Scudo Sports

Sr suntour xcm çok sert nasıl yumuşatılabilir?

@Muhittin C.

Su anahtarı ile döndürdüm biraz normale döndü ama -ye doğru çok açtım o kapak elimde kaldı sonra bir tur kadar + ya döndürdüm yumuşadı mı diye denerken kapak açıldı yay fırladı yukarı :D Şimdi kapağı tekrar taktım
Yayı sıkıştırarak şertleştiriyor sanırım bu kadar basit bir şey beklemiyordum

Scudo
bisikletin ön lastiğini havaya kaldırıp çevirmeyi deneseydiniz keşke

Benim anlamadigim, bir kac yerde daha okum. Bisiklet olsun masa olsun, yeni alinmis seyin garantisi yokmu? Neden garantiye geri verimiyorsunuz anlamadim, kendiniz oynarsaniz garantisi ölür.
Sertlik ayarinin ayar dügmesi cok kolay dönmesi gerekiyor, sogukla alakali birsey degil. Kolay dönmüyorsa bir anormallik var demek. Bu Suntourun en büyük problemlerinden birisi.
Birde 100mm masada 5,5cm iceri giriyorsa, bu demektiki yarisi iceri giriyor ve buda 100mm masaya cok sayilir. Normal masa ayari dogru yapilirsa ücde biri girmesi gerekiyor. Anormallik yok masada bence.

• Beğen
Tepkiler: Alprdnc10
@Batuhan Köksal

Yav o maşa zaten leş bir şey ZOOM diye bi' marka var geçen mahalledeki arkadaşta gördüm vallahi yağ gibi onu tavsiye ederim sorununuz içinse bir çözümüm yok bence tek yol leş olan maşanızı ZOOM ile değiştirmeniz. İyi forumlar.

@Murat Cömez

Teşekkür ederim abi rahatlattın beni :) Sertlik ayarı sıkışmış şimdi elle dönüyor bir sorun yok. Böyle küçük şeyler için servide gitmek benim için zulüm. Bisikletle gitsen yollar berbat, öbür türlü maşayı sök 2 saat gidiş iki saat geliş otobüste elde 3 kg maşa filan büyük dert :D

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
@Nuri L.

Yani suntour zoomun yanida lesmi oluyor? Biraz daha aciklama ve tercübelerinizi aktarirsaniz, belki bizlerde zoom aliriz.:D Gercekten Anlayanin önerisi bir baska oluyor... Zoomun hangi modelini tavsiye edersiniz.

konuyu hortlatmis gibi olacak ama bende xcm masa kullaniyorum sertlik ayarinin belli bir tur sayisi var mi ? kac tur cevirince sona gelmis oluyor yani? ayrica birde cevirirken çit diye ses geliyor belli bi yerde bu normal midir?

@BF Okuru o vakit tam tur bile atmamis oluyor ayar yaptigimiz daire

@muhyt Zaten tam tur yapmıyacak, tam tur ikiye bölünür Sert-Yumumşak O modeller için ayarın pek bir faydası olmuyor, anlamıyorsunuz zaten olup olmadığını, istikrarsız bir sistem malesef.

@Nuri L.
Saka yapiyorsunuz heralde.:) Zoom en kotu masadir.

• Beğen
Tepkiler: Nuri L.
Aynı sorun bende de var arkadaşlar. İçini falan söktüm gresini yeniledim düzelir belki diye ama halen çok sert maşa. Bir çözümü var mı?

Bi arkadaşın topgun maşası vardı 0 sıfır sekmeye sahipti yayını çıkarıp gresini temizledim ve yeni gres sürdüm. Sıvı yağ problem oluyo genelde ama deneme amaçlı kitleme tarafınada sıvı yağ döktüm. Maşa gayet iyi çalışmaya başladı ve keçelerin oraya sıvı yağ dökmemenizi önermem sıvı yağ gresi eritiyo ve grese göre daha hızlı donuyo ara sıra maşanın üst kısmını çıkarıp içeride kalan kısma hafif bi gres sürmek iyi gelir sonuç olarak çare havalı maşa

Evet xcm 60-70 kg kullanıcılar için sert bir maşa. Fakat benim gibi 90kg+ biniciler için tam kıvamında diyebilirim. Bisiklet üzerinde sabit pozisyonda dururken maşa yaklaşık 20 mm esneme yapıyor. Daha hafif kullanıcılar için 10-15 mm civarı olacaktır bu hareket. Bugün de xcm rl ds 29 maşamın bakımını yaptım ve maşayı inceleme şansı buldum. Suntour xcm maşalara neden preload ayarı koymuş anlam veremedim. Preload'ın yarım tur dönmesi yayı neredeyse hiç sıkıştırmıyor. O yüzden tam+ ya da tam- pozisyonda olması hiç farketmiyor. Bu yüzden ileride ya epicon gibi basınç ayarı yapılabilen bir havalı maşa alacağım yada mosso'nun rijit maşasına geçeceğim. XCM'lerdeki Preload ayarı çok verimsiz bir sistem...

Geri