Scudo Sports

Strava yardım

Scudo
şöyle bir rotada sürüş yaptım bugün.
326015 dosyayı görüntüle

sürüş verilerine bakınca strava saçmalamaya başlamış. bu rota normalde 70 km civarında. ortalama hızı ise 8.2 km/saat olarak gösteriyor. sürüşte kullandığım cihaz garmin 530. gelecek sürüşler için hatayı nasıl düzeltebilirim acaba? önceki birkaç sürüşümde de ortalama hızımı garminden dolayı olsa gerek çok düşük göstermişti ama mesafede bir sorun yoktu. şimdi mesafe de yanlış gösteriyor.

326019 dosyayı görüntüle
Garmin connect uygulamasında bu sürüşü nasıl görüyorsunuz

sorunun sebebini anladım galiba. garmin benim kadans sensörünü hız sensörü olarak görmüş. kadans olarak ayarladım. düzelir heralde
Bence nabız bandınıda bir kontrol edin. Kalp probleminiz yok yada nabız bandı sapıtmadıysa 222 max nabız hiçte normal değil.

Bence nabız bandınıda bir kontrol edin. Kalp probleminiz yok yada nabız bandı sapıtmadıysa 222 max nabız hiçte normal değil.
ya hocam şöyle birşey var bende. yani şunu tecrübe ettim sert yokuşlarda. %10 üzeri eğimde kadans 70 üzeri çevirirken, hava sıcaklığı da +20 derece üzerindeyse nabzım 190 üzerine atıyor, oralarda 3-4 dakika da kaldığı oluyordu geçen sene düzenli tırmanış yaparken.222 bana da saçma geldi dediğiniz gibi. sanırım pili azalıyor nabız bandının.

ya hocam şöyle birşey var bende. yani şunu tecrübe ettim sert yokuşlarda. %10 üzeri eğimde kadans 70 üzeri çevirirken, hava sıcaklığı da +20 derece üzerindeyse nabzım 190 üzerine atıyor, oralarda 3-4 dakika da kaldığı oluyordu geçen sene düzenli tırmanış yaparken.222 bana da saçma geldi dediğiniz gibi. sanırım pili azalıyor nabız bandının.
Sizi endişelermiş gibi olmayayım ama aynısı bende de oluyordu. Nabzım 200+ oluyordu ve bundan herhangi bir rahatsızlık duymuyordum hatta verileri kotrol etmesem o kadar yükseldiğini bile anlamıyordum. Amma velakin daha sonra rahatsızlık vermeye başladı ve ilk başlarda pek önemsemediğim yüksek nabızın atriyal fibrilasyon olduğu ortaya çıktı.

Umarım nabız bandınızda sorun vardır. Pil değişimi yapıp deneyin, hatta başka cihazlada deneyin. Devam ederse mutlaka bir kardiyoloji uzmanına başvurun. Zira zamanında tedavi edilmez ise felç ve beyine pıhtı atma ihtimali yükseliyormuş.

Arkadaşlar merhabalar Garmin Fenix 5 X kullandıgımda strava koşularımın hepsi orange gösteriyordu sonra 6 X’e geçtim ve şimdi 7X pro kullanıyorum ama oranj yarım gösteriyor GPS yarım algılıyor herhalde bunun bir ayarı var mı tam anlayamadım çözemedim bir de bende tam kilometre gösterirken farklı bir insanın stravadan kendi hesabıma baktığım zaman sadece GPS‘in aldığı oranj yere kadar koştu gösteriyor geri kalanı koştu göstermiyor ama kilometre olarak tam yazıyor bunun ayarlardan nasıl düzeltebilirim bilgisi olan var mı ya da neden böyle bir şey yapıyor

Dosyalar

• IMG_1444.png
    IMG_1444.png
    173,3 KB · Okunma: 15
  • IMG_1443.png
    IMG_1443.png
    190 KB · Okunma: 12
  • IMG_1442.png
    IMG_1442.png
    137,6 KB · Okunma: 14
  • IMG_1441.png
    IMG_1441.png
    143,5 KB · Okunma: 17
Arkadaşlar merhabalar Garmin Fenix 5 X kullandıgımda strava koşularımın hepsi orange gösteriyordu sonra 6 X’e geçtim ve şimdi 7X pro kullanıyorum ama oranj yarım gösteriyor GPS yarım algılıyor herhalde bunun bir ayarı var mı tam anlayamadım çözemedim bir de bende tam kilometre gösterirken farklı bir insanın stravadan kendi hesabıma baktığım zaman sadece GPS‘in aldığı oranj yere kadar koştu gösteriyor geri kalanı koştu göstermiyor ama kilometre olarak tam yazıyor bunun ayarlardan nasıl düzeltebilirim bilgisi olan var mı ya da neden böyle bir şey yapıyor
Harita görünürlük ayarlarınızda başlangıç ve bitişi neresi olursa olsun gizleme şeklinde bi ayar seçmişsiniz sanırım. Yani Strava hesabınızı ziyaret eden birisi o gri kısımları görmüyor. ‘Ayarlar > gizlilik > harita görünürlüğü’ gibi bi seçenek altında ayarlayabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
selamlar strava da açtığım sekmeli sadece ben göre biliyorum diğer arkadaşlarda görünmüyor sebebi nedir bilen var mı ?
benim rotada var
strava f.jpg
Şaduman da görünmüyor
strava ş.jpg

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Segment Private olarak açılmıştır, açtığınız o segmentin ayarlarından private kutusundaki işareti kaldırın düzelir.
aslında açık gizli sekme değil ama çözemedim

• Beğen
Tepkiler: areklim
Merhaba bugün kü antrenmanda tırmanış yaptığımız segmentlerde biz görünürken eşimin strava kaydında kadınlar bölümünde hiç bir segmentte adı çıkmıyor !
Fakat aşağı yolda segmentlerde var.Bu nasıl oluyor ?

4:33 olan bugünkü derecesini gösteriyor fakat sıralamada eski verisi duruyor.Burada birinci sırada olması gerekirken neden strava böyle yapıyor ?
Buldum hallettim.Private olmuş.Onu herkese açık yapmamız lazım mış.

Son düzenleme:
kim görsün seçeneği eweryone herkes olarak açık olması gerekli

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Merhaba kaç zamandır takip ediyordum Strava'yı ama indirim denk gelmiyordu bugün 799TL'ye uygulama içinden yıllık aldım. Başka denk gelemeyen varsa bakabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
IMG_2217.png

Magene C606 kullanıyorum ve Onelapfit uygulaması aracılığıyla sürüş kayıtlarımı Strava ya geçiyorum. Ama arada farklar göze çarpıyor az da olsa. Örneğin max hızım bilgisayar da 66.6, onelapfit de de öyle ama Strava da 65.2

Bu kaybı neden yaşıyor olabilirim? Biliyorum sadece %0.5 liğe yakın bir farka tekamül ediyor ama nerede bu kayıp yaşanıyor olabilir?
IMG_2216.png

328071 dosyayı görüntüle

Magene C606 kullanıyorum ve Onelapfit uygulaması aracılığıyla sürüş kayıtlarımı Strava ya geçiyorum. Ama arada farklar göze çarpıyor az da olsa. Örneğin max hızım bilgisayar da 66.6, onelapfit de de öyle ama Strava da 65.2

Bu kaybı neden yaşıyor olabilirim? Biliyorum sadece %0.5 liğe yakın bir farka tekamül ediyor ama nerede bu kayıp yaşanıyor olabilir?
328073 dosyayı görüntüle
benim wahoodan akltarınca da kmde ve ortalamada bazen 0.1 vs farklı çıkıyor, ben de anlamadım

benim wahoodan akltarınca da kmde ve ortalamada bazen 0.1 vs farklı çıkıyor, ben de anlamadım
Ben her seferinde bu kaybı yaşıyorum ama bi sebebi olmamalı mı hocam?

Ben her seferinde bu kaybı yaşıyorum ama bi sebebi olmamalı mı hocam?
Strava daha farklı algoritma kullanıyor. Mesela benim garminde belirli hız altına indiği zaman otomatik pause oluyor (ışıklarda durma kalkma vs) dolayısıyla garmin haraket halini daha az hesaplıyor. Strava ise bu algoritmayı kullanmadığı için ortalama hızlarda ufak değişkenlikler oluyor. Sürüş sonrası sürüşün ayarlarından "correct distance" yapınca genelde bilgisayar ile aynı veriler oluyor ama bazen daha düşük çıktığıda oluyor. Beğenmezsen reverse yapabilirsin 😀

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Geri