sram x4?

emir arıca

Daimi Üye
Kayıt
16 Mayıs 2010
Mesaj
206
Tepki
108
Şehir
Erdek
Bisiklet
Merida
Merhabalar..
Karşılaştırma konusunda yardım isteyeceğim sizden..
Sram x4 te shimano acera ayarında bir vites midir?
Kalite, kullanım kolaylığı ve sorunsuzluk açısından...
 
Scudo

emir arıca

Daimi Üye
Kayıt
16 Mayıs 2010
Mesaj
206
Tepki
108
Şehir
Erdek
Bisiklet
Merida
Bir başka konuda bir üye yine shimano-sram karşılaştırması demişti...Sanırım o yüzden 27 kişi görüntülüyor ama yanıt vermiyor..
Oysa konuyu açarken sram x4 olarak arattım 9 sayfa toplam 230a yakın konu buldu içinde sram x4 geçen ve çoğu özellikler kısmıydı..Sonuçta sram x4 ü anlatan veya shimano ile karşılaştıran konu yok...

Düşüncem shimano acera'dan yana olacak...Vakit ayırıp ta okuduğunuz için teşekkür ederim...
 

Kürşat AKINCI

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Eylül 2010
Mesaj
790
Tepki
710
Şehir
Mersin
Bisiklet
Giant
Sram her zaman tercihimdir sram kollar sram arka aktarıcı 1:1 oranı çok iyi ve sram zorlama anında bile çok rahat vites geçişi sağlıyor vites geçişleri sert ve kararlı tavsiyemdir...
 

randie

Aktif Üye
Kayıt
6 Ağustos 2008
Mesaj
156
Tepki
89
Şehir
Izmir Karşıyaka
SRAM X5 Deore ayarında bu durumda X4 için Alivio diyebiliriz, yani Acera'dan daha iyi olabilir. Ancak kesin karşılaştırma yapmak zor. SRAM kaliteli ve giderek büyüyen bir firma. Ürünleri güzel. Övülen yanı vites geçişlerinin yumuşak ve sorunsuz olması. Ancak dayanıklılığı tartışmalı, birkaç kötü yorum okudum. Yine de Shimano ile SRAM arasında önemli fark olduğunu düşünmüyorum. Benim tercihim Shimano olur çünkü bu işin öncüsü mühendislikte ve ürün tasarım/dayanıklılığında aşmış bir marka. Bunların dışında bir de İtalyan Campagnalo var o ayrı bir ligde zaten fiyatları nedeniyle..
 

osman922

Aktif Üye
Kayıt
22 Haziran 2011
Mesaj
155
Tepki
39
Şehir
izmit
Bisiklet
Nishiki
acera kullanıyorum ben . 1500 km geçti hiç bir sorun yaşatmadı .vites ayarı dahi ayarlamadım bi çok kez sök tak yapmama rağmen
 

Msgl

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Ekim 2011
Mesaj
897
Tepki
293
Şehir
Konya
İsim
Musa
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ben sram x4 kullanıyorum gayet memnunum takla atıp üstüne düştüm bir kaç çizik oldu hatta kadro kulağı yamuldu bir kaç ayar ile eskisi gibi oldu sağlam alet :)
 

Kunget

Forum Demirbaşı
Kayıt
9 Kasım 2017
Mesaj
461
Tepki
389
Yaş
27
Şehir
İzmir
İsim
Emre
Bisiklet
b'Twin
Benim bisikletin vites kolları da sram x4. Şöyle bir sorum var, benim ön vites teli ayaklık bağlantı noktasına sürtüyor, zinciri yağladıkça orayada biraz yağ sürüyorum fakat eninde sonunda kopacak bu :D bu vites kollarında tel nasıl değiştirilir diye araştırdım bulamadım. Herkes yeni aldığının videosunu koymuş. En altta alyen vardı onu denedim öyle boşa dönüp duruyo. İşlevsiz herhalde. Acaba bilen biri var mı tel koptuğunda bu modellerde nasıl değiştirilir?
 

Mustafa Zeybek

Bike destroyer
Kayıt
10 Aralık 2016
Mesaj
2.861
Tepki
5.986
Şehir
Denizli
İsim
Mustafa
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
@Kunget
Kutunun yan tarafında vida gibi bir şey olması lazım. Onu söküp vitesi tel başını görene kadar oynayın(en düşükte görünüyordu sanırım) tel başı tam deliğin hizasına gelince teli diğer taraftan itin. Tel başı kutudan çıkınca bütün teli çekip çıkarın.
 
  • Beğen
Tepkiler: Kunget