Scudo Sports

Strava günlüğünüz...

Ingilizler 30 derece yandik olduk bittik derlerken benim gozum 40 dereceyi gosteren termometreye bakiyor :)
İngilizler için 30 çok yüksek bir sıcaklık :) Onu da günlerce görmüyorlar aslında , 1 2 saate şakır şakır sağanak başlıyor .

Scudo
İngilizler için 30 çok yüksek bir sıcaklık
Türkiye'de hava daha kuru olduğu için katlanılabiliyor. İzmir'de fabrikada çalışırken 50 dereceyi görmüş biriyim.
Londra ile şu an bulunduğum konum arasında yaklaşık 250 km mesafe vardır, ben biraz daha doğuda ve güneydeyim.
Buralar aşırı nemli oluyor ve katlanılmıyor. Örneğin Türkiye'de gördüğüm 40 dereceyi burada gördüğüm 30 dereceye tercih ederim.

• Beğen
Tepkiler: Orkun Hoja
Türkiye'de hava daha kuru olduğu için katlanılabiliyor. İzmir'de fabrikada çalışırken 50 dereceyi görmüş biriyim.
Londra ile şu an bulunduğum konum arasında yaklaşık 250 km mesafe vardır, ben biraz daha doğuda ve güneydeyim.
Buralar aşırı nemli oluyor ve katlanılmıyor. Örneğin Türkiye'de gördüğüm 40 dereceyi burada gördüğüm 30 dereceye tercih ederim.
Sen bi de Antalyayı göre hem 40 derece hem de nemli :D

Sen bi de Antalyayı göre hem 40 derece hem de nemli :D
Haklısınız, o kıyası kabul edebilirim. Zira Antalya'da yazın 1 hafta kalmıştım. Zor durdum. 😖

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Selamlar
Bu ekrandan karbon tasarrufunu nasıl kaldırabilirim ?

328858 dosyayı görüntüle

Garmin cihaz mı kullanıyorsunuz? Geçenlerde benim de başıma geldi, Garmin sürüş profili ayarlarından Strava'ya commute olarak gönderme seçeneğini kaldırmanız gerekiyor. Sürüş FIT dosyasında commute olarak etiketlendiğinde, Strava üzerinden commute kutusunu kaldırsanız bile, paylaşmak istediğinizde hala commute olarak algılanıyor (bu da Strava'nın bir bug'ı).

Geçmişe yönelik sürüşleri düzeltmek mümkün ancak FIT dosyasını indirip, online bur FIT editleme sitesinde açıp, içindeki 3 tane değeri değiştirmek gerekiyor. Sonrasında Strava'daki sürüşü kaldırıp, manuel olarak o düzenlenmiş FIT dosyasını yüklemek gerekiyor. Pek uğraşılacak bir iş değil ama kritikse özelden yardımcı olurum.

Bundan sonraki sürüşler için, Garmin'de kullandığınız default sürüş profilinin ayarlarına gidin ve commute olarak etiketleme seçeneğini kaldırın.

(link)

Select Default Ride Type to set the type of ride that is typical for this activity profile, such as commuting.

Garmin cihaz mı kullanıyorsunuz? Geçenlerde benim de başıma geldi, Garmin sürüş profili ayarlarından Strava'ya commute olarak gönderme seçeneğini kaldırmanız gerekiyor. Sürüş FIT dosyasında commute olarak etiketlendiğinde, Strava üzerinden commute kutusunu kaldırsanız bile, paylaşmak istediğinizde hala commute olarak algılanıyor (bu da Strava'nın bir bug'ı).

Geçmişe yönelik sürüşleri düzeltmek mümkün ancak FIT dosyasını indirip, online bur FIT editleme sitesinde açıp, içindeki 3 tane değeri değiştirmek gerekiyor. Sonrasında Strava'daki sürüşü kaldırıp, manuel olarak o düzenlenmiş FIT dosyasını yüklemek gerekiyor. Pek uğraşılacak bir iş değil ama kritikse özelden yardımcı olurum.

Bundan sonraki sürüşler için, Garmin'de kullandığınız default sürüş profilinin ayarlarına gidin ve commute olarak etiketleme seçeneğini kaldırın.

(link)

Select Default Ride Type to set the type of ride that is typical for this activity profile, such as commuting.
Teşekkür ediyorum bilgi için, geçmiş sürüşler önemli değil ama bundan sonrası için verdiğiniz bağlantıdan yapmaya çalışacağım.

Teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: cixece
Biri gidiş diğeri dönüş olduğu için fark var tabii ki.

Bugün sabah 8h00'de MBK'nın sürüşü için bir buluşmaya gittim. Davet eden kişi yaşlıydı, 100 km'yi 25 ortalama geçtiğimi öğrenince çok iyi dedi. Bende bunlar yaşlı gurup, biraz sürüp duruyorlar sandım. Dayılar fişek gibi valla. 😱 Hepsi değil de bir kaçı öyle. Hele birinde bir uyluklar vardı, sanırsın salon sprint yapıyor. Bir başkası Yowamushi Pedal animesindeki Todokorro gibiydi. Adama bakın, "bu şişko mu bisiklet sürecek" dersiniz. Adam 4 barut haklı 105'lik öbüs mermisi gibi gidiyor. 😅
Son atakta gurubun gerisinde olmasam kaybetmeyecektim. Bir sprinte kalktım yetişeyim diye ya kaçırdım adamları. Son kmler yalnız döndük. 😅

Screenshot_20250727_133246_Strava.jpg

Bugün sabah 8h00'de MBK'nın sürüşü için bir buluşmaya gittim. Davet eden kişi yaşlıydı, 100 km'yi 25 ortalama geçtiğimi öğrenince çok iyi dedi. Bende bunlar yaşlı gurup, biraz sürüp duruyorlar sandım. Dayılar fişek gibi valla. 😱 Hepsi değil de bir kaçı öyle. Hele birinde bir uyluklar vardı, sanırsın salon sprint yapıyor. Bir başkası Yowamushi Pedal animesindeki Todokorro gibiydi. Adama bakın, "bu şişko mu bisiklet sürecek" dersiniz. Adam 4 barut haklı 105'lik öbüs mermisi gibi gidiyor. 😅
Son atakta gurubun gerisinde olmasam kaybetmeyecektim. Bir sprinte kalktım yetişeyim diye ya kaçırdım adamları. Son kmler yalnız döndük. 😅

329145 dosyayı görüntüle
Burda da var öyle fişek delikanlılar. 163 km de yaptıkları ortalamalar.. Rota düz değil, toplamda 2500 metre kadar tırmanış mevcut. 1. sıradaki seneye 70 yaşında olacak.

Screenshot 2025-07-27 at 22-30-11 Bergen-Voss eller Norheimsund-Voss 2025 @ UltimateLIVE.png

• Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Temmuz ayı genel sürüş verilerine baktığımda 1. sırada bitiren sporcunun azmine şaştım kaldım. Temmuz ayında 6.486 km, yıl içerisinde 45.418 km, bu nasıl bir bisiklet sürmek arkadaş :) Temmuz ayının ortalamasını alsak 6.486/31=209 km günlük sürüş yapıyor. 🙌

1754027994159.png1754028022011.png

Bilgim yok, strava linki (link)
Adam 2019-2024 aradinda her gün ortalama 200km üzerinde sürüş yapmış. Şuan haftalık ortalama 1500 km sürüyor strava verilerine göre. Yani aşağı yukarı ayda 6 bin+ km yapıyor. 2023 yılında 85 bin km sürmüş ve toplamda 1,3 milyon metre tırmanış. Bu rakamı yapan ilk ve tek bisikletçiymiş. Youtube kanalıda var.

(link)

Geri