Scudo Sports

sram x.9 ön vites mi fd m-971 2007 xtr mi

Emir Alaca

Forum Bağımlısı
Tepki
432
arkadaşlar özellikle x.9 ön vites hakkındaki yorumlarınız nelerdir sizce bu vites de xtr kadar kaliteli midir?siz olsanız hangisini tercih ederdiniz.:)

Scudo
tüm vites çekis sistemim sram ve bundan sonrada değiştirmeyi düşünmüyorum... Tek bir parça hariç 960 serisi xtr ön vitesim... sram şimdiye kadar shimano kadar iyi ön vites yapmayı başaramdı bi türlü...

• Beğen
Tepkiler: Emir Alaca
Tamam çok sağol Çağrı xtr almak en iyisi.

Valla ben sordum Bisikletonline dan

X gen serisi ile aynı değilmiş X.9gen (x gen i beğenmeyen çok kişi var...)
ama 34.9 üstten çekmelisi gelmedi nisan ayı gibi gelecekmiş dört gözle bekliyorum
Sistemimi Sram yapacağım tamamen... ;)

Ben de yeni alacağım kadroya ön vites hariç sram vites sistemi kuracağım.Arka vites x.9 kollar x.0 gripshift zincir pc 991 kaset pg 980 aynakol zaten şu an kullandığim truvatıv firexi takacağım.çünkü çok sağlam aynakol.

Bende yavaş yavaş sarm a doğru kaymayı düşünüyorum

Benim de aklımda fd m-971 2007 xtr var, kullanmış veya yeni almış olanlar yorum yapabilir mi?

970 ile 971 arasındaki fark nedir?

Ben daha alamadım çünkü alacağım yeni kadronun Türkiye'ye gelmesini bekliyorum.(gıant xtc team)Takınca yorumlarımı yazarım.970 ile 971 arasında bildiğim tek fark 971 in kelepçesinin biraz daha üstte oluşu başka fark var mı bilmiyorum bilen varsa bize söylerse mutlu olurum.

970 üstten salınımlı model.
971 ise alttan salınımlı model. Birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları var tabi ki. Daha önce başka bir konuda uzun uzun tartışmıştık ;). Bkz. Arama motoru :)

Teşekkürler Halil o zaman benim 970 almam gerek.

Emir salınım yönü bir gereklilik arzetmez. Yani telin alttan veya üstten gelmesi ile ilgili değildir. Burada belirtilen, vitesin kadroya bağlandığı kelepçenin vitese göre konumudur.
Üstten salınımlı modelde kelepçe alttadır, vites kelepçeye göre yukarıdan salınır. Alttan salınımlı modelde de kelepçe yukarıdadır, vites aşağı doğru salınır ;).

Şimdi anladım çok teşekkürler Halil yardımcı olduğun için senden ve Çağrı'dan oldukça bilgi kaptık sağolun.

Geri