Scudo Sports

Sporcu insan sigara içer mi?

Sigara içmek bize yakışır mı?

• Elbet hayat çok kısa, hayattan keyif almak lazım

• Olur mu öyle şey asla içmem, içilmez.. resmen cinayet

• Bırakmak istiyorum ama onsuz çok zorlanıyorum, inşallah en kısa zamanda bırakacağım

• Toplam katılım
    470
Asla içmem,içenlerdende uzak dururum(içerken).:mad:

Scudo
aslında soru nsigara ve alkol = sıkıntı, stres vede kendini ispat seklimidir ?

O halde buna sorun diyorsak

Yapılacak olan teksey = BISIKLET :)

( Sole bisey varki bisiklte bin ve seni saran kotuluklerden uzaklas )

Sigara içen dostlarımızı bu hastalıklarından vaz geçirmek için ne yapabiliriz:rolleyes: içip te vazçenler ne yapmışlar önerileri olan varsa çok sevinirim ..:)

Dostlarımıza yardımcı olalım :) Demiş değerli Hasan Hakan Koç.

Sporcu adam, sporcu olmayan adam, sporcu veya olmayan bayan vs kimse asla sigara içmemeli. Başlamamış olanlar çok şanslı sakın başlamasınlar. Ben 2 yıl 4 ay 20 gün önce bırakmaya çalışmaya başadım halen bisiklet sayesinde içmedim. Bir şey bu kadaramı sinsi olur tüten dumanların ardından halen zaman zaman tahrikleri, tacizleri devam etmekte. Yenecem seni Allahın izniyle gün gelecek tahrikte edemeyeceksin ama hep dikkatli olmak lazım. Bisiklet bırakmamda çok yardımcı oldu birde ilk 15 gün nikotin bandı kullandım. Spor yapan insan inanın bırakınca kilo almıyor ben 2 yılda 15 kg civarı verdim.

Bende sigara içipte bırakmak isteyenlerdenim fakat etrafımda sigarayı bırakanlar oldukça zorlu çektiklerini söylüyorlar hatta bir tanesi "sigarayı bırakalı 10 yıl olmasına rağmen hala 3 günde bir rüyama giriyor" diyor.

ooooooooo tam konusu bazıları sigaraları kalitesine göre bacasilen veya köpek öldüren diye tabir ediyor yaşlı amcalar ise biraz geç uyanmışlığın üzüntüsü ile bağa bi avanak otu ver diyor...

abi ben yanlışlıkla en üsttekini seçtim bencede asla içilmemeli ben hiç kullanmadım ve kullanmıcamda kullananlarda bence bıraksınlar.Gereksiz yere para harcaması ve ömrünüzden günler kısalıyor sigara içerken...

Vay bee hiç Hakan abinin konusu 3 sene önce açılmış...
iyi pedallamalar...

sadece sporcular değil,hiçbirkimsenin içmemesi gerekir.sonuçta hergün kendini bilerek zehirlemek dünyanın en büyük enayiliği ve kendi vücuduna yapılan çok büyük bir ihanettir...

Sigaranın etkileri yakınımdaki insanlarda gördüğüm kadarı ile yavaş yavaş vücuda nüfus ettiği ve birden insanı en zayıf halinde yakalayıp hayattan bağını kestiğine çok kez şahit oldum.Bana bir şey olmaz,olmuyor demeyin sinsi bir şekilde sadece zamanını beklemekte.
Bisiklet gibi özgür ruha sahip olan arkadaşlarımızın,kardeşlerimizin sigaranın esiri olarak yaşamaması dilerim.Lütfen arkadaşlar bugünden itibaren bisikletlerimize sigara karşıtı stickerlar yapıştırarak dumansız hava kampanyasını destekleyelim.
http://www.dumansizhavasahasi.org.tr/images/yeniPostertn/5070poster01.jpg

Eğer bu işe gönül verilmişse içilmemeli derim ben.

Sevgili Hakan Koc ,
Burada acilmasi en gereken konuyu actigindan dolayi oncelikle tesekkur ederim.

Ben 39 sene non-stop sigara icen biri olarak bayagi bir soz hakkina sahibim gibi geliyor. KESKE, KESKE diyorum KESKE hic agzima degdirmeseydim. Bir yili gecti agzima koymuyorum, en sonunda biraktim Ve diyorum ki sonsuza kadarrrrrrrr ASLA .

Uzun yillar zevkle ,sonraki yillar her an birakabilirim diyerek, son yillarda nefretle ictim. Her gece yarin asla icmeyecegim dedigim halde 2 yil daha gecti en sonunda 10 Aralik 2008 benim kurtulus gunum oldu ki ben 10 yildir aktif spor yapan biri olarak ( dagcilik ve bisiklet) o sigarayi nasil ictigime bir turlu inanamiyorum bugun.

Sigara bir illet ,kurtulmasi cok zor bir bela. Bugun dusundugum de kizima ne kadar zarar vermisim, bundan dolayi cok uzuluyorum. Onu da pasif icici yapmisim ve bu kisi benim hayatta en cok deger verdigim ,onun icin herseyi yaparim dedigim kizim.

Sigarayi birakanlar icin genel olarak soylenen sey bir daha asla deneme cunku yeniden ayni yere gelirsin. Tipki alkolizm gibi. Ilk biraktiginizda 10 gun zor ama kesinlikle irade ben hic bir yardim almadim.Icin icin o kadar nefret etmisim ki simdi kokusunu duymak bile midemi bulandiriyor. Evimde asla kimseye sigara icirmem bir daha.

Bir yanida havaya dunya kadar para savurmak olmus. Bugun ona harcadigim para ile seyahatlere cikiyorum. Bunu KESKE daha onceleri yapsaydim diyorum .
Yukarida bir suru arkadas cok guzel seyler yazmislar.Ayni seyleri yazmak istemedim.Sigara icmek insanin parasiyla mezarini kazmak oldugunu cok gec anladim.

Geri