tahir_3
Üye
- Tepki
- 1
- İsim
- Tahir Ç.
- Bisiklet
- b'Twin
Claris gibi giriş seviyesi STI kolların içinde, düşürme için yaylı bir mekanizma var. Bu yay, uzun süre hareketsiz kaldığında esnekliğini kaybediyor.
Bu durumda bahsettiğin gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ve ya gres kaynaklı takılmalar olabiliyor. Bolca WD 40 sıkıp bekletmeyi de deneyebilirsin.
Vites telini söküp, kol boşta iken vites geçişi yapmayı dene bakalım kol stabil çalışıyor mu. Tıklama sesi olacak mı.
Bu arada söktüğün vites telini de kontrol etmelisin kopan tel varmı diye.
Kesin olarak arızalı olduğunu düşündüğünde Bir shimano servisinden yardım al, zira bu kolu dağıtıp
Hocam merhaba, benim oturduğum bölgede götürebileceğim yakında bir yer yok öğrenyim. O yüzden yardımlarınız benim için çok değerli. Şöyle bolca wd-40 ve temizlik tel kontrolü tüm işlemleri yaptım lakin sonuç hala aynı, iç aksamda bir sorun var mı tam olarak anlayamadım. Bu sebeple iki adet görsel ekliyorum. Bakabilirseniz sevinirim, küçük bir mafsal parçasındaki yayın biraz söylediğiniz gibi gevşemiş olduğu düşünüyorum, nasıl çözebilirim bilmiyorum.toplamak çok zordur. El becerisi ile alâkalı bir iş değildir.
Elimde haricen bir vites yağı yada sıvı gres bulunmadığı için henüz yağlama işlemi yapmadım. Bunun için nasıl bir yağ kullanmalıyım, sizlerin tavsiyelerini bekliyorum.