Scudo Sports

Strava hakkında bilinenler, bilinmeyenler

@yusufgs3625
Strava kendi haritalarını kullanıyor. Onlar da güncel değil. Harita tercihi bulamadım ben. Sen gördün mü öyle bir şey.

• Beğen
Tepkiler: semçanta
Scudo
@Musa_06-18 yok hocam görmedim. ben kendi haritalaları olduğunu bile anlamadım. iphone'un haritalar zannediyordum

merhaba arkadaşlar, strava'nın auto stop özelliği tam olarak nasıl çalışmakta olduğuyla ilgili bir bilginiz var mı? yani kaç sn hareketsiz kalınca duruyor veya tekrar harekete geçtikten ne kadar bir süre sonra tekrar saymaya başlıyor. arada herhangi bir kayıp oluyor mu

@yusufgs3625

Ben herhangi bir kayıp görmedim. Şöyle söyleyeyim. Sesi açıp denersen durduktan 5 saniye sonra pause diyor. Az yürüsen bile hemen çalışmaya başlıyor.

• Beğen
Uzun turlarda yada dağlarda telefonun çekmediği yerlerde, şebeke aramak için telefonunuz şarjını çabuk bitirir. Uçak modunda kullanırsanız şarjınız çok az azalır. Uçak modunda kullanınca da segmentler işler. Strava yı kapatmadan interneti açmanız yeterli

@özgürgüneş
Bir yanlış söylem var heralde; uçak moduna alıp GPS'i açmak yeterli diyecektiniz sanki. Telefon çekmiyorsa zaten İnternet olmaz.

• Beğen
Strava'da ortalama hızım genellikle kilometre saatimden 100 km mesafede 1 km/s civarı düşük çıkıyor. Kilometre saatim ayarlı. Hatta kilometre saatinde lastik çapını 1 inç daha düşük girdim durum yine benzer. Auto-pause özelliği açık. Mola verdiğimde yürürken ortalama düşmesin diye kaydı durduruyorum ama sonuç yine değişmiyor. Tur mesafesinde de aynı sorunu yaşıyorum. Strava her zaman kilometre saatime göre daha kısa mesafe gösteriyor. Sorunu başka yaşayanlar var mı? Varsa çözümünü veya sorunun nedenini açıklarsa sevineceğim. Kafama takılıyor. :kötü::hhhhhh:

@Eray Gündoğdu
Takılma bence 1 km ye :) Bu işi çok profesyonel yapmıyorsan. Bu duruma arabada da rastlanır mesela. Navigasyonlar hızı her zaman daha düşük gösterir. Ama bir çözümü varsa da bekleyelim görelim.

• Beğen
Tepkiler: Gündoğarken
Garmin'imdeki lokal saat dilimini değiştirirsem, kayıt ettiğim aktivite Strava'ya upload edildiğinde başlangıç saati ne görünür?

@özgürgüneş
Android için konuşayım; gps ayarlarında konum modunu yalnızca cihaz olarak seçerseniz. uçak moduna almaya gerek kalmaz.

Adi strava benden para çekemeyince şimdi "1 ay premium deneme " öneriyor he he heh

Şimdi bir şey fark ettim mesela tekirdağ yarışını kaydeden herkeste sürüş zamanı "moving time" olarak gözükürken bende "elapsed time" yazıyor ve normalden 40 dakika civarı fazla gösteriyor sürüş zamanını. Bu neden kaynaklanır?

@televole2 Sizin duraklamalarınız ile birlikte toplam zamanı ölçmüş sanki. Hareket zamanınızı değilde.

@trainspotting35 ilk kez böyle bir şey oldu ama daha önce hep moving time olarak ölçerdi. Ayarlarda da yok hiç kurcalamadım zaten.

@Eray Gündoğdu

aynı durum bende de var. bendeki kayıp biraz daha fazla. yüzde 3 ile 4 arasında mesafe daha kısa, yaptığım hesaplara göre. böyle olunca ortalama hız da nispeten düşük çıkıyor süre/katedilen mesafeden dolayı.

ben sadece bisikletin km saati üzerinden gitmedim (sigma var bende),
birden farklı kişi ile birden farklı seferde çıktığımız sürüşlerde; garmin ile kaydedenlerin hem mesafesi hem ortalama hızı benden daha yüksekti.
garmin ile sigma tam örtüşüyor.

Stravanın kayıtta olduğu bir tur üzerindeyken vapura bindiğimizi varsayalım. Strava kayıtta kalırsa ne olur? Vapurun rotasını haritada gösterecektir. Peki vapurda gidilen mesafeyi menzile dahil edecek mi? Toplam süre ve ortalama hızı hesaplarken nasıl bir yöntem izleyecek? Yoksa Stravayı duraklatmalı mı?

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Vapurda gidilen mesafeyi ve ortalama süreyi Strava sürüş mesafesinin bir parçası olarak algılayıp toplam mesafeye ekleyecektir.Vapura bindiğinizde kaydı bitirip kaydetmeli ve vapurdan inince yeni bir kayıt açmalısınız.
@Emrggl

@televole2
Elapsed time molalarla birlikte hesaplanan zaman demektir.

@Aytaç DİREK Niye böyle oldu durup dururken? Nasıl değiştirebilirim bunun ayarı falan var mı? Hayatımda strava kadar sorunlu bir program görmedim ya. 2 hafta çalışsa 2 hafta sorun çıkartıyor zoru nedir anlamıyorum ki. Şu anki aklımla bisiklete ilk başladığım zaman olsa kesinlikle elimi sürmezdim stravaya diğer programları kullanırdım.

şehirlerarası turda kaç saat sürdüğü vs konusu önemli değil ancak yoldaki eğim durumu bakımından kayıt etmek için, internet ve gps bağlantısı açıkken strava açıldıktan sonra uçak moduna mı almak gerek yada uçak moduna almadan internet bağlantısı kapatıldığında kayıt sağlıklı olarak devam eder mi ?

@televole2
Elapsed time bir realitedir.İstanbul-Kocaeli mesafesini (130 km.) Molalarda kaydı durdurarak 4 saatte gitmiş gibi göstermemeniz için yapılmış doğru bir uygulamadır.(Dinlene dinlene sürüş yaparak segment kralı olmak gibi)

@Aytaç DİREK Yarış çipi diyor ki senin süren 3.40. Strava diyor ki hayır 4.04' sürdü. Şimdi ben hangisine inanacağım? :)

Geri