arkadaşlar arkadaşa aldıgımız xcm maşa çok sert 100mm çalışma var ama 3cm anca çalışıyo hiç bakım yapılmadı nasıl yumuşatılabilir en azından bi 50 veya 60 mm çalışsa ne mutlu yardımcı olmanız dilegiyle
Bazen konuya çok uzak arkadaşlar da olabiliyor öyle bir durum sandım, kusura bakma.
Olaya hakimsen sertlik ayarına da bakmışsındır. Bundan sonrasını bisikletçiye göstermek lazım.
Kardeşim, kilitme yeri değilde, maşanın diğer bacağının üstünde sertlik ayarı var(siyah plastik bir parça), orayı eksiye çevirdin mi?
Ama denemişsindir büyük ihtimalle.
Büyük ihtimal maşanız bol mikatarda su almıştır ve soğuk ortama maruz kalmıştır. Yayların çevresindeki yağ donup suyla beraber karışınca özelliği gitmiş bozulmuştur. İyice paslanmıştır içi de, kim bilir ne haldedir. Çok geçmeden komple bir bakım yaptırsanız iyi olur. İleride borular içten iyice çürürse bakım da kurtarmaz...
Benzer bir sorunum var
Bir kaç gün önce Erdoğanlar Bisiklet'ten XCM V2 aldım. 100 mm gidondan kilitli. 5.5 santim anca sokabildim ve sol koldaki sertlik ayarını döndüremiyorum. Elle dönebiliyor mu normalde yoksa penseyle filan dalayım mı?
Geçen gün kar yağdığında çıkmıştım, benim xcm sabit maşaya dönmüştü Soğukların çok etkisi var bence bu sınıfta maşalarda. Birde bu xcm maşa ''+'' yönde mi yumuşuyor yoksa ''-'' yönde mi ?
Sorunuzun cevabını küçük bir matematik hesabı ile cevaplayayım.. "+" işareti artırır "-" işareti eksiltir. Buna göre "+" konumuna getirince artacağı için sertleşecektir. "-" işaretini açıklamama gerek yok sanırım..