Scudo Sports

Street DJ Maşaları!

merak ettiğim birşey var bu DJ/street maşaları genelde sert ve rebound ı fazlamıdır.??
sert olması mı iyi yoksa yumuşak olması mı daha iyi onu pek anlayamadım.
ayrıca bu sertlik ayarlarından bi XC maşa gibi yumaşıklığa getirilebilinirmi???
örneğin suntour duro enduro freeride street faln diye geçiyor internet sitesinde. ancak street için öneriliyor???

Scudo
@gvenc_mtb

tabiiki street DJ maşaları XC maşalarına göre daha sert oluyor, çünkü xc maşasının yumuşaklığında olursa çok çabuk dip görür çünkü streette maşaya daha fazla güç uygulanır. havalı maşalarda sertliği hava basıncına göre ayarlayabilirsin, ayrıca rebound streette çok gereksiz bişey ben reboundu olabildiğince kapattım daha iyi tepiyor,

teşekkür ederim gürkan.
halen aslında kararsızım. aradığım heyecan ı XC disiplininde bulamıyorum o yüzden acaba diyorum street e faln bi kaysammı:):)

birde birşey daha sorayım aslında bunu DH/FR da sormam gerekir ancak tekrardan bir konu açmak gereksiz olur...
FR yaparken yada arazi sürüşü yaparken bi Street maşasıyla yapılırmı yani tepkileri iyi olurmu? yoksa takır tukur mu gider onu çok merak ediyorum??

Ben yeri geliyor marzocchi 4x world cup'ımla inişte yapıyorum.Tam FR sayılmasada light fr yapıyorum.Ülkemizdede tam anlamıyla freeride yapıcak yerimiz malesef daha yok.Street maşası markaya göre değişir ve kişiye görede.Ben agresif sert maşa sevdiğim için marzocchi kullanıyorum.Ama daha yumuşak sakin maşa sevenler roch shox argyle tercih ediyorlar.Bu tercih senin tamamen tabi diğerlerine göre biraz daha sert olmalılar çünkü darbeyi aldımı dip görmesin.Sert ve agresif istersen marzocchi yumuşak ve sakin istersen rock shox almalısın :).Umarım birazda olsa yardımcı olabilmişimdir :).

çok teşekkür ederim tam aklımdaki soruyu yanıtlamıssınız hem marka vermişsiniz hemde açıklamışsınız teşekkür ederim...:):)

valla burada sormam doğrumu bunları bilmiyorum ama
hemen bir şey daha sorayım:) axle sistem her göbeğe uygulunabiliniyormu?? yoksa ona uygun göbekmi almak gerekiyor rock shox argyle axle diye biliyorum..

Argyle, marzolara gore normalde daha yumusak ama sertlik ayari sayesınde marzodan daha sert olabilıyor argyle ler. Marzolarda sertlik hava ile oldugu ıcın farklı suruslerde yanında pompa tasıman gerekır. Axle sıstemde gobeklerı acıklamak gerekırse arka gobegı öne nasil takamazsanız normal gobegıde 20 mm masaya takamazsınız. İllaki 20mm gobek gerekıyor.

@gvenc_mtb

20mm lik göbek almak zorundasın.Qr oturtmalı sistemler işini görmez.

Tabii hem QR hemde 20mm olan adaptörlü göbekleride unutmamak lazım. :)

@emir&bmx

Konuyu Biraz Eskilere Götürücem Ama Ben 1 yıl 3 aydır XCM kullanıyorum Ve Street Tarzı sürüş Yapıyorum... Tmm Argyle Yada Marzocchi ile Karşılaştırılamaz Ama Toplasam En fazla 5-6 kez dip vurmustur... Ama herangi Bi çatlak Patlak Yada Kırık Gbi bi Sorun yaşamadım x)

@adonay

Az öncede Dediğim Gbi Ben Street Te Kullanıyorum... Sertlik Ayarını En serte Getirdiğinde İdare Edecek Sekilde Tepiyor... Hiç Yoktanda İyidir xD xD

FOx un yeni street, dj, ve 4x maşası fox 831 fit rlc. 100mm çalışma mesafesi var. amerika satış fiyatı $831 olarak belirlenmiş:D
buda link i burdan resinlerine ve özelliklerine bakabilirsiniz.
(link)

evet inceledim ancak 32 lik float dan farklı gelmedi şeklen 831 dolarlık xc tipi bir maşa alıcağıma argyle yada dirt jump serisi birşey tercih ederdim.Fox artık teknolojiden çok müşterilerine sağlam görüntülü maşalar üretmeye başlasa atağa geçicek.Ha birde şu anlamsız conta yağ kaçırma sorununa el atmaları şart. :)

• Beğen
Tepkiler: Soner YAMAN
belki bu yağ kaçırmaz fr maşası çünkü. ha bide erkal teknoloji görüntüden daha önemli. argyle 409 le fiyat olarak en az 400lira kadar bi fark olmasa düşünebilirdim. ama argyle en iyisi yağda kaçırmıyo bakımda gerektirmiyo :D tak unut:D bu arada argyle 3 hafta sonra bana 1 yıl dayanan tek parça olma ünvanınıda alıcak :D:D

ne farkeder ugur bende 36 fox van r var deli gibi yağ kaçırıyor esas fr maşası sana :) bahsetmek istediğim görüntü köprüde güçlendirme veya ne bileyim crown kısmında bir değişiklik.Rock shox rebaya bile bakınca bana daha fazla 4x i çağrıştırıyor ki sınıfı xc ağırlıklı :) yoksa isterse sticker falan yapıştırmasın :)

Kimse maşanın ağırlığından bahsetmiyor ama 1738 gr çok ciddi bir ağırlık. Bu sınıfın en hafif maşası olan argyle 409 bile 2300 gr civarlarındayken (bir de manitou gold label vardı 2,1 civarı ama üretilmiyor artık), 1,7 kg lık bir 4x maşası profesyonel sporcuların gözdesi olabilir. Tabii ki sağlamlığı konusunda birşey diyemiyorum, zamanla belli olur. Ha bir de şu garip qr15 meselesi var, o da sanırım shimanonun dayatması ile olan birşey, pek ağırlık tasarrufu yaptığını zannetmiyorum.
Sonuçta ağırlık ve fiyat olarak pro lara hitap eden bir maşa olmuş, zaten fox un genel olarak bütün ürünleri de böyle.
(pro derken profesyonel olarak yarışanları kastediyorum)

Ülkemiz şartları için pahalı görsel olarak zayıf ama eminim ki Fox un yürü kara çıkartmaycak bir maşa..

Ama şunu unutmamak lazım Türkiye de satılan Fox lar ile ilgili... Buradaki maşaların bir çoğu 1 yıldan uzun süre rafta yada kutusunda durup keçeleri ve contaları kuruduğu için yağ kaçırıyor...

Zaten adamlar hiç kullanmasanızda yılda 1 kere bakım yapın diyor demekki bir bildikleri var... Buna dikkat...

Ama maşa cidden çok sadece QR15 e gelince ise 20mm ye göre 100gr a kadar ağırlık tasarrufu sağlayabiliyor göbeği de hesaba katınca... Aslında agresif XC ve all mountain sahasına hitap etse de buraya konulacak kadar sağlam olduğu için hafifliğinden yararlanılmış bence...

Gördüğüm fox'lardan sonra rock shox deneyimimden sonra marzocchi'den şaşmam :)

Bende biraz float a benzettim, ki hatta float larda minik bir takoz işlemiyle 100mm ye düşürülebiliyor. Ve tabiiki fiyatı da sanki biraz fazla kaçmış. :eek:
Umarım piyadasa argyle ların ve Dj serisinin yanında kendine yer bulabilir.

Duro maşaların fiyatı ne kadar yazabilecek arkadaş varmı ? :)

Marzocchi Dirt Jump Pro Maşa nasıl peki street tarzında kullanıldığı zaman performansı nasıl, kullananların yorumlarını bekliyorum.

Geri