Scudo Sports

Stndby arkadaşa BeldeYama hakkında

bak arkadaşım, kimse birbirinin bisikletini aşağılamaya veya ben senden daha iyi bilirim daha üstünüm demeye çalışmıyor burada. sen beldeyama'nın burada adı geçen markalara göre kaliteli güzel olduğuna ve aldığı parayı hakkettiğine, bunca bu işi lisanslı sporcu olarak yapan arkadaşlarımızın, yıllarca bisiklet ile ciddi şekilde ilgilenmiş arkadaşlarımızın aksi yorumlarına rağmen inanıyorsan lütfen devam et.

bu işle bir ciddiyet göstererek ilgilenmeyi düşünüyorsan, yani bisiklet senin arada kullandığın ve binmekten hoşlandığın bir alet değil de bir hobi ise veya böyle bir hobi edinmek istiyorsan, burada yazanlara kulak vermeni dilerim.

bak kısaca toparlayayım bir daha, beldeyama-bianchi gibi markalardan bisiklet alınmaz çünkü:

1) alt modellerinin kadroları çelikten üretilmiştir.
2) üst model alüminyum kadrolarının ne geometrileri ne alaşımları ne ağırlıkları bellidir ne de kadro boyu seçeneği bulunur.
3) sırf adı shimano olsun diye, alt seviye shimano gruplarının bazı parçalarını kullanırlar.
4) kullandıkları amortisörler ve diğer komponentler gerçekten kalitesizdir.
5) en en üst modellerinde belki güzel komponentler ve alüminyum kadroya rastlanabilir fakat o kadro ve komponente sahip bisikletler, ciddi bisiklet markalarından neredeyse yarı fiyata satın alınabilir.
6) sırf görüntüsünden ve bilgisizlikten dolayı daha iyi zannedilip günümüzde moda olan çift amortisörlü, normalde downhill, freeride ve all mountain katagorileri dışında kullanılmayan sistemdeki bisikletlerin iki kıytırık yay takıp yaptığı benzerlerini o paraya değmeyecek meblağlara satmaktadırlar.

bu markaların mantalitesi açık ve seçik olarak, insanların bisiklet konusunda bilgisizliklerinden yararlanıp, şu anda dünyada kabul görmüş(yarışlarda kullandıkları bisikletlere bakabilirsin) iyi bisiklet standartlarında üretime gerek duymadan, fiyatını hiç haketmeyen bisikletleri satmaktır. yani araştırmadan etmeden çocuğuna süpermarketten bisiklet alan anne babalar oldukça ve kaliteli bisikletleri talep eden bilinçli bir kullanıcı kitlesi oluşmadan bu markaların bu tip üretimlerinden kurtulamayacağız. umarım tüketicilerdeki bilinç ve ülkemizdeki bisiklet kültürü yükselir ve kaliteye olan talep arttıkça bu markalar da gerçekten bisiklet üretmeye başlar.

yani daha bütün denilenlere rağmen israrcıysan, lütfen gidip 13-14 kg altı, fiyatı da 360-600 ytl arası değişen burada genelde başlayanlara önerilen bisikletleri incele. incelemekle de kalma 50 şer km sür bu bisikletleri, o vakit eminim hiç buradakilerin boşa yazmasına gerek kalmadan anlayacaksın. forumu okursan bunu yapıp da eskiden iyi sandığının aslında iyi olmadığını gören pekçok insanı görebilirsin. bu hayatın pek çok alanında da boyle, güzel bir ses sistemiyle müzik dinleyene kadar, daha önce aslında dinlemediğini anlamazsın, gerçek bir hi-fi müzik sistemiyle dinleyene kadar da o güzel ses sistemini bişey sanarsın.

yani iyinin iyisi güzelin güzeli var, bizim amacımız kişinin bütçesine ve amaçlarına göre en güzelini bulmak. sanki laf dalaşı edermiş gibi aman o iyi bu iyi sen bilmiyorsun ben biliyorum demek değil ;)

Scudo
@Der-Vulkan

Tabii ki lüx spor otomobillerle orta sınıf otomobilleri karşılaştırmak yanlış birşey fakat.O orta sınıf otomobillerden biri kalkıp ta arabanın dışını ferrari'ye benzetmeye çalşıp içini murat 131 yapar sonra da spor otomobil satıyorum derse bu aynen Beldeyamanın her bütçeye hitap eden downhill bisikletlerine benzer.

Beldeyama o fiyata hardtail yada daha ucuza amortisörsüz sağlam,kaliteli, abartıya kaçmayan bisikletler yapsa o zaman düşük bütçelilere önerilebilecek bir marka olurdu.Bence..

@Der-Vulkan

Senin yazdıkların bir yanıt değil...sadece kendi fikirlerin.. saygılıyım.. bisikletinle iyi sürüşler dilerim.. mesele zaten bu değil

mesele senin bu bisiklete 450 YTL verip hala daha ben sizin saydığınız modelleri alamazdım demen.. işte sorun bu.i.. bende beldeyama kullandım, bianchi kullandım ama onları iyi bisiklet yaptıkları dönemde şimdi onlar yok artık

yani bisiklet almışsın güzel bir karar vermişsin bu daha güzel ama illa kararın doğru olacak diye bir kaide yok.. her insan yanlış yapabilir bunun da eleştirisini yapmıyoruz ama önemli olan yanlış yaptığında bunun farkına varabilmen..

şimdi demişsin ki ben hopluyorum zıplıyorum forumu araştırsan öyle kadroya elinle dokunduğun zaman bisikletin sağlam mı olup olmadığını anlayamayacağındır.. ve ayrıca kırılan kadroların genellikle çelik kadrolar olduğudur...

çelik alüminyuma göre daha dayanıklıdır ancak bir o kadar gevrekdir yani senin anlyacağın hoplayıp zıplamak gevrek malzemeler için kötü bir durumdur.. önemli olan bisikletin esnemesi ve tekrar eski halini alabilmesidir.. (ha bunları nereden bilyorsun diyorsan İnşYükMüh olduğumu hatırlatırım...) bundan dolayıdır ki gevrek malzemeler çok çabuk çatlar ve kırılırlar...

bunlara ek olarak bisikletin dayanımından ziyade üzerinde kullanılan donanımın markası ve uyumu çok önemlidir..

beldeyama bianchi bisan gibi bisiklet firmaları(TR) bu işi para kazanmak gibi gördükleri için 450 YTL ye sattıkları bisikleti normalin kat be kat altında imal etmektedirler ve kullanıcıyı enayi yerine koymaktadırlar..

ben yine aynı örneği vereceğim bianchi dakar modeli olan bir arkadaşımız ki bu modelim fiyatı 800 YTL donanımın fiyat listesini çıkartınca aslında 200 bile etmeyeceğini gördüğünde bianchiye karşı email yazdı ama adamlar kale bile almadıkları gibi sedona, amoeba, kron gibi bisikletleri merdiven altı üretimler diye aşağıladılar..

acaba sorarım sana senin başına birşey geldiğinde bunun sorumlusu beldeyama sana birşey tavsiye ederken sağdan gidin cüzdan bulursunuz mu diyecek yoksa yardım mı edecek...

işte bunlar göz önüne alındığında bizim görüşümüz ön yargı değil gerçekler olur...

Buradan nazikliğin ve verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum.Söylediklerini dikkate alacağım.Saygılar..

Benle bu kadar uğraştın:) Fikirlerin, verdiğin bilgiler içinde sana buradan teşekkürler.Seninde düşüncelerini, bilgilerini değerlendirdim, dikkate alıyorum.Saygılar...

@Der-Vulkan

asıl ben teşekkür ederim.. saygıyla dinlediğin için...;)

Arkadaşlar ben beldeyamanın fabrikasında çalıştım bu bisikletler icin bence bu kadar kotu dusunmeyin ve bu bisikletler kac tane muhendisin elinden geciyor bilemezsiniz dezavantajlari vardir ama bu sekilde markayi kotulemeniz gercekten hic hos degil Turkiye de beldeyama gibi kac tane Turk ureticisi var ?

@bratva

Ameoba,Sedona,Geotech bunların üçüde türk malıdır ve beldeyamayı ve işlerini gerçekten iyi yaparlar ve amaçları insanlara bisikleti sevdirmek sadece görsel değil aynı zamanda kaliteyede önem veririler beldeyama gibi sadece görünüş ve gereksiz özelliklerle insanların gözünü boyamazlar.kesin eminim sokakta yürüyen bir insanı ilk önce bir beldeyamaya sonra bu bahsettiğim dier markaların bisikletlerine bindirdiğiniz zaman kesinlikle bunlardan birini seçerler...

ayrıca zaten bir markanın kadro boyu seçenegi bile olmaması o markanın ne kadar dandik olduğunu gösterir...

iyi forumlar

taurus modelini daha önce görüp kullanmadıgım için bilmem ama beldeyama nın cumulus modelleri çok güzel

beldeyama,bisan,bianchi,salcano gibi bisiklet(sözde bisiklet) bunları hiç düşünemiyorum.size bir anımı anlatayım.geçen sene bulgaristan'a gittiğimde gençler bianchi downhiller ile 7 metreden atlıyorlardı.ama bu bizim bildiğimiz bianchilerle yakından dahi benzerlikleri yok.onlara bisikleti sorduğumda ise yanıtları:bunları amerikadan getirtik dediler.ve fiyatları 6 bin €urodan başlıyormuş.benim güzel türkiyemin güzel insanları ise bisikleti bir karne hesiyesi gibi görüp bianchi,bisan gibi modelleri alıyorlar.ve sırf kadroya ve sadece sahte amortisörlere inanıyorlar.oysaki o fiyata sedona,trek,geotech,cannondale alabilirler.ve bunun için sedona,trek vs. markalar tanınmıyor,halk görünce ise verdikleri cevap:
o fiyata motor alırım ama ben bunun aynısını 200 ytl aldım fln çok saçma cevaplar gelince benim hey heylerim tutuyor ve sinir ile karşımdakine şiddetli bir bakış ile bağırıyorum.nedeni ise bu tür saçmalamaları.anlamıyor spordan vede ağız kavgası yapıyor,beni,bizi tüm pedalşörleri küçük düşürüyorlar.
4 hafta öncesine kadar faruk,cem sevin arkadaşlarımız gebze'ye geldi.inanın tüm insanlar sanki canavar görmüş gibi bakıyorlardı.eğer bisikletim yanımda olsaydı 2 kelime der çeker giderdim...

Geri