Scudo Sports

Strava'da gpx paylaşımı

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Tepki
7.700
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Merhaba, tahmin ediyorum aranızda benim gibi strava sitesini severek kullananlar vardır. Siteye yeni bir özellik eklenmişti: takip ettiğimiz kişilerin gittikleri rotaları gpx formatında indirebiliyoruz artık. Amacım bu dosyaları Garmin'de kurs formatına dönüştürdükten sonra aynı rotayı tek başıma turlarken bu kişiyle beni birebir karşılaştırmasını istiyorum. Bu sayede tek başıma turlarken hedef tutturma işini daha iyi yapabilirim. Ancak ben tüm denemelerime rağmen indirdiğim gpx dosyalarını garmin cihazına ya da herhangi bir başka siteye yükleyemiyorum. Bu gpx dosyalarını başka yerlere yüklemek istediğimde veri bulunamadı hatası alıyorum. Sanıyorum bu bir yetki sorunu, bunu tahmin ediyorum ancak yetki isteyeceğim kimseden bana nasıl yetki vereceğini de söylemem gerekir işte bunu bulamadım, örneğin ben kendi rotalarımın download edilmesi için nereden yetki verebilirim?

Bilen veya ilgilenenler varsa buradan ilerleyebileceğimiz gibi benim strava'daki hesabımdan da karşılıklı denemeler yapabiliriz. Bu arada sitenin premium üyesiyim bu sorumu onlara da ilettim, ancak hem garmin hem de strava kullananlarla sorunu daha kolay aşabilirim.

Scudo
Buraya örnek bir gps dosyası yüklersen deneyebilirim..

Merhaba, foruma yükleme imkanım yok sanırım, yandex disk'e yükledim. erişim adresi: (link)

Bu arada ben sorumun cevabını buldum. Strava'da Enhanced Privacy Mode = On olması gerekiyormuş. Ancak Garmin'in modeline göre de farklı bir durum var. Bende Garmin 500 var. Garmin 800 olursa GPX uzantılı dosya Garmin'e kurs olarak yüklenebiliyor. Bendeki modelde bu desteklenmiyor. Strava'dan indirdiğim GPX dosyasını TCX olarak dönüştürmem ve sonra Garmin'e aktarmam gerekiyor.

Cosmo Catalano adında bir bisikletçi Strava Export adında bir site tasarlamış ((link)). Özetle Strava'ya gidiyorsunuz, beğendiğiniz bisikletçinin herhangi bir rotasının URL adresini kopyalıyorsunuz (app.strava.com/activities/***). Kopyaladığınız adresi bu siteye yapıştırıp GPX veya TCX olarak export ediyorsunuz. Sonra da Garmin'e aktarınca iş bitmiş oluyor. Sadece Garmin'e değil başka sitelere de yükleyip rotayı ve tüm performans bilgilerini görebilirsiniz (koordinat, hız, kadans, yükseklik, sıcaklık, nabız, power bilgileri dahil). İşin iyi (ya da kötü!) tarafı Strava'da uyguladığınız gizlilik olayını hiç takmaması.

• Beğen
Tepkiler: Evren Uyanık
Merhaba. endomondo kullanıyorum. oradaki tur bilgilerini dışa aktarıp stravaya ekleyebilir miyim ?

@Bahadır Gürel

Bu özellik sadece premium hesabı olanlara açık.

Antremanlarınızı kaydetmek için Suunto Ambit 2 spor saatini öneririm.

@Muhammed Çakın

Evet ekleyebilirsiniz endomondo da yaptığınız turun sayfasinda gpx dosyasinin indireleceği buton var indirip stravaya yüklemek mümkün.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu gpx dosyası stravada nereye yükleniyordu bilen varmı

kaç gündür bulamadım bu telefondan pc den uğraşıp duruyorum

kaldırdılarmı o bölümü stravada önceden yüklemiştim gpx dosyası

edit: buldum sonunda sağ üstte upload sekmesini pc ye geçince görebildim

merhaba, ben tapiriik.com diye bir site kullanıyorum. bütün gpxlerim dropboxuma ve endomondoma otomatik eşitleniyor. tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Ersin savaş
Stravadaki diğer kişilerin rotlarını gpx olarak indirmeyi sağlayan bir site var mıdır ?

Premiumum olmadığı için kendi rotamdan başka rotaları premiumsuz indirmiyor.

@Gölge Dağ

Kod:
javascript:(function()%7Bfunction callback()%7B(function(%24)%7Bvar jQuery%3D%24%3Bfunction callback()%7BgetGpx()%7Dvar s%3Ddocument.createElement("script")%3Bs.src%3D"https%3A%2F%2Fmapstogpx.com%2Fstrava%2Fmapstogpxstrava.js"%3Bif(s.addEventListener)%7Bs.addEventListener("load"%2Ccallback%2Cfalse)%7Delse if(s.readyState)%7Bs.onreadystatechange%3Dcallback%7Ddocument.body.appendChild(s)%3B%7D)(jQuery.noConflict(true))%7Dvar s%3Ddocument.createElement("script")%3Bs.src%3D"https%3A%2F%2Fmapstogpx.com%2Fstrava%2Fjquery.min.js"%3Bif(s.addEventListener)%7Bs.addEventListener("load"%2Ccallback%2Cfalse)%7Delse if(s.readyState)%7Bs.onreadystatechange%3Dcallback%7Ddocument.body.appendChild(s)%3B%7D)()

1. Chrome tarayıcıda yeni kısayol oluşturup (create bookmark) adını Strava to GPX koyuyorsunuz.
2. URL kısmına yukarıdaki script kodunu yapıştırıp kaydediyorsunuz.
3. GPX dosyasını almak istediğiniz Strava sayfasını açıyorsunuz.
4. O sayfa üzerindeyken oluşturduğunuz bu kısayolu tıklıyorsunuz.
5. GPX dosyasını nereye kaydedeyim diye soruyor, ya da direk indirilenler klasörünüze indiriyor.
6. Güle güle kullanın :)

Siz ne güzel insansınız teşekkür ederim çok işime yaradı.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
@Gölge Dağ

Kod:
javascript:(function()%7Bfunction callback()%7B(function(%24)%7Bvar jQuery%3D%24%3Bfunction callback()%7BgetGpx()%7Dvar s%3Ddocument.createElement("script")%3Bs.src%3D"https%3A%2F%2Fmapstogpx.com%2Fstrava%2Fmapstogpxstrava.js"%3Bif(s.addEventListener)%7Bs.addEventListener("load"%2Ccallback%2Cfalse)%7Delse if(s.readyState)%7Bs.onreadystatechange%3Dcallback%7Ddocument.body.appendChild(s)%3B%7D)(jQuery.noConflict(true))%7Dvar s%3Ddocument.createElement("script")%3Bs.src%3D"https%3A%2F%2Fmapstogpx.com%2Fstrava%2Fjquery.min.js"%3Bif(s.addEventListener)%7Bs.addEventListener("load"%2Ccallback%2Cfalse)%7Delse if(s.readyState)%7Bs.onreadystatechange%3Dcallback%7Ddocument.body.appendChild(s)%3B%7D)()

1. Chrome tarayıcıda yeni kısayol oluşturup (create bookmark) adını Strava to GPX koyuyorsunuz.
2. URL kısmına yukarıdaki script kodunu yapıştırıp kaydediyorsunuz.
3. GPX dosyasını almak istediğiniz Strava sayfasını açıyorsunuz.
4. O sayfa üzerindeyken oluşturduğunuz bu kısayolu tıklıyorsunuz.
5. GPX dosyasını nereye kaydedeyim diye soruyor, ya da direk indirilenler klasörünüze indiriyor.
6. Güle güle kullanın :)

Merhaba öncelikle konuyu hortlattığım için özür dilerim. 2nci adımı uygulamak istediğimde geçerli bir URL adresi girin uyarısı alıyorum.

@nasuhcimeli güncel chrome sürümünde menüde kısayol oluştur komutu bulamadım.
Ancak bookmark manager (kısayol yöneticisi?) içinde yeni kısayol oluşturma seçeneği var.
Orada kısayolun adı ve adresinin girildiği iki kutu geliyor. Alıntıladığınız şekilde isim ve url girmeye halen izin veriyor.
Tıklayınca da aynı şekilde çalıştığını denedim, şu an bende çalışıyor.

• Beğen
Tepkiler: nasuhcimeli
@nasuhcimeli güncel chrome sürümünde menüde kısayol oluştur komutu bulamadım.
Ancak bookmark manager (kısayol yöneticisi?) içinde yeni kısayol oluşturma seçeneği var.
Orada kısayolun adı ve adresinin girildiği iki kutu geliyor. Alıntıladığınız şekilde isim ve url girmeye halen izin veriyor.
Tıklayınca da aynı şekilde çalıştığını denedim, şu an bende çalışıyor.

ilginiz için teşekkür ederim. biraz araştırdıktan sonra şunu fark ettim.

google chrome a strava gpx downloeder uzantısını eklediğimizde stravanın sitesinde istediğimiz rotanın üzerinde ki gpx link ini tıkladığımız anda bilgisayarımıza indiriyor

Geri