Scudo Sports

Sporcu insan sigara içer mi?

Sigara içmek bize yakışır mı?

• Elbet hayat çok kısa, hayattan keyif almak lazım

• Olur mu öyle şey asla içmem, içilmez.. resmen cinayet

• Bırakmak istiyorum ama onsuz çok zorlanıyorum, inşallah en kısa zamanda bırakacağım

• Toplam katılım
    470
Scudo
Sigara sadece sağlığa değil her yere ve herkeze zararlıdır.Lakin anlayamayan o kadar çok insan var ki....

@jimi1984

yazı benim de çok hoşuma gitti, umarım tez vakitte bırakırsın. ben de hafif hafif arada içerdim, bi ara pipo içiyordum arada keyfine, ortam olunca içip olmayınca içmediğim bir 4-5 seneden sonra şimdi bisikletle tanıştım ve 1-2 aydır hiç içmedim, bi daha da zannetmiyorum içeceğimi. performans kaybına falan neden olduğundan ziyade benimki, bisikletten düşmem omzumu kırmam ameliyat olmam ve hastanede geçirdiğim süre boyunca ne kadar da iğrenç bir yer olduğunu idrak edip, arada bir ufak bir zevk uğruna kanser olma veya kalp krizi geçirme riskimi arttırmak istememden kaynaklandı.

bir de dayanamadım ufak bir not düşmek istedim umarım yanlış anlaşılmaz, p-ç-t-k seslerinden sonra gelen "d" harfi "t" ye dönüştürülerek yazılır. bu kural ayrı yazılar "dahi" anlamındaki "de" için geçerli değildir. kusura bakma tutamadım kendimi, ben de dahil sürüyle dil hatası yapıyoruz. "herkes" değil "herkez" yazmak, ayrı yazılacak "de" ve "ki" leri bitiştirmek gibi. dilde yozlaşmaya ve birbirimiz arasında anlaşma zorluğuna sebep oluyor, bu sefer kendimi tutamadım yazayım dedim.

sporcu içmez ama tiyakisi içer illaki. içmeyeli 45 gün oldu.

Sporcu adam sigara da içer içki de içer uyuşturucu da içer ama söz konusu kişilik bozukluğu yaşamayan iyi bir sporcuysa içmez ve uyarıcıdan da uzak durur içenlerle de alakası olmaz.

@MeLiSBuRCu

Ya arkadaşlar lütfen şu güzelim sporla, sağlıkla bu kadar ilgili forumda alkol, sigara v.b. kötü alışkanlıkları hiç değilse özendirmeseniz, çok mu zor :(

Keşke içmeseniz. Madem içiyorsunuz en azından başkalarına kötü örnek olmayın lütfen. Forumda küçük bir sürü kullanıcı var ayrıca. Küçük olması da şart değil alkol, sigara küçük, büyük ayırt etmiyor, herkese zararları aşikar :Skull-175

duzenlı antreman yaparsan hıc bısıı olmaz ben eldıvensız boks yapıyorum*************************************************************************************hergun bal ye bula bılırsen cok zor ama manda sutu bul ozman 80 yasına kadar bısıklete bınersın *****************:D

@eYa

abi kesinlikle size katılıyorum ve gönülden destek veriyorum...
madem biz sporcuyuz yada sporcu olma yolunda yol katediyoruz;
o zaman nie bu işimize kendimizi zehirlemeyi de alet edelim...:eek: :eek:
belki şu anda sigara,alkol vs..kullanan arkadaşlar kendilerini dışlanıyor gibi hissedecekler...:rolleyes:
ama sağlık elden gittikten sonra bizim burada avaz avaz bağırmamızın da bi anlamı kalmayacaktır..._!!!:mad: :boese157: :p :)
onun için ne alkol nede sigara_!!! :) :D ;)

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam ve eYa
@eYa

efrahim kardeşime sonuna kadar katılıyorum, butür kötü alışkanlıklara özendirici şeyleri söylememeye dikkat etmeliyiz amacımız sağlıklı bi hayat sürmek tabi birazda adrenalin:cool: ne sigara neda içkiye hayır:boese157:

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam ve eYa
sigara içen varsa kusra bakmasın büyük konuşmıyayım ama içmem ben başlamamda inş. sigara içmek aptallık bence duman bu ne doyuruyo ne bişi sadece zarar veriyorrr...

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam
İngiltere'de, önümüzdeki yıldan itibaren daha fazla tiryakiyi sigarayı bırakmaya ikna edebilmek amacıyla sigara paketlerinin üzerinde "şoke edici fotoğraflar kullanılacağı" belirtildi.
İngiliz Sağlık Bakanı Alan Johnston tarafından önceki gün basın mensuplarına tanıtılan 15 fotoğraf arasında, akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetmiş bir kişinin morgda çekilmiş fotoğrafı, bir kişinin boynundan başlayarak tüm yüzüne yayılmış bir tümörün görüntüsü, kömürleşmiş bir akciğer ve erkeklerde iktidarsızlığı temsilen bükülmüş bir sigara fotoğrafının bulunduğu bildirildi.
Yeni düzenlemede sigara paketleri üzerinde fotoğraflarla birlikte uyarı mesajları da bulunacağını söyleyen Johnston, fotoğrafların sigara paketinin ön yüzeyinin yüzde 30'unu, arka yüzeyinin ise yüzde 40'ını kaplayacağı kaydetti.

• Beğen
Tepkiler: Selim Çam
Geri