Sevgili Hakan Koc ,
Burada acilmasi en gereken konuyu actigindan dolayi oncelikle tesekkur ederim.
Ben 39 sene non-stop sigara icen biri olarak bayagi bir soz hakkina sahibim gibi geliyor. KESKE, KESKE diyorum KESKE hic agzima degdirmeseydim. Bir yili gecti agzima koymuyorum, en sonunda biraktim Ve diyorum ki sonsuza kadarrrrrrrr ASLA .
Uzun yillar zevkle ,sonraki yillar her an birakabilirim diyerek, son yillarda nefretle ictim. Her gece yarin asla icmeyecegim dedigim halde 2 yil daha gecti en sonunda 10 Aralik 2008 benim kurtulus gunum oldu ki ben 10 yildir aktif spor yapan biri olarak ( dagcilik ve bisiklet) o sigarayi nasil ictigime bir turlu inanamiyorum bugun.
Sigara bir illet ,kurtulmasi cok zor bir bela. Bugun dusundugum de kizima ne kadar zarar vermisim, bundan dolayi cok uzuluyorum. Onu da pasif icici yapmisim ve bu kisi benim hayatta en cok deger verdigim ,onun icin herseyi yaparim dedigim kizim.
Sigarayi birakanlar icin genel olarak soylenen sey bir daha asla deneme cunku yeniden ayni yere gelirsin. Tipki alkolizm gibi. Ilk biraktiginizda 10 gun zor ama kesinlikle irade ben hic bir yardim almadim.Icin icin o kadar nefret etmisim ki simdi kokusunu duymak bile midemi bulandiriyor. Evimde asla kimseye sigara icirmem bir daha.
Bir yanida havaya dunya kadar para savurmak olmus. Bugun ona harcadigim para ile seyahatlere cikiyorum. Bunu KESKE daha onceleri yapsaydim diyorum .
Yukarida bir suru arkadas cok guzel seyler yazmislar.Ayni seyleri yazmak istemedim.Sigara icmek insanin parasiyla mezarini kazmak oldugunu cok gec anladim.