@Musa_06-18
Merhaba
@Musa_06-18, Şu şekilde açıklayayım:
İlk resim:
1) COMMUTE seçeneği, egzersiz yaparken kullanılabilecek bir buton. Bunu aktif ettiğinizde, yaptığınız sürüş arkadaşlarınıza "Post" olarak gönderilmez, yani onların ekranında yeni bir activite olarak görünmez. Ancak bu sürüş bütün istatistiklerinize eklenir. Varsayılan olarak gelen haliyle bırakır yani COMMUTE butonunu aktif etmezseniz, sürüşünüz tamamlandığında bütün takipçileriniz ile aktiviteniz paylaşılır.
2) Bu seçeneği aktif etmeniz durumunda ise, bu sürüş esnasında, segmentlerde yaptığınız başarılar, segment sıralamalarında görünmez. Örneğin, bu seçeneği aktif ederek yağtığınız bir sürüşte, bir segmentte en iyi süreyi yapsanız bile bu sıralamalara dahil edilmeyecek ve kimse görmeyecektir.
İkinci Resim:
1) Bu seçeneği aktif etmeniz, profilinizi gizlemeniz anlamına geliyor. Sizi takip etmek isteyen kullanıcılar, "Talep" göndererirler ve onayladığınız kullanıcılar aktivitelerinizi görebilecekler. Aynı facebook gibi aslında. Bu seçeneği aktif etmezseniz, herkes sizi takip edebilir ve anlık aktivitelerinizi görebilir. Çoğu sporcu bu şekilde (varsayılan haliyle) kullanır.
2) Bu seçenek seçildiğinde, seçimden sonraki aktiviteleriniz gizlenir. Bu sefer kimse aktivitelerinizi göremez ve segment sıralamalarına giremezsiniz.
3) Bu seçenek aktif edildiğinde, "Grup Aktivitelerinizi" sadece sizin takip ettikleriniz ve sizi takip edenler görebilecek, başkası göremeyecek.
4) Bu seçenek aktif edildikten sonraki aktiviteleriniz "Liderlik Sıralamarına" dahil edilmez. Yani Segment'lerde elde ettiğiniz başarılar sıralamara girmez.
5) Flybs diye yeni geliştirilmeye çalışılan bir özellik var. Dünya geneli istatistik topluyor. Bu seçeneği aktif ederek bu çalışma için verilerinizin kullanılmasını engellemiş oluyorsunuz.
Sonuç: Bu seçeneklerin tamamı gizlilik ile ilgili ayarlardı. Çoğu sporcu bu ayarların tamamını kapalı tutar, çünkü zaten bu uygulamanın amacı aktivitelerin insanlar ile paylaşılmasıdır. Ancak profosyonel sporcu vb.. iseniz, aktivitelerinizi rakiplerinizden gizlemek için kullanılabilir.
Umarım faydalı olmuştur.
Bu arada ben de bisiklet dünyasına yeni girdim ve çok sevdim, keşke daha önce gelseymişim.

Herkese İyi pedallamalar.