellerinden biridir.
2.seçenek Talas veya Van modellerinden biri (36mm)
Rock Shox'ta Pike, Domain veya Argyle (en uygunu Pike idi artık üretilmiyor sanırım, onun yerine Argyle olabilir)
Bu modellerde sıkıntı yaşamazsınız veya minimum sıkıntı yaşarsınız.

kadrom hazırda beklio parayı toplayınca gidip alıcam:D

Satın alıcağım abinin soylediği kadarıyla Türkiye de fazla yokmuş bu kadrodan ...

rock shox pike nin ikinci elini bulabilirmiyim bi de Argyle nin sıfırı ne kadardır.....

Çok soru sordum kusura bakmayın:)

(iicene borca batıom:):):) )

Pike'ın ikinci eli yok...
Sıfırındanda olsa olsa iki yada üç tane vardır...

Argyle Türkiye'de satışı olan bir maşa değildir...

SR Suntour XCM hakkında ise...
Türkiye'de sınırlı sayıda ''en iyi'' street'çiden biri olarak varsaydığım arkadaşım Mehmetcan, Giant STP kadrosunda belli bir süre XCM 80 mm kullandı...
Sonunda patlasada (2.10 dan hız kesmeden yere atlayarak) belli bir süre kullandı...Yani yaza kadar rahat çıkarır...

Buda o maşa kadronun üstündeyken bir foto...
http://img181.imageshack.us/img181/8422/memoucanzisk4.jpg

Bende XCM kullanıyorum 3 ay falan oldu 1-1.5 metreden atlamalara dayanabiliyor hemde sıfır gibi görüntüsü,bir kaç ufak çizik var.Rahat rahat çıkarır yazı.;)

xcm ler bu kullanıma uyacak bir amortisör değil birkere

çabuk boşluk yapar iç bacak araları
ikincisi üst yay vidaları plastik olduğu için çabuk deforme olması (patlaması) içten bile değil daha prof bir amortisöre bak kafan ağrımasın bir kere al temiz olsun

saygılar

Arkadaşlar psylo veya pike street maşası deildir.Freeride'ye giriyor o maşalar psylo türkiyedeki imkansızlıklardan dolayı street maşası olarak öle gösteriliyor.
140 lık maşalarla street yapmak biraz zor olabilir ;)

@koraymalkoc

psylo xc enduro olarak geçiyor . pike ise al mount serisi yani kullanım alanı çeşitli avrupa ve amerikada street olarak kullananda var fr için kullananda pike rock shoxun web sitesinde exterme olarakda sınıflandırılabiliyor marzochi al mount serisine ( fr,mtb,dj,için kullanılabilir dhiçin kullanılmazdiye amortisörün bacağının altına uyarı yazısı yapıştırır.) yani pike çeşitli tarzda kullanıma olanak sağlıyor street de buna dahil

saygılar

Geri