Scudo Sports

Sprey Boya İle Bisiklet Boyama

Daha güzel duracağını düşünüyorum. Elinize sağlık.
Kabaca benim şu alttaki photoshop çalışmalarımdan daha iyi görüneceğini söyleyebilirim :)

303011 dosyayı görüntüle

303012 dosyayı görüntüle

303013 dosyayı görüntüle
Çok teşekkür ederim fotoShop la nasıl olabileceği konusunda yardımcı olduğunuz için . çok mutlu oldum .
tüm dostlar yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
ilk önce boyadığım yüzeyi 400 su zımparası ile zımparaladım çiziklerı gidinceye kadar. boyayı sökmek için değil . sonra sprey akrilik motip Carat marka genel yüzey astarı sıktım .

sonra 2 gün astarin kurumasını bekledim. sonra 1000 lik su zimpara ile astarladığım kısmın üstünden geçtim . yıkadım temizledim bantladım derken akçali mat beyaz sprey ile 2 kat boya sıktım dün. onunda yine 1000 lik zımparasını yapip mat vernik sıkıcam

bu aşamada en yorucu kısmı maskeleme işi . ne kadar özenle yapsamda kıvrımlı yüzeylerde bant uçlardan kendini salıyor. Hele ki maşanı üst kisminda kumpas frenin takıldığı yerin iç kısmında .her seferde astar ve boya işleminden 2 üç saat sonra kulak temizleme çubuğunun ucundaki pamuğu selulozik tinere bandırıp maskeleme bandından kaçan boyalari temizledim. tineri çok hafif ince ince kullanmak ve uyguladıktan sonra kuru bezle silmek gerekiyor. yoksa orjinal boyayı da söküyor.
en son maskeleme yapmadan tüm maşaya vernik atıcam . Çünkü tiner yeni boyayı temizlese de alttaki boyanin vernigine zarar veriyor
Kabaca benim şu alttaki photoshop çalışmalarımdan daha iyi görüneceğini söyleyebilirim :)

303011 dosyayı görüntüle

303012 dosyayı görüntüle

303013 dosyayı görüntüle
bir tabir varya yüzü gözü açılmış diye resmen öyle olmuş. bisikletı ferahlatmış. tekrar sağolun

Son düzenleme:
Scudo
Merhaba,

Görmeyenler için buradaki yazıyı okuyabilirsiniz. Süreç hakkında teknik bilgiler detaylı olarak olmasa da sonuç hakkında fikriniz olabilir.

Merhaba,

Görmeyenler için buradaki yazıyı okuyabilirsiniz. Süreç hakkında teknik bilgiler detaylı olarak olmasa da sonuç hakkında fikriniz olabilir.
bisiletiniz güzel olmuş . gule güle kullanın . üzerinde ki boyanin şu an ki durumu nasıl . dayanıklılık gösterdi mi .

ben de yerli ve daha çok yabancı arkadaşların boyama videolarina göz attım . harika işçilikler çıkıyor . ama ben işlemimde video daki arkadaşın yöntemini uyguladım
çıkardığım sonuç şu . kesinlikle yapılmayacak şey degil . sabır ile kaliteli boya ve ekipmanları varsa çok tatlı bir uğraşı
güzel çalışmalar yapılabilir
komple kadro boyasam kesinlikle boyayı sökerdim . maşanın lacivert ve mavi tonlarında boya bulamam diye beyaz bölgeyi lokal boya üstü yaptım

Ne kadar kalıcı olacak ? Fırın boya gibi 10 sene dayanmıyor sprey boya . Dış etmenlerden daha çabuk etkileniyor.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Ne kadar kalıcı olacak ? Fırın boya gibi 10 sene dayanmıyor sprey boya . Dış etmenlerden daha çabuk etkileniyor.
bence astar boya ve vernikten sonra 5 sene dayanması bile yeterli . elektro statik boya ve fırınlama ile yapılan işlemin dayanıklılığı tartışılmaz.
Yukarıda kadro tekrar fırına girerse olumsuz etkilenir diye bir arkadaş yazmıştı . Bunu merak ediyorum . araştırıcam. metalürji mühendisi bir arkadaş olsa da detaylı anlatsa keşke süper olur
kadro fırına girince zarar görecekse 5 senede bir keyifle boyamayı tercih ederim
ama şu da var yerli yabancı tüm firmalar alu kadrolari birleştirdikten sonra fırın boyaya sokuyorlar . zararlı olsa yapmazlardı . bunu arastirıcam

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
bisiletiniz güzel olmuş . gule güle kullanın . üzerinde ki boyanin şu an ki durumu nasıl . dayanıklılık gösterdi mi .

ben de yerli ve daha çok yabancı arkadaşların boyama videolarina göz attım . harika işçilikler çıkıyor . ama ben işlemimde video daki arkadaşın yöntemini uyguladım
çıkardığım sonuç şu . kesinlikle yapılmayacak şey degil . sabır ile kaliteli boya ve ekipmanları varsa çok tatlı bir uğraşı
güzel çalışmalar yapılabilir
komple kadro boyasam kesinlikle boyayı sökerdim . maşanın lacivert ve mavi tonlarında boya bulamam diye beyaz bölgeyi lokal boya üstü yaptım

Bu yöntem bana pek sağlıklı gelmedi. Bir kere bir işi yapıyorsanız hakkıyla yapın diye iddalı bir girişten sonra fren yüzeylerini maskelemeyip her seferinde tiner ile temizlemesi beni benden aldı. Hakkını vermekten kastı da telleri sökmeseymiş. Teller sökülünce daha rahat boyanır elbette ama bu uygulanan boyanın kalitesini değiştirmez bence.

Bu işi gerçekten hakkıyla yaptığını düşündüğüm herkes mevcut boyayı söküp yüzeyi güzelce zımparalayarak yapıyor. Videodaki kişi ise yorumlara verdiği cevaplarda mevcut boyanın üzerine uygulamanın bir sorun teşkil etmediğini söylüyor. Belki de öyledir bilmiyorum.

Evde amatörce jant boyama nasıl olur diye çekilmiş olsaydı daha doğru bir başlık olurdu bu video için.

Boya sökücü kullanarak kadro boyasını tamamen sökmeyi geri kalan kısma ince bir zımpara ile çıkarıp, kadro tamamen boyadan arındığında astarlayıp 1 kat boya , ardından ince bir zımpara ile son boyayı atmayı planlıyorum.

Boya sökücü kullanarak kadro boyasını tamamen sökmeyi geri kalan kısma ince bir zımpara ile çıkarıp, kadro tamamen boyadan arındığında astarlayıp 1 kat boya , ardından ince bir zımpara ile son boyayı atmayı planlıyorum.
ardından bir ince zımpara daha ve vernik .sonra işlem tamam😉😉

• Beğen
Tepkiler: samet akkaya
Sprey ile boyama işini birkaç sefer bende yaptım. Bana göre sprey boyanın kalitesi fazlaca önemli, ben molotow kullanıyordum. Astarın gerekliliği, boya kaliteliyse astara (bence) gerek yok. Boyanın 2 veya 3 kat atılıp sonra ise verniğin de yine 2-3 kat atılması dayanıklılık açısından iyi olur diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Sprey ile boyama işini birkaç sefer bende yaptım. Bana göre sprey boyanın kalitesi fazlaca önemli, ben molotow kullanıyordum. Astarın gerekliliği, boya kaliteliyse astara (bence) gerek yok. Boyanın 2 veya 3 kat atılıp sonra ise verniğin de yine 2-3 kat atılması dayanıklılık açısından iyi olur diye düşünüyorum.
Zemin etüdünde bitiyor olay. Zemini tutmayınca malesef. Arabanın metal cam silecek kolunu sulu zımpara yaptım kalından ince zımparaya kadar hepsini kullandım.

İki kat mat siyah boya + iki kat vernik attım. Kışın buz tutunca boyayı kaldırıyor. Statikçiye götürecem artık başka yolu yok.

Bu arada Akçali nin sprey vernigi çok kötü çıktı . boyayı ne kadar çalkalasam uzaktan sıkmış olsam da damladı . Çok kötü oldu . Tüm emeğim boşa gitti . şimdi herşeyi baştan yapicam 😭😭😭
akcalının bana yaptığı ikinci kazık . daha önce otopark demirini boyarken de akıtmıştı. bu sefer alırken bunu almamam gerek diye tembihlemiştim oysa . boyacı arkadaşın abi bu en iyisi demesine kandım .
boya mi kötü benim işçiliğim mi kötü bilmiyorum . oysa tüm söylenen talimatlara göre yapmıştım. canım çok sıkıldı . bayramdan sonraya bıraktım

Bu arada Akçali nin sprey vernigi çok kötü çıktı . boyayı ne kadar çalkalasam uzaktan sıkmış olsam da damladı . Çok kötü oldu . Tüm emeğim boşa gitti . şimdi herşeyi baştan yapicam 😭😭😭
akcalının bana yaptığı ikinci kazık . daha önce otopark demirini boyarken de akıtmıştı. bu sefer alırken bunu almamam gerek diye tembihlemiştim oysa . boyacı arkadaşın abi bu en iyisi demesine kandım .
boya mi kötü benim işçiliğim mi kötü bilmiyorum . oysa tüm söylenen talimatlara göre yapmıştım. canım çok sıkıldı . bayramdan sonraya bıraktım
Akçalının boyaları fazlasıyla sıvıdır. Size molotow sprey boyalarını tavsiye ederim, renk çeşidi de çoktur. Vernik olarak molotow yine kaliteli ancak ben motip verniği önerebilirim fiyatı da daha uygun. Son olarak boya biraz sabır gerektiriyor ve el işçiliği.

motip alacaktım aslında ama son andan akçalıya dönmüştüm . tavsiyeler için çok teşekkürler.

@makaram Çok uğraşmadan, ev şartlarında nasıl jant boyanır videosu olmuş gerçekten. Boya boyaya iyi tutunmuyor. Çıplak metale daha iyi tutunuyor (yapışıyor). Tabi bir kat astar atıp sonra boya atmak en iyisi.

• Beğen
Tepkiler: makaram
verniği 2-3 kat attığınızda ciddi fark ediyor mu? forumda bir kaç yerde gerek yok spreyle geç tarzında mesajlar mevcut.

Vernik boyayı koruyan bir madde. Çizilmelere karşı koruyor, güneş ışınlarından koruyor ve boyayı parlak gösteriyor. Verniksiz de denemiştim, boya hiç dayanıklı olmuyor.

Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık,,,👏👏👏
Arkadaşlar fikrinize tavsiyenize ihtiyacım var. bugün maşanın boyasını komple söktüm boya çıkarıcıyla. Bisikletin görünüşünü bozmayacak şekilde canlı dikkat çekecek farklı bir şey yapmak istiyorum . Maşayı komple bayrak rengi kırmızı yapıp , gidon boğazı , spacer ler ve sele kelepçesinide ayn kırmızıyla boyamayı düşünüyorum . Maşanın dış kısımlarına da orjinalinde ki aynı karakterde beyaz boyayla Bisan yazısını maskeleme yapıp yerleştiricem. sizce nasıl olur .

303011 dosyayı görüntüle

303012 dosyayı görüntüle

303013 dosyayı görüntüle
@suyunsesi mümkünse son bir kez photo shop la yardımcı olabilir misin . ya da kullandığın programı soyler misin

Arkadaşlar fikrinize tavsiyenize ihtiyacım var. bugün maşanın boyasını komple söktüm boya çıkarıcıyla. Bisikletin görünüşünü bozmayacak şekilde canlı dikkat çekecek farklı bir şey yapmak istiyorum . Maşayı komple bayrak rengi kırmızı yapıp , gidon boğazı , spacer ler ve sele kelepçesinide ayn kırmızıyla boyamayı düşünüyorum . Maşanın dış kısımlarına da orjinalinde ki aynı karakterde beyaz boyayla Bisan yazısını maskeleme yapıp yerleştiricem. sizce nasıl olur .

@suyunsesi mümkünse son bir kez photo shop la yardımcı olabilir misin . ya da kullandığın programı soyler misin

teoride güzel duruyor, pratikte de göze güzel geleceği kanaatindeyim. @suyunsesi üstadın müsaitliği var ise kesin yardımcı olacaktır, aksi halde benimle de iletişime geçerseniz elimden geleni yapmaya çalışırım.

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
çok teşekkür
teoride güzel duruyor, pratikte de göze güzel geleceği kanaatindeyim. @suyunsesi üstadın müsaitliği var ise kesin yardımcı olacaktır, aksi halde benimle de iletişime geçerseniz elimden geleni yapmaya çalışırım.
çok teşekkür ederim. beni gerçekten cesaretlendirdi.

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Geri