Scudo Sports

Sr suntour xcm çok sert nasıl yumuşatılabilir?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
arkadaşlar arkadaşa aldıgımız xcm maşa çok sert 100mm çalışma var ama 3cm anca çalışıyo hiç bakım yapılmadı nasıl yumuşatılabilir en azından bi 50 veya 60 mm çalışsa ne mutlu :( yardımcı olmanız dilegiyle

Scudo
Muhtemelen kilitli pozisyondadır. Kilit kolunu çevirirseniz sorun çözülecektir. :)

(link)

resimdeki mavi kola benzer bir parça olmalı amortisörün kilitlenmesi için

usta küstahlık gibi algılamada o kadarda aptal digilim :) kilit kolu açık maşanın çalışması çok sert

Bazen konuya çok uzak arkadaşlar da olabiliyor öyle bir durum sandım, kusura bakma.
Olaya hakimsen sertlik ayarına da bakmışsındır. Bundan sonrasını bisikletçiye göstermek lazım.

Kardeşim, kilitme yeri değilde, maşanın diğer bacağının üstünde sertlik ayarı var(siyah plastik bir parça), orayı eksiye çevirdin mi?
Ama denemişsindir büyük ihtimalle.

usta ne yaptık ne edikse yok olu yok taş gibi maşa sag olun un artık iyi bi bisikletçiye gösterecem

Maşa kilitli vaziyette iken kaldırımdan falan inip çıkılınca sıkışma yapabildiğini söylemişlerdi serviste. Böyle birşey olmuştur belki de?

yere at vur düzelir belki az sıcak soguk ortamlara sok belki :)

İyi de oldukça sert şekilde darbe almadıysa daha da fazla esnemez ki.
Sert darbelere rağmen esnemiyorsa bisikletçiye götürün direkt.

Büyük ihtimal maşanız bol mikatarda su almıştır ve soğuk ortama maruz kalmıştır. Yayların çevresindeki yağ donup suyla beraber karışınca özelliği gitmiş bozulmuştur. İyice paslanmıştır içi de, kim bilir ne haldedir. Çok geçmeden komple bir bakım yaptırsanız iyi olur. İleride borular içten iyice çürürse bakım da kurtarmaz...

Benzer bir sorunum var
Bir kaç gün önce Erdoğanlar Bisiklet'ten XCM V2 aldım. 100 mm gidondan kilitli. 5.5 santim anca sokabildim ve sol koldaki sertlik ayarını döndüremiyorum. Elle dönebiliyor mu normalde yoksa penseyle filan dalayım mı? :D

@Batuhan Köksal
Soğuk havada zaten pek çalışmıyor maşa. Havalar ısındıkça açılır. :islik:

@Oğuzhan Y.
Havalar ısınınca da düzelmezse servis yolları gözüktü sanırım :)
Sertlik ayarı dönmüyor bir de, o da soğuktan değildir heralde :eek:

Geçen gün kar yağdığında çıkmıştım, benim xcm sabit maşaya dönmüştü :) Soğukların çok etkisi var bence bu sınıfta maşalarda. Birde bu xcm maşa ''+'' yönde mi yumuşuyor yoksa ''-'' yönde mi ?

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@Hakan Boz
- diye okudum ama deneyemedim, dönmüyor :D

• Beğen
Tepkiler: Hakan Boz
@Hakan Boz

Sorunuzun cevabını küçük bir matematik hesabı ile cevaplayayım.. "+" işareti artırır "-" işareti eksiltir. Buna göre "+" konumuna getirince artacağı için sertleşecektir. "-" işaretini açıklamama gerek yok sanırım.. :)

@Hakan Boz
Benim bildigim - yonde yumusatildigi.Ayrica el ile cok rahat hareket etmesi lazim.

• Beğen
Tepkiler: Hakan Boz
@SerkanH
Arttırıyor ancak neyi arttırdığı belli değil, ya yumuşaklığı arttırıyorsa :D

Şaka bir yana eski konularıda araştırdım şimdi ''-'' yön yumuşatıyormuş.Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@Batuhan Köksal
Bazen takili kalabiliyor ara ara asilirsaniz nazikce doner :)

Geri