Scudo Sports

Sprey Boya İle Bisiklet Boyama

@M.Hamza.Afacan Hocam kullandığınız boya çıkarıcı ürünü paylaşır mısınız. Yazın benimde bu tarz bir uygulama niyetim var araştırma asamasindayim. Kullandığınız ürün jel mi sprey mi? Sanırsam akışkan sıvı formda olanları da var.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Scudo
@M.Hamza.Afacan Hocam kullandığınız boya çıkarıcı ürünü paylaşır mısınız. Yazın benimde bu tarz bir uygulama niyetim var araştırma asamasindayim. Kullandığınız ürün jel mi sprey mi? Sanırsam akışkan sıvı formda olanları da var.
1682542158832-2092655890.jpg

Kardeşik kullandığım boya sökücü bu. şeffaf akışkan jel kıvamında .
astar boya ve vernik olarak akçali ve motip kullanıyorum .
bir forumdaşım molotow boya önermişti . ama İzmirde bulamadım . renk tutar tutmaz diye de internetten sipariş veremiyorum

inşallah sizin için de güzel bir deneyim ve tecrübe olur .

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
303380 dosyayı görüntüle

Kardeşik kullandığım boya sökücü bu. şeffaf akışkan jel kıvamında .
astar boya ve vernik olarak akçali ve motip kullanıyorum .
bir forumdaşım molotow boya önermişti . ama İzmirde bulamadım . renk tutar tutmaz diye de internetten sipariş veremiyorum

inşallah sizin için de güzel bir deneyim ve tecrübe olur .
Çok teşekkür ederim yapmak nasip olursa ben de mtb bisikletimin kadrosunu değistirmeyi istiyorun. Gidon, boğaz, spacerlar, sele kelepçesi, v fren bacaklari ve maşayı boyamak istiyorum.

• Beğen
Çok detay tecrübem olmamasına karşın bir not eklemek isterim. Özellikle metal boyama aşamalarında astar boya kullanmak ve üstüne son kat boya atmak paslanma ve diğer olumsuzlukların önlenmesinde faydalı olacaktır. Bir kaç detay bilen arkadaş ta yanlış hatırlamıyorsam bu durumu belirtmişti evvelce. Geçen hafta bir arkadaş paylaşmıştı yaptığı maşa boyama işlemini gayet başarılı ve güzel görünüyordu, montajlama sonrası foto geldi mi bilemedim ama photoshop ile görsel düzenleme eklemişti üstadın birisi.
iyi günler herkese,

Çok detay tecrübem olmamasına karşın bir not eklemek isterim. Özellikle metal boyama aşamalarında astar boya kullanmak ve üstüne son kat boya atmak paslanma ve diğer olumsuzlukların önlenmesinde faydalı olacaktır. Bir kaç detay bilen arkadaş ta yanlış hatırlamıyorsam bu durumu belirtmişti evvelce. Geçen hafta bir arkadaş paylaşmıştı yaptığı maşa boyama işlemini gayet başarılı ve güzel görünüyordu, montajlama sonrası foto geldi mi bilemedim ama photoshop ile görsel düzenleme eklemişti üstadın birisi.
iyi günler herkese,
Teşekkürler dostum.
Geçen hafta maşayı boyama işlemimde astar boyadan sonra vernik sıkarken sprey tabiri caizse tükürür gibi attı verniği. yaptığım işlem çöpe gitti. ben de içime sinmediğ için komple söktüm boyayı . artık lokal olarak değil de komple farklı bir renk olarak kırmızıya çeviricem rengi. kadroda hiç kırmızı olmadığı için sırıtmasın diye gidon boğazı , spacerlar ve sele kelepçesini de boyayacağım .
araya bayram girdi. iş dönüşü balkonda çalıştığım için tamamlamam yavaş sürüyor
boğaz ve spacerlar maşayla şöyle gözükücek

Arkadaşlar fikrinize tavsiyenize ihtiyacım var. bugün maşanın boyasını komple söktüm boya çıkarıcıyla. Bisikletin görünüşünü bozmayacak şekilde canlı dikkat çekecek farklı bir şey yapmak istiyorum . Maşayı komple bayrak rengi kırmızı yapıp , gidon boğazı , spacer ler ve sele kelepçesinide ayn kırmızıyla boyamayı düşünüyorum . Maşanın dış kısımlarına da orjinalinde ki aynı karakterde beyaz boyayla Bisan yazısını maskeleme yapıp yerleştiricem. sizce nasıl olur .

@suyunsesi mümkünse son bir kez photo shop la yardımcı olabilir misin . ya da kullandığın programı soyler misin

Foruma bakmaya bile pek müsait olamadım, hatta yeni görüyorum yazdıklarınızı. Bugün gün içinde müsait olursam seve seve ilgilenirim.

• Beğen
Foruma bakmaya bile pek müsait olamadım, hatta yeni görüyorum yazdıklarınızı. Bugün gün içinde müsait olursam seve seve ilgilenirim.
Çok çok teşekkür ederim kardeşim .

@makaram Çok uğraşmadan, ev şartlarında nasıl jant boyanır videosu olmuş gerçekten. Boya boyaya iyi tutunmuyor. Çıplak metale daha iyi tutunuyor (yapışıyor). Tabi bir kat astar atıp sonra boya atmak en iyisi.
Bu konuda çok haklısın ben daha önce sadece tekeri söküp lastikleri bile çıkarmadan zımpara + boya yapmıştım buna rağmen boya janta iyi yapıştı. bunun sebebi olarak
- kutbun + kutbu çekmesi olarak tahmin ediyorum .örnek :metal- boya + aynı kutupların birbirini itmesiyle boya topaklanmamış ve janta iyi yapışmış oluyor

• Beğen
Tepkiler: makaram
Geri