Scudo Sports

Sram mi, shimano mu?

Yardım.......
XO arka aktarıcı kullanıyorum, ıç taraftakı lınk salma yaptı, halıyle vıteslerı düzgün ayarlayamıyorum, çözümü olan var mı

Scudo
şu işe noktayı koyayım....

sram :eskiden pek dayanıklı değildi ..oyüzden shimano ya karşı kötü bir şanı var....fakat 2007 sonrası devrim yaptı..sağlamlık shimanodan aşağı kalmıyor artık..
vites geçişleri shimanodan çok daha kararlı güzel dir..sadece sram ruble ile kullanılması gerekir.çünkü sram 1 1 oran kullanır.shimano ise 2 1 .
shimano ile rakipleri şöyledir.

sram shimano

x4 acera

x5 deore ile lx aras

x7 slx

x9 xt

x0 xtr

xx bunun rakibi yok...

şimdi sram ve shimano arasında fiyatlar da fark var shimano genel olarak pahalı..sram ise ucuz daha kullanışlı. özellikle de triger vites kolu ile tek parmak ile bütün vitesleri ayarlıyosunuz..çok performanslı süper görünüşlü..vs zaten dikkkat ederseniz çoğu bisikletçiler sram a geçmeye başladı...bi arkadaş memnun diilim demiş çok sert demiş o sertlik ayarlana biliyo sramda bi vida sayesinde..ben de sram a geçtim ondan sonra dedim ki ben bu zamana kadar yaşıyomuydum ..sonra yolumu sramla buldum..

shimano

kendisi pahalıdır.eskiden kalma şanı vardır.performans ve ayar tutma konusunda zayıftır.görsel olarakta ...sram nereye shimano cumburlop oraya...

uzun lafın kısası "shimano alma geride kalma.. "

Konu biraz bayatlamış ama :D

Boş bırakmayayım :) Şöyle diyelim ;

Birincisi kullanıcısı olmadığım halde x5 ile deore yi test ettim kesinlike sram 2-3 gömlek daha üstün . Neden derseniz ,;

1-Sram çok daha seri yani : shimanodaki gibi 1.5-2 saniye çıtır çıtr zincir sesi dinlemiyorsun sram seri ve sessiz.

2-Çok daha az sarsıntı : shimanoda langır langır sallanan bacak sram de kaskatı bir hal alıyor.

3-1:1 oran ile ayarlar çok daha kolay tutturuluyor.

4-SRAM Agresif kullanıma uygun yük altında iken bile sıkıntısız vites geçişleri.

5-yeni x7 ler ve x9 larda karbon bacak ve kişiselleştirme mevcut :)

Derviş bey in dediği gibi shimano alma geride kalma :D

Aynı zamanda hatırlatmak isterim ki SRAM deki yeni XX , X01 ve XX1 serisinin karşılığı shimano da yok :) (Belki xx veya x0 nun karşılığı xtr olabilir.)

X01 > (link)

XX > (link)

XX1 > (link)

Yorum sizin Saygılar içinde eser miktarda sevgi ile beraber :D

@AnılÇoban
1-Sram çok daha seri yani : shimanodaki gibi 1.5-2 saniye çıtır çıtr zincir sesi dinlemiyorsun sram seri ve sessiz.
CEVAP : 2013-SLX-DEORE XT modellerinde dyna-sys özelliğinde o dediklerinin fazlası mevcut ben kullanıyorum 1sn'de vites geçişi
2-Çok daha az sarsıntı : shimanoda langır langır sallanan bacak sram de kaskatı bir hal alıyor.
CEVAP : 2013- SLX - DEORE XT - XTR ara 2 modeli saymıyorum Shadow RD+ özelliği sayesinde, senin tabirinle langır langır sallanan hiç bir şey yok, ayrıca 2014 itibari ile'de DEORE modelide SHADOW RD+ özelliği gelecek sallantı gidecek
3-1:1 oran ile ayarlar çok daha kolay tutturuluyor.
CEVAP : 1:1 oran ile 2013 modellerinde ayar yapmak çok kolay
4-SRAM Agresif kullanıma uygun yük altında iken bile sıkıntısız vites geçişleri.
CEVAP : 2013 SLX - DEORE XT - XTR ve ara modelleri saymıyorum, deparda iken eğer vites ayarlarınız tam ayarlı ise Dyna-Sys ile ayakta vites değiştirebilir ve değiştirdiğinizi anlamazsınız, kullanıyorum biliyorum.
5-yeni x7 ler ve x9 larda karbon bacak ve kişiselleştirme mevcut :)
CEVAP :
SRAM;
X7 TYPE 2 Rear Derailleur : 239 gr
Sram ağırlıklarını bilemiyorum.

2013 Shimano;
SLX 10'lu sistem
RD-M670 GS - 278gr
RD-M670 SGS - 281gr
RD-M675 GS - 306gr
RD-M675 SGS - 311gr

DEORE XT 10'lu sistem
RD-M781 GS - 230gr
RD-M781 SGS - 234gr
RD-M786 GS - 249gr
RD-M786 SGS - 249gr

@BF Okuru

dostum xt nin alt bacak okadar hassas ki anlatamam.evet sallanma problemleri bir nebze olsa azaltılmış.ama hala var .f/p olayında görsellikte vede ağırlıkta sram her zaman önde.
senin verdiğin x7 attırıcı type 2 modeli .yani kilitli attırıcı .kilit derken sallanma önleme gibi değil .teker sök tak işlerini kolaylaştırmak için.o yüzden biraz daha ağır.ama gördüpün gibi kilitli model ve xt nin yarı fiyatına xt ağırlığında bir attırıcı.

@BF Okuru
Her iki markanın da fanı değilim ancak bu yazılar shimanoyu batırmış. 2014 te gelecek yok rd+ özelliği ile yok dyna sys falan.. sram de her şey içinde ve çoktandır. Bende şuan x7 kullanmaktayım gayet memnunum.. hele ki gripshift olayı muazzam!

Sram'de vites geçişleri çok net ve kısa olur.Shimano'da vites geçerken katır kutur ses çıkar rahatsız edici kırılacak sanarsınız kollarda da sram önde yer alır rubleve aynakolda da Sram tavsiye ederim.Ancak pedalda kesinlikle Shimano.

shimano shimano diyenlerin cogu sram kulanmamis ve bir kismi ise gormemis bile yormlari okdum millet srama uzak oldugu icin shimano diyor

sram tabiki, şuan sram s7 kullanmaktayım, çok memnunum.shimano da kullandım..

@HaliliOzturk

sramın nerede gevşediği görülmüş nerede stabiliğini kaybettiği görülmüş.duyan arkadaşta gerçek sanıcak .şu zamana kadar okadar attırıcı eskittim.sram da kullandım shımano da .sramınshımanodan sağlamlık olarak aşağı kalır bir yönünü hiç görmedim.bundan 2 3 sene önce kullandığımx5 attırıcı ile yerde hiçdeğise 8 10 m sürüklendim o attırıcı ne ayar kaybetti nede kırıldı.Önüne gelen shimano sağlam diyor geçiyor yok hayatında kaç kere sram kullandın.Dediklerimi yanlış anlamayın ürünü alacak arkadaşlar çok fazla yıpranıyorlar.

sram kullanana kadar shimano derdim. ama sram kullandıktan sonra artık şüphelerim var.

@Derviş ÖZCAN

Bütün internet incelemelerinde Sram için hafif fakat dayanıksız yorumu yapılıyor.

Ben Sram XX setini kullandim ve shimano xtr setini de sram'e karsi degistirdigimden beri kullaniyorum, yani yaklasik 2 sene olacak. XTR'den aldigim güvenligi ve perfomansi sram xx'den alamadim ve ayrica ne katur kutur ses yapiyor nede simdiye kadar ayar kayip etti. Kesinlikle Sram Markasini birdaha kapima getirmem.

Son olarak sunu söylek isterim renkler ve zevkler tartisilmaz. Kimi shoimano'yu sever sram'i kötüler kimi de sram'i sever shimano'yu kötüler. Bu tüm bisikletle alakai parcalar icin gecerlidir. Yani demek istedigim öneri üzerine birsey alip pisman olacagina, almak istedigin seyi kendin dene ve karari kendin ver. Mesela Sram önerirler gider alirsin, sonra biryerde shimano'yu denersin sana daha iyi gelir ve sram aldigin icin pisman olursun.
Benim görüsüm böyle.....

Sram Kullanmadım Ama Birçok Arkadaşım Sramı Çok Övüyor Yani Ne Desem Yalan Olur

Dağ grubu artık Sram'a döndü başka söze gerek var mı?Hem sram için kalitesiz diyenler ben 12000 km'Ye yakındır kullanıyorum daha fabrika dışında sadece bir kere ayar yapıldı,bir kerede kurcaladığım için bozdum:D.Shımanonun tüm ürünleri bana janta girecekmiş gibi geliyor,sizin gözünüzde kaliteli benim gözümde kalitesiz.

ben tutucu bir kullanıcıyım. 22 yıldır shimano kullanıyorum. sram hediye eden olmadı. para verip alacaksam ben hep shimano aldım. o nedenle bana bu soru sorulmaz. yanıtım belli illa ki.

şu zamana kadar sram ne yaptıysa ertesi yıl shimano da aynısını yaptı buolay yıllardan beridir böyle.sram nereye shimano hep oraya.Bu sene sram xx1 i x01 i çıkardı .seneye büyükihtimal shimano da ona benzer birşey yapacak.bakında görün.

Geri